Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Jaar van release: 2006
Label: Roadrunner Records
Killswitch Engage - As Daylight Dies
Samen met bands als Unearth, As I Lay Dying en Trivium (ten tijde van Ascendancy) wordt Killswitch Engage gezien als één van de leiders van het metalcoregenre. Wat populariteit betreft is dat ook zeker waar, maar als het gaat over het muzikale aspect ben ik het hier niet helemaal mee eens.

Al enkele jaren wordt ‘KsE’ op handen gedragen. De band uit Massachusetts bracht tot nog toe drie albums uit, waarvan het uit 2004 stammende The End Of Heartache (mede dankzij de hit Rose Of Sharyn) het meest succesvol was. Met hun vierde schijf, As Daylight Dies, mag de band rond zanger Howard Jones en gitarist Adam Dutkiewicz bewijzen dat men niet slechts een hype is, maar werkelijk tot de top van de metalcorescene behoort.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen; dat behoren ze niet. Het lijkt er op dat Killswitch Engage met As Daylight Dies maar één doel voor ogen had, namelijk ruige stukken vol screams en harde breakdowns afwisselen met de meest melodieuze stukken die je ooit van een metalcoreband zal horen. Dit gebeurt werkelijk te pas en te onpas en de verveling slaat dan ook snel toe. Hoewel ik erken dat zanger Howard Jones een sterke strot heeft moet ik ook gelijk concluderen dat zijn screams altijd van hetzelfde laken een pak zijn, en dat geldt eigenlijk ook voor zijn cleane zanglijnen.

Natuurlijk zijn er ook genoeg positieve punten op te noemen. Zo zijn de melodieuze riffs vaak erg aangenaam, steken de songs stuk voor stuk knap in elkaar en is de productie van hoog niveau. Toch heb ik een beetje het idee dat de band stagneert. Nergens hoor ik terug dat Killswitch Engage door het vele toeren een betere band is geworden of dat het vijftal over een grote creatieve drive beschikt.

As Daylight Dies is dus zeker geen slecht album, maar steekt ook zeker niet boven de middelmaat uit. Wat mij betreft hoeft Killswitch Engage dus niet langer te worden gezien als genrebepalers. Daarvoor moet de band maar eens met een echte knaller komen, iets dat Unearth bijvoorbeeld onlangs wel gelukt is.

Tracklist:
1. As Daylight Dies
2. This Is Absolution
3. The Arms Of Sorrow
4. Unbroken
5. My Curse
6. For You
7. My Heart Still Beats Your Name
8. Through The Eye Of The Storm
9. Break The Silence
10. Desperate Times
11. Reject Yourself

Score: 70 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 19 november 2006

Koop dit album in

Meer Killswitch Engage:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Marvin op 19-11-2006 om 15:54u
Score: 85 / 100

Kan het juist niet meer met je oneens zijn. Vind dit een zeer goede opvolger van TEOH. En hou aub nou eens een keer op met dat hele

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Marvin op 19-11-2006 om 15:56u

hhmmm had een uitgebreide reactie, maar het gaat niet helemaal lekker met t plaatsen ervan...

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van cfreak24 op 19-11-2006 om 17:44u
Score: 90 / 100

een 70 is wel een beetje aan de lage kant. ik vindt het echt een heel goed album.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van TheForgotten op 19-11-2006 om 18:57u
Score: 86 / 100

nee het is geen minder album, ten zeerste niet. de cleane zangpartijen zijn van een hoger niveau dan op de vorige plaat. Heel anders, maar in mijn ogen van hoger niveau. Daarnaast zijn de composities ook een stuk sterker en het klinkt allemaal net iets frisser. Een goed album, met als enige minpuntje

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van metalkev op 19-11-2006 om 19:04u
Score: 85 / 100

Beetje oneens met de recensie...Het album is beter dan TEOH maar zeker en vast niet beter dan AOJB...Volgens mij tog nog altijd een van de beste Metalcore tot nu toe...Laat het volgende album maar komen!

