Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

10-05-2021

W.A.S.P. - Dominator
Jaar van release: 2007
Label: Demolition Records
W.A.S.P. - Dominator
Na het goede, maar qua verhaal wat rommelige tweeluik The Neon God komt W.A.S.P. met haar dertiende album, Dominator. Geen conceptalbum, maar ook geen album vol sleazy teksten zoals W.A.S.P. ze ook wel eens maakt. Het resultaat zit er een beetje tussenin. Aan de ene kant zitten er toch weer de vunzige teksten, aan de andere kant politieke statements.

Dominator is een mixje van vele voorgaande W.A.S.P. albums. Opener Mercy had zo op The Last Command kunnen staan, en is een lekker midtempo hardrock nummertje geworden, met een lekker meezingrefrein, en Take Me Up is een semi-ballad die wel op Headless Children of Still Not Black Enough had gepast. De lekkere uptempo nummers als The Burning Man en Long, Long Way To Go zorgen voor de wat hardere kanten van het album, maar zijn verder niet zo bijzonder. Het klapstuk van het album is Heaven's Hung In Black, een prachtig, redelijk lang meeslepend nummer, wat van rustig naar intensief opbouwt, wat handelt over de verschrikkingen van een oorlog. Een power ballad van het hoogste niveau, zoals W.A.S.P. al eerder met bijvoorbeeld The Idol wist te maken.

Wat is er mis met dit album? Niet zo heel veel. De nieuwe muzikanten hebben niet veel in te brengen in de sound, maar weten wel goed met hun instrumenten om te gaan. Het is een lekker heavy metal album, en W.A.S.P. is sinds Unholy Terror erg consistent met de albums. Maar dat is ook het probleem met deze band, en dit album. Het is weinig nieuws. Een nummer als Teacher had ook zo op een album van tien jaar of twintig terug kunnen staan. De enige echte uitschieter is Heaven's Hung In Black. Daarom stijgt Dominator net boven de middenmoot uit.

Tracklist:
1. Mercy
2. Long, Long Way To Go
3. Take Me Up
4. The Burning Man
5. Heaven's Hung In Black
6. Heaven's Blessed
7. Teacher
8. Heaven's Hung In Black (reprise)
9. Deal With The Devil

Score: 79 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 24 april 2007

Koop dit album in

Meer W.A.S.P.:

[ Terug naar de Album Reviews ]

W.A.S.P. - Dominator
Reactie van Gilbert op 25-04-2007 om 00:51u
Score: 93 / 100

Heaven's Hung In Black is inderdaad de (geweldige) uitschieter, maar ik vind de andere tracks -- zoals The Burning Man en Long, Long Way To Go -- ook uitstekend. Met Dominator komt W.A.S.P. mijns inziens dicht in de buurt van de kwaliteit van klassiekers als The Headless Children en The Crimson Idol. Mijn enige kritiekpuntje is dat het album wat aan de korte kant is.

W.A.S.P. - Dominator
Reactie van Hellboy op 25-04-2007 om 19:18u
Score: 90 / 100

Ik vind het gewoon een rete goed album, zoals WASP ze maakt. Alle nummers komen lekker vlot en goed over, maar soms krijg je inderdaad wel het gevoel van hé dat ken ik wel.

W.A.S.P. - Dominator
Reactie van Pietje op 26-04-2007 om 23:28u
Score: 10 / 100

Wat een geweldige plaat, hoezo in herhaling vallen man! Weinig bands die zo consistent zijn. W.A.S.P. Dominates!

W.A.S.P. - Dominator
Reactie van blackie op 27-04-2007 om 11:23u
Score: 90 / 100

dominator is een lekker album en vindt burning man juist 1 van de beste nummers van dominator en Heaven''s Hung In Black is 1 van de beste nummers die wasp ooit heeft gemaakt. alleen het album is echt kort ja vooral voor de cds van tegenwoordig

W.A.S.P. - Dominator
Reactie van A3-d op 30-04-2007 om 00:42u
Score: 100 / 100

Verschrikkelijk goed album, ik draai hem de hele dag. Ik volg WASP al vele jaren en ze bezorgen me kippevel. En toch ben ik 63 jaar. Maar deze muziek houdt mij jong van geest dus hopelijk komt er nog veel van hun uit. A3-d

W.A.S.P. - Dominator
Reactie van rock_chick op 06-05-2007 om 11:50u
Score: 100 / 100

ben gisterenavond naar hun gaan kijken in't hof ter lo in antwerpen en daar heben ze liedjes van het album gespeeld en ze waren weer geweldig. echt heerlijk ;) ze blijven goed!

W.A.S.P. - Dominator
Reactie van Diedrik op 06-05-2007 om 12:36u
Score: 100 / 100

ja ben gisteren ook geweest en ze waren lekker vet eerste keer dak ze live zag ma groot feestje gvd toch en nieuwe album ziet er wel goe uit!

W.A.S.P. - Dominator
Reactie van mug op 09-06-2007 om 15:24u
Score: 98 / 100

het heet geen iron maiden,die hoeven maar wat uit hun mouw te schudden en het is altijd goed(niet dus)anders had het vast meer punten behaald,
geweldig album!!!!!!!!!!!!!!!

W.A.S.P. - Dominator
Reactie van metalsakepit op 21-03-2010 om 20:29u
Score: 90 / 100

@ pietje , je geeft het album een 10 en je vindt het een geweldige plaat , is dit om te lachen misschien??