Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

10-05-2021

Megadeth - United Abominations
Jaar van release: 2007
Label: Sanctuary Records

Megadeth - United Abominations

Langzaam maar zeker komen we steeds verder terug bij het oude vertrouwde geluid waar de fans Dave Mustaine na Countdown To Extinction om smeekten. Het in 2004 verschenen The System Has Failed, waarop de band het thrash/speed metal verleden keurig combineerde met de meer melodieuze Youthanasia en Cryptic Writings sound, was al een stap in de juiste richting waarmee de band een (terechte) hoop succes oogstte. De verwachtingen waren dan ook hooggespannen: in welke richting zouden Dave en zijn (wederom opnieuw samengestelde) band gaan?

De thrashy openers Sleepwalker en Washington Is Next! mogen zich al meteen voegen bij de beste Megadeth nummers sinds jaren en zouden zeker niet misstaan op Rust In Peace. Vrijwel meteen is al duidelijk dat het aantrekken van Glen Drover (Eidolon, King Diamond) een perfecte keus is, daar hij en Mustaine op een perfecte manier samenspelen in tientallen solo’s (vooral Burnt Ice is een lust voor het oor) die in geen enkel opzicht onderdoen voor de dagen van weleer toen Marty Friedman zich nog in de gelederen bevond.

In de vorm van Pray For Blood en Amerikhastan krijgen we ook een aantal groovende nummers voorgeschoteld die vergelijkbaar zijn met het Countdown To Extinction materiaal, terwijl United Abominations (met een Queensrÿche-achtig intro) en Blessed Are The Dead weer erg aan Youthanasia doen denken. Vreemde eend in de bijt is de remake van A Tout Le Monde (Set Me Free) met compleet overbodige gastbijdrage van Cristina Scabbia (Lacuna Coil), die ondanks de behoorlijke uitvoering als mosterd na de maaltijd aankomt. United Abominations voelt aan als een stevig power/thrash album en heeft totaal geen ballad nodig als opvulling.

Naast dit minpuntje is de single Gears Of War toch ook behoorlijk matig in vergelijking met de rest van het materiaal en haalt de cd na de twee openingsnummers nergens meer hetzelfde niveau. Dit neemt echter niet weg dat United Abominations in mijn optiek een uitstekende terugkeer naar de dagen van weleer genoemd mag worden: Dave Mustaine zingt beter dan ooit, heeft wederom een aantal rasmuzikanten om zich heen verzameld en is een stuk bozer dan op voorgaande albums. Zijn politieke overtuigingen ben ik bereid voor lief te nemen zolang hij platen als deze blijft maken. Dave: welkom terug aan het front!

Tracklist:
1. Sleepwalker
2. Washington Is Next!
3. Never Walk Alone…A Call To Arms
4. United Abominations
5. Gears Of War
6. Blessed Are The Dead
7. Pray For Blood
8. A Tout Le Monde (Set Me Free)
9. Amerikhastan
10. You’re Dead
11. Burnt Ice

Score: 83 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 11 mei 2007

Koop dit album in

Meer Megadeth:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Megadeth - United Abominations
Reactie van Koen op 11-05-2007 om 19:25u
Score: 90 / 100

Heb hem net binnen, lang op gewacht maar het was de moeite waard !! Megagoeie cd !

Megadeth - United Abominations
Reactie van KoenM op 11-05-2007 om 22:49u
Score: 82 / 100

Nounounou. Hij is goed hoor. Maar ik vind het nogal wat om

Megadeth - United Abominations
Reactie van KoenM op 11-05-2007 om 22:51u
Score: 82 / 100

de woorden

Megadeth - United Abominations
Reactie van Rinus op 11-05-2007 om 23:58u
Score: 75 / 100

Wat mij meteen opviel is dat een bepaald stukje van Washington's next verdacht veel lijkt op het intro melodietje van Wasted Years van Iron Maiden. Megadeth gaat met deze CD inderdaad terug naar de tijden van rust in peace en Countdown to extintion De 1e 2 nummers sleep walker en Washington's next bevallen mij het meest. In 1e instantie vind ik de eerder genoemde platen beter. Misschien is het over een tijdje wel anders. In ieder geval maakt dave wel betere muziek dan zijn ex collega's dat de laatste jaren doen. ( lars en co).

Megadeth - United Abominations
Reactie van Vincent op 12-05-2007 om 17:54u
Score: 100 / 100

heb het alweer bijna 3 weken, het is in het begin wennen, maar daarna wordt ie echt goed. Niet het beste, maar sommigenummers hebben wel de potentie om een van de beste te kunnen worden.

Megadeth - United Abominations
Reactie van Old Mhb op 13-05-2007 om 09:22u
Score: 90 / 100

Mijn score zegt genoeg.

Megadeth - United Abominations
Reactie van Jozua op 14-05-2007 om 09:41u
Score: 90 / 100

Veel beter dan verwacht en gehoopt!! Vooral de solos zijn niet te versmaden! Sommige nummers zijn echt groeinummers!

Megadeth - United Abominations
Reactie van bennie op 15-05-2007 om 00:24u
Score: 5 / 100

Hele slechte produktie. Dat het niet goed gaat met metallica is al jaren bekend, maar het mag ook van het dak geschreeuwd worden dat die een matige popu metal is. Bah wat mis is marty friedman of iemand die tegenwicht geeft aan Dave zoal Max norman. dit is geen metal

Megadeth - United Abominations
Reactie van Kiske op 15-05-2007 om 01:37u

Wat heeft MetallicA hier mee te maken??? nix geloof ik... of doel je er op dat dave ooit (25 JAAR GELEDEN!!!) in MetallicA heeft gezeten??? Ehm... so f*cking what??? Wat heeft MetallicA in hemelsnaam dan met deze plaat te maken? Kan iemand me dat uitleggen?