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van bart op 19-11-2006 om 21:22u
Score: 90 / 100

ben het totaal eens met theforgotten.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Justin op 19-11-2006 om 22:49u
Score: 75 / 100

Het album is zeker lekker, maar het is een soort verlengde van End of Heartache. Dus ik ben het eens met het feit dat ze gestagneert zijn, ze moeten wel een keer wat nieuws gaan proberen. Met As daylight dies ben ik nog wel ff zoet maar hierna graag iets vernieuwenders =) Denk dat deze band dat best wel kan.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van satyr op 20-11-2006 om 08:54u
Score: 25 / 100

metacore verpest same met nu metal heel de goede metal scene !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hier is niks metal aan

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Enrico op 20-11-2006 om 11:17u

Ik heb de cd bestelt, dus daar kan ik nog geen oordeel over vellen. Maar beste recensist: Unearth heb ik vorige week gezien in de Effenaar.. tja, als dat dan de genrebepalers moeten zijn? Ze zijn hard, maar vervallen steeds in dezelfde breakdowns... je kunt je klok erop gelijk zetten.. Ben wel benieuwd naar ADD van KsE...

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Anti Crap Metal op 20-11-2006 om 13:31u
Score: 1 / 100

metacore verpest same met nu metal heel de goede metal scene !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hier is niks metal aan INDERDAAD!!!!!!!!!!

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Harry de jodelende coyboy op 20-11-2006 om 15:27u
Score: 32 / 100

Saaie plaat. Inspiratieloze bagger.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Maiden Fan op 20-11-2006 om 18:24u
Score: 80 / 100

Pracht van een plaat benieuw of de negatievelingen er echt naar geluisterd hebben???

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Pep op 20-11-2006 om 18:47u
Score: 75 / 100

Goede cd, maar niet de knaller waar ik bij KsE op gehoopt had!

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Anti Crap Metal op 20-11-2006 om 20:07u
Score: 1 / 100

Deze negatieveling heeft het hele album geluisterd en vind het saai en nep.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van FXII op 20-11-2006 om 21:13u
Score: 75 / 100

Geen topper, maar doet zeker niet onder aan de vorige albums. Anti Crap Metal; als dit je genre niet is, stop dan met spammen bij de platen in de genre's waarin andere mensen wel interesse hebben. Ga terug naar je corpsepaint ofzo.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van J. op 20-11-2006 om 23:22u
Score: 95 / 100

AOJB is men favoriet, TOHA vond ik net iets minder maar dit is weer SUPER.... van de bovenste plank. Mensen die dit niet lusten, zijn fan van een ander genre.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van DragonforcE op 20-11-2006 om 23:47u

Satyr, je reactie kan bijna niet onzinniger. Ik hoop van harte dat jij wel weet wat echte metal is.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van satyr op 21-11-2006 om 09:04u

ga jy zeggen dat dit goed is dragonforce?????wtf man jouw naam dragonforce dat is pas een band die kunnen spelen maar als je naar deze pubbers dit trekt gwn op niks hier zit haast geen enkele goede riff in +metacore en nu metal is zo het 'metal' uitstek voor kinderen van 12tot15 ik heb hier ook naargeluisterd maar nu toch niet meer!!!!!! ik kan zeker niet begrye dat mense dit zwaar of hard kunnen noemen as je dat vind ken je geen metal man en verander dan ook maar van nick want dragonforce is dan iets te hoog voor je gegrepe ;)

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van natashead op 21-11-2006 om 12:27u

En misschien is de Nederlandse taal voor jou iets te hoog gegrepen?

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Kash op 21-11-2006 om 13:55u

Ieder zijn of haar genre lieverds, Persoonlijk zijn metalcore en gelijksoortige genres niet echt mijn ding. Live daarentegen is het altijd erg gezellig en over het algemeen nog goed ook..

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Justin op 21-11-2006 om 16:37u

Satyr, zelf ben je zeker net 16? Dragonforce is pas dé band voor pubers, kijk naar die teksten lachwekkend man, gitaarsolo's totaal overdone. Ik weet niet of je het idee hebt dat je volwassen bent maar dat ben je niet. Metalcore is voor fans niet voor een bepaalde leeftijd.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van anti-crap metal op 21-11-2006 om 17:21u
Score: 1 / 100

laat me mijn mening hebben alsjeblieft, dacht dat dat de bedoeling is van deze sites

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Kees op 21-11-2006 om 17:24u
Score: 50 / 100

Ik houd niet zo van dit genre muziek. Mijn mening is misschien niet zo objectief daardoor. Ik proef bij dit album niet echt de x-factor wat ik bij andere albums uit dit genre wel proef.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Een Metalfan op 21-11-2006 om 20:35u
Score: 80 / 100

Ik vind dan dragonforce maar weer niets :s zo nep en te overdreven,Ze zoude beter eens naar de goden lijk maiden luisteren. Btw die cd is best te pruimen niet zo goed als aojb en teoh(vond ik persoonlijk ook wat minder) maarja tog een goeie cd

