Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

One Man Army and The Undead Quartet - 21st Century Killing Machine
Jaar van release: 2006
Label: Nuclear Blast Records
One Man Army and The Undead Quartet - 21st Century Killing Machine
Na het uiteenvallen van The Crown meld Johan Lindstrand, de Elvis van de metalscene, zich weer aan het front met een nieuwe band en een nieuwe plaat.

One Man Army and the Undead Quartet is, behalve Lindstrand, een verzameling van muzikanten die eerder in wat onbekendere bands vertoefden en met 21st Century Killing Machine hun debuut cd uitbrengen. Het enige andere ‘bekende’ bandlid, Valle Adzic van Impious die bas speelde op deze plaat is inmiddels alweer vervangen.

De vergelijking met The Crown is natuurlijk onvermijdelijk aangezien Lindstrand jarenlang het boegbeeld van deze populaire death ‘n roll band was. Muzikaal gezien verschillen beide bands ook niet zo heel veel van elkaar en maken ze beide vrij rechttoe rechtaan death/thrash die vrij melodieus is en af en toe een behoorlijk rock ’n roll gevoel met zich meebrengt. Maar waar The Crown overwegend snel was houdt One Man Army het gaspedaal minder ingedrukt en gaat men meer oldschool beukend te werk. Hoogtepunten wat mij betreft zijn het pakkende en afwisselende ‘Public Enemy No.1’, het lekker doorbeukende ‘So Grim, So True, So Real’ en het uptempo ‘Bulldozer Frenzy’. Origineel is het allemaal niet, maar door de hoorbare speelvreugde, de prima nummers en de vette productie is dit toch een erg lekker plaatje geworden die het volgens mij vooral live erg goed gaat doen.

Eind december en begin volgend jaar toert men samen met Children of Bodom en Ektomorf door Europa, waarbij ook Nederland niet overgeslagen wordt. Een mooie reden voor de mensen die gaan om wat vroeger aanwezig te zijn om dit te aanschouwen.

Tracklist:
1. Killing Machine
2. Devil on the Red Carpet
3. Public Enemy No. 1
4. No Apparent Motive
5. Hell Is for Heroes
6. When Hatred Comes to Life
7. So Grim So True So Real
8. Behind the Church
9. Branded by Iron
10. Bulldozer Frenzy
11. Mary's Raising the Dead
12. The Sweetness of Black

Score: 75 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 28 december 2005

Koop dit album in

Meer One Man Army and The Undead Quartet:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van dimmu borgir op 02-01-2006 om 19:37u
Score: 100 / 100

this a good site.

Reactie van Een Metalfan op 09-03-2006 om 19:40u
Score: 95 / 100

Super vet album. Gewoon kopen die hap!

Reactie van Maart\'n op 19-04-2006 om 17:39u
Score: 65 / 100

Live konden ze me niet bekoren, ook al zaten er wel smakelijke riffs in en goed drumwerk. Maar ja, iedereen was toen gekomen voor children of bodom, en zij waren de openingsact, kan ook daar aan liggen.

Reactie van tristan op 12-05-2006 om 18:15u
Score: 90 / 100

Ja ik kwam natuurlijk ook voor CoB maar ik vond One Man Army & The Undead quarted ook vet goed. ik had nog nooit van ze gehoord hiervoor maar tis wel vet!!