Megadeth - United Abominations
Reactie van René op 15-05-2007 om 17:32u

Dave Mustain heeft lange tijd zijn oude band Metallica gezien als zijn rivaal. Hij baalde altijd dat Metallica succesvoller is geworden dan Megadeth. Dat is tegenwoordig wel voorbij bij hem. Maar daarom is het dus niet zo raar dat Megadeth-cd's nog altijd vergeleken worden met de cd's van Metallica.

En United Abominations is echt vele malen beter dan St. Anger! Het grote verschil in kwaliteit moet toch wel duidelijk zijn?

Megadeth - United Abominations
Reactie van Gaius op 15-05-2007 om 22:10u
Score: 85 / 100

Heb de plaat nu enkele dagen in huis. De eerste 4 nummers zaten al na een paar keer draaien in mijn kop en komen er maar moeilijk uit. Dave is weer pissed off en zo mag ik hem ook het liefst eigenlijk. Wel moet ik weer wennen aan de lichte bijbelse referenties in een nummer als 'Washington's next', net als het geval was met sommige nummers van de vorige schijf. Het niveau zakt naar mijn mening 4 nummers wel wat weg. 'Gears of War' en 'Blessed are the dead' zijn aardige nummers waar ook 'The World Needs a Hero' mee volstond. Lang niet slecht, maar op die nummers is mijn hand toch geneigd naar de fastforward knop te gaan. 'Play for Blood', 'Amerikhastan' en 'Burnt Ice' zijn wel weer knallers. Alleen erg zonde van 'A Tout le Monde'...gewoonweg overbodige herhaling van zetten. Al met al een van de betere (thrash) metalplaten van de afgelopen jaren. En ach...Metallica. Gezien de documentaire 'Some Kind of Monster' is Dave jaloerser op Metallica dan hij gezien zijn laatste wapenfeit hoeft te zijn.

Megadeth - United Abominations
Reactie van Dave op 21-05-2007 om 21:36u
Score: 85 / 100

Sterke review! De nieuwe van megedeth is idd een lust voor het oor, mooier kan ik het zelf niet zeggen!

Megadeth - United Abominations
Reactie van TH op 25-05-2007 om 21:37u
Score: 80 / 100

Groeiplaat, zoals dat zo onder liefhebbers wordt genoemd. Met elke keer worden de lijnen van dit album beter zichtbaar. Vergelijken met de oude briljanten doe ik niet maar met deze release bewijst Megadeth dat het nog steeds relevant voor de dag komt.

Pluspunten zijn de overdaad aan lekkere gitaarsolo's, herkenbare hakriffs en ik vind Gears of War een vernoeming waard, met name het refrein vind ik lekker.

De productie is krachtig al is ie wel identiteitsloos en volledig dicht gemetseld.

Het minpunt aan dit album lijkt me duidelijk en beluister anders track 8 maar.

Wat de teksten betreft, die zijn rijp voor uitleg door onze Dave.

Al met al een heel lekker album van deze metal-god(en). Hij weet mij het knopje 'repeat' te laten indrukken en alleen al daarom verdient deze plaat dit cijfer.


Megadeth - United Abominations
Reactie van ROy op 27-05-2007 om 14:59u
Score: 8 / 100

Ben liefhebber van het eerste uur.

Plaat klinkt prima! Gewoon een plaat die je op kunt zetten en rustig van begin tot eind kunt luisteren. Ben blij dat de solos hoog niveau hebben - zoals dat hoort bij megadeth albums.

Megadeth rocks! Dus ben benieuwd naar optreden op Fields of Rock.

Kopen deze plaat!

Megadeth - United Abominations
Reactie van chuck schuldiner op 18-06-2007 om 20:56u
Score: 100 / 100

gvd burnt ice ruled heel die cd megadeth is back.
verder washington is next is zwaar goed
en sleepwalker

en die solos zijn weer van hoge kwaliteit alleen mis toch nog marty

maar dave heeft het hem weer geflikt.
denk dat dave nu metallica aan het uitlachen is lol
geef hem groot gelijk denk niet dat metallica dit werkstuk van dave kan overtreffen.

Megadeth - United Abominations
Reactie van \ op 09-07-2007 om 19:57u
Score: 75 / 100

mmm....weer een dubbel gevoel! Met sleepwalker is helemaal niks mis...sterker nog "een klassieker in wording". De rest is helaas weer midtempo a la youthanasia....terwijl het potentieel van de band zeker nu met de gebroeders Dover vele malen hoger ligt!

Megadeth - United Abominations
Reactie van peetn op 04-08-2007 om 18:18u
Score: 91 / 100

doet deugd zo'n cd tje, stukken beter dan de metallicabrol van de laatste jaren.gooooooooooo dave

Megadeth - United Abominations
Reactie van Een Metalfan op 26-08-2007 om 19:05u
Score: 90 / 100

Novus Ordo Seclorum!

Megadeth - United Abominations
Reactie van Een Metalfan op 22-04-2009 om 12:58u

beetje jammer van die pro-amerikaanse propaganda in het nummer united obominations