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Rob G op 22-11-2006 om 14:25u
Score: 78 / 100

Ik vind de plaat best goed te pruimen. Af en toe wat te zoet, maar verder luisterd hij gewoon goed weg. Je moet hem ook wat vaker luisteren om hem wat meer te waarderen. En al die gasten die altijd lopen te mekkeren over metalcore en nu-metal. Pfff jullie zijn zo vermoeiend. Gasten die denken dat ze zo 'metal' zijn als ze even schreeuwen dat metalcore fout is. Wat voor kinderachtig gedrag is dat dan? Ik luister naar muziek zonder te kijken in welk hokje het geplaatst is. Ik vind veel metalcore gewoon bruut en tof, nee het is niet altijd even hoogstaande gecompliceerde muzie, maar moet dat dan? Af en toe wil ik gewoon hersenloos beuken en dan is die muziek heel geschikt. Alsof er geen andere 'echte' metal is die niet te zoet en lief voor woorden is (bv veel powermetal). Of die mannen van dragonforce, dat zijn een stel rqauwe gasten (ahum). Iederen zijn eigen ding, luister gewoon objectief naar de muziek en zit niet te zeveren over subgenres want dat is echt basisschoolgedrag!

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van PietjePuk op 22-11-2006 om 16:46u

nee dit kan mij niet bekoren. zoals recensist zegt is laatste unearth toch beter, naar mijn mening. trouwens, AL GESTEMD?? (grapje)

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van satyr op 22-11-2006 om 21:07u

haha te grappig de hollanders verstaan het belgishe dialect niet,btw dragonforce is gwn een voorbeed van een betere band of had je dat nog niet door achja die zyn mss wel soft zeg jy maar ze kunnen op zen minst spelen en als je dit hard vind wat vind je dan van nile of cliteater???wss ken je die bands niet eens en die zegt dan dat ik niks van meta ken jaja wat een simme mense hier het is nog eens zo een metalcore review hier vind je een slimme mensen,wask effe vergete

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Een Metalfan op 23-11-2006 om 07:19u
Score: 82 / 100

wat kun jullie zagen man!ieder zijn stijl,btw cd is best goed en dragonforce is wat minder :p

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van windir op 23-11-2006 om 10:27u
Score: 85 / 100

@ satyr. Ja die bands ken ik wel en dat is ook vette muziek ja. Maar als jij denkt dat alles moet beuken om bruut te zijn moet je nog veel leren over metal vriend. Kijk eens naar een band als agalloch. heerlijke rustige doom metal. Of is dat niet true voor je? Ga eerst eens bands als death Morbid Angel luisteren voordat je met nile aankomt:) En dit is best een lekker metalcore ceedeetje

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Squidward op 23-11-2006 om 11:51u
Score: 69 / 100

Ik vind dit nieuwe album wel wat beter dan TEOH, maar AOJB is in mijn ogen nog het best, en persoonlijk hou ik heel veel van dit genre. Het spreekt me wel aan.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Een Metalfan op 23-11-2006 om 18:03u
Score: 75 / 100

Eens met de recensie hierboven

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van satyr op 23-11-2006 om 20:07u

ier ze windir das nekeer ne goeie groep ow je denkt dat ik morbid angel niet ken wat grappig,ik zeg mss juist minder bekend groepe uit het genre omdat iedreen dat iets van metal morbid angel of cannibal corpse ofzo kent!!!!!haha al1 maar beukwerk sind wnr hoort iron maiden tot beukwerk want daar luister ik ook naar dusja,je moet niet denke dat je er meer van kent!!!nja doom metal evoken is best wel goed :p

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Squidward op 24-11-2006 om 09:40u

Oew, natashead heeft gelijk: de Nederlandse taal is jou te hoog gegrepen.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Tom op 24-11-2006 om 10:08u

@ satyr Leer eens gewoon nederlands typen kerel, ik irriteer me mateloos en dan heb ik het nog niet eens over je mening....

