Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Soulfly - 3
Jaar van release: 2002
Label: Roadrunner Records
Soulfly - 3
Sepultura is na de split met Max bergafwaarts gegaan, terwijl Max' band Soulfly juist aan populariteit wint. Inmiddels is het derde wapenfeit nu verkrijgbaar. Het draagt de toepasselijke titel '3'.

Na met 'Primitive' de experimentele kant op te zijn gegaan ligt dit album meer in de lijn van het debuut, stevige songs met Braziliaanse invloeden. Maar dan wel harder, intenser en vooral beter! De stem van Max klinkt zoals vanouds: hard, agressief en intens. Dat zit dus wel goed. Vooral de eerste helft van het album stoot de band door met harde nummers die goed in elkaar zitten, met af en toe een bescheiden gitaarsolo. Net zoals vanouds staan de nummers in het teken van spiritualiteit, Brazilië, D-low en de maatschappij die verkeerd in elkaar zit.

De experimenten en gastoptredens die 'Primitive' kenmerkte, zijn grotendeels achterwege gelaten wat het album ten goede komt. Cristian Machado, bekend van Ill Nino, zingt mee op 'One' en Asha Rabouin zorgt voor de rustige momenten in 'Tree Of Pain'.

Een minuut rust krijg je met de track '9-11-01', wat een herdenking is aan de slachtoffers van de terroristische aanslagen in New York. Een aardig idee, maar om nou elke keer die minuut stilte te horen is iets teveel van het goede.

'3' is tot nu toe het beste album van Soulfly, en heeft op mij dezelfde indruk gemaakt als 'Roots' dat destijds deed. Liefhebbers van dat album zullen ook met '3' overweg kunnen. Dit is echt goed. De beste tracks zijn ongetwijfeld 'Seek 'n' Strike' en 'LOTM', maar de rest knalt ook als een idioot. Als Max en co. dit soort albums blijven maken ben ik tevreden.

Tracklist:
1. Downstroy
2. Seek 'n' Strike
3. Enterfaith
4. One
5. LOTM
6. Brasil
7. Tree Of Pain
8. One Nation
9. 9-11-01
10. Call To Arms
11. Four Elements
12. Soulfly III
13. Sangue De Bairro
14. Zumbi
15. I Will Refuse (bonus)
16. Under The Sun (bonus)
17. Eye For An Eye (live)
18. Pain (live)

Score: 95 / 100

Reviewer: PanDaemonAeon
Toegevoegd: 24 juni 2002

Koop dit album in

Meer Soulfly:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Soulfly - 3
Reactie van Een_Metalfan op 26-09-2002 om 14:53u
Score: 85 / 100

Soulfly - 3
Reactie van Een_Metalfan op 26-09-2002 om 14:54u
Score: 85 / 100

Ik vind het een Vette ALBUM maar het heeft net iets minder dan PRIMITIVE

Soulfly - 3
Reactie van Een_Metalfan op 31-01-2003 om 11:54u
Score: 40 / 100

geen fuck aan primitive rulez

Soulfly - 3
Reactie van Verwoesting666 op 30-06-2003 om 15:35u
Score: 90 / 100

idd het beste album van Soulfly tot nu toe. Normaal ben ik totaal niet van dat nu-metal achtige gedoe (valt Soulfly eigelijk onder nu-metal?), maar dit album heerscht wel! Vooral Brasil en Seek'n'Strike springen eruit. Goeie review.

Soulfly - 3
Reactie van wicked-lucy op 07-11-2003 om 15:56u
Score: 6 / 100

mm wat moet ik er over zeggen premitive was beter maar mm en als je te vaak naar deze cd luisterd kan je zelf alle nummers spenen..

Soulfly - 3
Reactie van MrAvoided op 20-12-2003 om 02:09u
Score: 3 / 100

De naam zegt het eigenlyk al; Een 3 voor dit zielige wanprodukt! Ik vind dat de formule van Roots nu wel weer uitgewerkt is. Waar is de brute thrash waarmee Max z'n loopbaan by Sepultura mee begon? Een rouwende old-school Sep-fan.

Soulfly - 3
Reactie van fixxxer op 17-03-2005 om 11:37u
Score: 20 / 100

ik vindt het hele album geen ene ruk aan......meer vannut zelfde.met nog meet gast bijdragen,en van die vage tribal instrumenten.daar is opzich nix mis mee,maar als ik jungle muziek wil horen ga ik wel naar een wereld winkel. en aar 3 albums vindt het jungle/tribal verhaal behoorlijk uitgemolken....... jammer maar helaas

Soulfly - 3
Reactie van Scorpion op 11-01-2006 om 00:30u
Score: 90 / 100

Soulfly - 3
Reactie van satyr op 20-11-2006 om 11:28u
Score: 40 / 100

lotm is een leefbare song idd maar voor de rest is hier weer geen bal aan!!!!!!!!!!!!!!enja soulfly is nu metal dat hoor je we duidelyk in de meeste van hun songs, en het is gdaan met max al die zever over roots van sepultura roots is nog niet eens half zo goed als hun oudere werken zoals wat velen hun beste vinde 'benaith the remains' maar geef my maar chizophrenia dat is pas sepultura op hun best