Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

Redemption - The Origins Of Ruin
Jaar van release: 2007
Label: InsideOut Music
Redemption - The Origins Of Ruin
Ik ken de eerste twee albums van deze Amerikaanse progmetal groep niet, maar enkel op basis van dit derde The Origins Of Ruin kan ik concluderen dat dit een topband is. Ook gitarist / componist / toetsenist Nicolas van Dyk is een onbekende voor mij, maar met zijn prestatie op dit album heeft hij zich in mijn geheugen gegrift.

Dit beste heerschap heeft in zijn eentje al de songs geschreven, tovert de ene na de andere fantastische riff uit zijn handen, komt met enkele verbluffende gitaarsolo’s aanzetten en verlucht de songs ook met excellent pianospel. Dat echt talent altijd wel opgemerkt wordt, bewijst dat hij met Redemption een contract kon tekenen bij InsideOut en dat hij enkele bekende namen kon aantrekken om in zijn band te spelen. Zo staat Fates Warning zanger Ray Alder achter de microfoon, speelt Bernie Versailles van Angel Steel tweede gitaar en kennen we drummer Chris Quirante van Prymary.

Het titelnummer is verrassend genoeg een korte ballade, maar voor de rest levert Redemption ons een vette kluif progmetal af. De songs zijn bij vlagen complex, maar door gebruik te maken van eenvoudige en pakkende refreinen ben je toch snel vertrouwd met het materiaal en leer je de details van de songs ook sneller kennen. The Origins Of Ruin is een afwisselende, gelaagde, tot in de micropuntjes verzorgd album geworden dat elke fan van het genre met plezier zal ontdekken. De organisators van het Nederlandse Headway Festival zijn ook onder de indruk geraakt en laten de band overvliegen om de 2007 editie van dit festival te headlinen. Goede zaak.

Tracklist:
1. The Suffocating Silence
2. Bleed Me Dry
3. The Death Of Faith & Reason
4. Memory
5. The Origins Of Ruin
6. Man Of Glass
7. Blind My Eyes
8. Used To Be
9. Fall On You

Score: 86 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 25 maart 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van jackybe67 op 25-03-2007 om 19:30u
Score: 92 / 100

Schitterende cd !!!!!! Kristof, schaf ook maar direct

Reactie van jackybe67 op 25-03-2007 om 19:32u

2de cd

Reactie van Patrick op 27-03-2007 om 09:51u
Score: 94 / 100

Jackybe67, wat bedoel je met 2de cd? Dit is hun derde geweldige plaat. Wat is die Ray Alder toch een geweldige zanger!

Reactie van rocktom op 16-06-2007 om 18:13u
Score: 95 / 100

Wat een aangename verrassing is dit album. Ik kende de band niet dus dit is mijn eerste kennismaking hiermee. Ray Alder kende ik natuurlijk wel al van Fates Warning. Ik moet zeggen dat dit een heel fijn album is om te hebben en om naar te luisteren. De nummers zitten goed in elkaar, de sound is prima en een top zanger. Een pluspunt vind ik dat er een 2e gitarist is die ook prima solo's aflevert. Dat komt volgens mij de sound absoluut ten goede.