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van ma_t_ass op 24-11-2006 om 18:00u
Score: 95 / 100

Seg, mannekes, stopt eens met dit belachelijke gedrag! Als er ene Nile beter vind dan KsE laat hem dat dan vinden, maar ommgekeerd verwacht ik hetzelfde van die personen. Dat As Daylight Dies soft is zou ik niet zeggen. Ok, Kse en AOJB waren harder maar daar blijft het dan ook bij, Dit is veel melodischer, dit vormt meer een geheel vind ik! Ik geef een 95 omdat ik de plaat blijkbaar niet beu wordt en in mijn ogen TEOH overtreft, wat ik fantastisch vind, want ik verwachtte toch een slechtere plaat (wat met veel andere groepen zo het geval is). Die van Unearth bijvoorbeeld trekt wel hard op de vorige, maar is in mijn ogen niet beter!

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Demon op 29-11-2006 om 23:41u
Score: 9 / 100

Gezien vanaf AojB is dit album zekerzzz beter dan TeoH, De drums en zang zijn naar het AojB niveau getrokken iets dat me tegenviel op TeoH. Justin en Howard zitten beter in hun vel lijk ik te horen. CDtje zal wel weer een half jaartje dagelijks in mn spelerke zitte! ;-) Blijft jammer dat Jesse weg is gegaan.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van satyr op 01-12-2006 om 15:29u

jullie zyn echt grappig,hier vind je dus de true 'metalheads' haha

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Vampyre op 01-12-2006 om 23:33u
Score: 70 / 100

Satyr, Jij houdt gewoon van stevige metal das duidlyk maar heb ook respect voor andermans smaak, KsE is nu ook niet bepaald mijn lievelingsband maar heb er zeker respect voor ook al zijn ze niet zo stevig als bv morbid angel of cannibal corpse (waar ik trouwes ook wel es naar luister) Ik heb ook respect voor dragonforce terwijl deze mij op gmm niet konden overtuigen, iedereen heeft een eigen mening over muziek, jij dus ook dus metalcorefans ook :), laat dat gewoon je kan er niets aan doen! wees geprezen datter ier geen technonerd dit komt volzeiken hier zitten tenmiste nog 8% vd jongeren die naar goeie muziek luistert. laat de mensen naar muziek luisteren die ze willen!! Barbarn op mijn school lachen me uit omdat ik slayer verslaafd ben, I don't give a fuck als echte metalhead moet je denken, people don't like my music, so? I don't give a fuck (citaat uit metal: A headbangers journey :p ) Gwn respect hebben voor ieders smaak en de wereld zou veel verbetere :p das alles wa dak wou zeggen :p

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Marloes op 03-12-2006 om 10:56u
Score: 90 / 100

Nou ik moet zeggen dat ik ADD gewoon een goeie plaat vind. Sinds ik het album binnen heb niet meer naar iets anders geluisterd.. en ik ben nog steeds helemaal weg van de stem van howard. Wat kan die man zingen zeg :D En dat was eigenlijk alles wat ik erover te zeggen had :P

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van liar op 04-12-2006 om 23:18u
Score: 90 / 100

@ satyr, doe niet alsof je hier DE man bent en heb respect voor elkeen zijn muziekkeuze. Je ergert me enorm. Trouwens deze cd is voer voor metalcorefans van uitstekende kwaliteit, dat anderen dat niet zo vinden is toch normaal ??

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van satyr op 05-12-2006 om 17:42u

wat kan het my boeien wat jy vind liar???en vampyre ok je hebt gelyk maar ik kan er niet tegen dat sommige hier komen zeggen dat dit echte zware metal is want als je dit vind ken je er gwn niks van,ik kan begrype als mensen zoas jy dit goed vinden maar jy kent op zen minst het verschil tusse zware metal en dit!dat probeer ik duideyk te maken!!!!!!!!en vampyre slayer heerst ;)

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van satyr op 05-12-2006 om 17:45u

en trouwens ik uister ook niet al1 naar death of black meta hoor ik uister naar alles buiten nu meta en metacore toestanden daar vind ik gwn geen bal aan!geef my maar het iefst een potje stevige trash metal

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Squidward op 05-12-2006 om 22:11u

Hee satyr volgens mij zit je verkeerd, dit is METALfan.nl en niet METAfan.nl

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van satyr op 07-12-2006 om 19:03u

ik denk ook dat ik verkeerd zit want er zitten hier niet teveel metal reviews tussen al1 van die zeik reviews zoals deze,as je dat een metalsite vind haha

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Knerrit op 09-12-2006 om 17:56u
Score: 67 / 100

Het enige nadeel aan deze plaat is dat 'Satyr' onzin zit te verkondigen op de recentie ervan.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Een METALFAN op 09-12-2006 om 23:32u
Score: 85 / 100

@ Satyr ga wat naar K3 luisteren man,als dat je ding is.Voor mij is metal,Metal!Ik ben een METALfan en zo te zien jij niet... En de Cd is dik inorde!

