Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

One Man Army and the Undead Quartet - Grim Tales
Jaar van release: 2008
Label: Massacre Records
One Man Army and the Undead Quartet - Grim Tales
Drie albums in drie jaar tijd, van een ding kan je One Man Army and the Undead Quartet niet beschuldigen, en dat is van luiheid. Grim Tales is de opvolger van het toch ietwat tegenvallende Error in Evolution.

Grim Tales is ook het eerste album op het Massacre Records label nadat men in het verleden hun plaatjes door Nuclear Blast liet uitbrengen. Dat is echter niet de enige wijziging, gitarist Pekka Kiviaho heeft zijn biezen gepakt en is vervangen door Mattias Bolander.

Op muzikaal gebied daarentegen hebben deze wijzigingen amper invloed gehad ten opzichte van de voorgaande albums. In vergelijking met het eerder genoemde Error in Evolution is dit album een verbetering, het album komt op mij iets minder clean over, oftewel het rauwe randje is weer een beetje terug. Daarnaast staat het album vol met toegankelijke melodieuze thrash/deathmetal met een vleugje rock ’n roll in de stijl van The Haunted, Impious en mijnheer Lindstrand zijn vorige band The Crown.

Ondanks de verbeteringen ten opzichte van Error in Evolution blijft mijn grootste probleem met deze band dat na verloop van tijd de aandacht wat verslapt. Iets dat mijn inziens vooral veroorzaakt wordt door het feit dat veel songs in hetzelfde tempo blijven hangen, maar ook dat de nummers onderling niet veel van elkaar verschillen waardoor er tegen het einde van het album een soort One Man Army vermoeidheid optreed bij ondergetekende.

De fans zullen hier echter wel raad mee weten, en als je de voorgaande twee albums kon waarderen kan je dit album ook blindelings aanschaffen.

Tracklist:
1. Black Clouds
2. Misfit With A Machinegun
3. Cursed By The Knife
4. Saint Lucifer
5. Bastards Of Monstrosity
6. Dominator Of The Flesh
7. A Date With Suicide
8. Make Them Die Slowly
9. Bonebreaker Propaganda
10. The Frisco Reaper
11. Death Makes It All Go Away

Score: 75 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 6 november 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]