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van vampyre op 18-12-2006 om 13:14u
Score: 70 / 100

@satyr,,ben toch al blij dat je inziet dat je respect moet hebben voor ieders genre, ik zeg het, kse is niet mijn lievelingsband, maar leg wel graag plaatj op terwijl ik PS2 speel :D, enja ik haat ook nu-metal en kse is eiglyk ook de enige metalcore die ik weet te respectere, maar toch slayer heerscht e :D, lekkeren trash :p

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van satyr op 23-12-2006 om 08:34u

wow ja man k3 is wel super seg :s,man as je men 1ste reactie leest kun je niet zeggen dat ik geen metalfan ben want wss ken ik meer bands waar jy zelf nog nooit van gehoord hebt!!!!idd vempyre lekkere trash maar tankard is nog betere trash ;) ook al bewyst slayer met christ illusion dat ze nog altyd lekker vet kunnen klinken wat een album!!!

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Een Metalfan op 24-12-2006 om 20:08u

@satyr,u mening intreseert mij ni :p ik respecteer alles en daarmee uit.Metal heerst!!!!

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Een Metalfan op 27-12-2006 om 05:45u

kan ik inkomen als je 12bent lozer!!!satyr heeft gwn gelijk dit heeft niets met de echte metalscene te maken

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Enrico op 04-01-2007 om 23:00u

Ik heb 'm nu ook. Ik vind 'm eigenlijk best ok, al ben ik nog niet helemaal overtuigd! Over smaak valt te twisten, dus ik snap de negatieve reacties van mensen niet... zij houden volgens mij gewoon niet van dit genre. Ik ben daarentegen een KsE diehard-fan... Het is mierzoet geproduceerd, niet echt rauw meer als de eerste 2, maar bands veranderen nou eenmaal. Wat dat betreft beukt het wat minder... maar ik weet zeker dat dit live natuurlijk ruimschoots goed gemaakt gaat worden! Hoe dan ook, ik heb zin in 17 januari!

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Een Metalfan op 04-02-2007 om 21:39u
Score: 85 / 100

Wies hier de lozer man toch! Ten eerste ben ver van 12 en ik respecteer METAL in het algemeen. Als het goed is ist goed!

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van satyr op 17-02-2007 om 17:35u

idd daar heb je gelyk het enige wat je niet beseft is dat dit niet goed is

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Bastiaan op 29-05-2008 om 01:04u
Score: 85 / 100

Ik snap wel wat Edo bedoeld, maar ben het er niet mee eens. Deze plaat kent sterkere songs dan The End Of Heartache. En, het is inderdaad een herhalingsoefeningen. Maar goed, je hoort ook niemand klagen als Motorhead weer eens met dezelfde plaat komt aanzetten. Prima schijfje, maar Alive Or Just Breathing en het titelloze debuut blijven de besten. Rauw, fris, gemeen, niet zo voorspelbaar en met meer gevoel.

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Metalgastjn op 05-08-2008 om 01:42u
Score: 80 / 100

Ik vind het een zeer goed album juist de 3 laatste tracks, break The Silence, Desperate Times en Reject Yourself vind ik de minste maar zeker niet slecht, Killswitch is voor mij qua populariteit toch wel aan het stijgen en ik vind dat niet onverdiend doe zo voort

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van Metalgastjn op 05-08-2008 om 01:43u
Score: 80 / 100

Ik vind het een zeer goed album juist de 3 laatste tracks, break The Silence, Desperate Times en Reject Yourself vind ik de minste maar zeker niet slecht, Killswitch is voor mij qua populariteit toch wel aan het stijgen en ik vind dat niet onverdiend doe zo voort

Killswitch Engage - As Daylight Dies
Reactie van violent illusion op 21-06-2009 om 11:53u
Score: 75 / 100

Het doel van de band (killswitch dus) is nooit geweest om hard te zijn, maar om een soort kennismaking tot het metalgenre te vormen. Dat ze er daarbij in slagen om nog eens deftige muziek af te leveren vindt ik zeker goed. Waar ik het wel mee akkoord ben is dat ze toch wel eens iets verfrissender uit de hoek mogen komen. Als je nummers van het oude album zou mengen met deze zou je nog niet eens beseffen dat ze van twee verschillende albums afkomstig zijn.