Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

14-08-2020

Ill Niño - One Nation Underground
Jaar van release: 2005
Label: Roadrunner Records
Ill Niño - One Nation Underground
De eerste twee platen van het Amerikaanse Ill Niño kenmerkten zich door een veelvoud aan Latin-invloeden. De band zelf zegt nog steeds blij te zijn met deze albums, toch wordt er op hun nieuwe cd ‘One Nation Underground’ een iets andere koers gevaren.

‘One Nation Underground’ opent furieus met het sterke ‘This Is War’. De snelle riffs en afwisselende zang zetten de toon voor deze plaat. Die afwisselende vocalen van Cristian Machado spreken mij sowieso al erg aan op deze plaat. Zijn screams zijn niet heel bijzonder, zijn heldere zang daarentegen klinkt origineel en kent een emotionele klank. Ill Niño weet vaak een rustpunt in de nummers in te bouwen en vaak dan is het dat de Latin-roots van dit zestal nog even om de hoek komt kijken.

De Latin-invloeden zijn op ‘One Nation Underground’ dus niet geheel overboord gegaan. Gelukkig liggen de tribal percussie en de Spaanse gitaren er ditmaal niet te dik bovenop, maar zijn ze subtiel in de songs geïntegreerd. Af en toe zijn er nog wel Spaanse teksten te horen, storen doet dit echter niet. Wat verder opvalt is dat tijdens sommige nummers de gitaristen Ahrue Luster (ex Machine Head) en Jardel Paisante centraal staan terwijl ze op andere momenten op de achtergrond treden en Machado de hoofdrol van ze overneemt.

De vergelijkingen met Soulfly kunnen de deur uit. ‘One Nation Underground’ laat een volwassen Ill Niño horen en de bandleden zijn ten opzichte van ‘Revolution Revolución’ en 'Confession' stuk voor stuk gegroeid als muzikanten. Gaat de band op deze voet verder dan kunnen we nog veel plezier aan ze beleven.

Tracklist:
1. This Is War
2. My Resurrection
3. What You Deserve
4. Turns To Gray
5. De La Vida
6. La Liberacion Of Our Awakening
7. All I Ask For
8. Corazon Of Mine
9. Everything Beautiful
10. In This Moment
11. My Pleasant Torture
12. Barely Breathing
13. Violent Saint

Score: 87 / 100

Reviewer: Edo
Toegevoegd: 24 september 2005

Meer Ill Niño:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Ill Niño - One Nation Underground
Reactie van DragonforcE op 13-11-2005 om 20:40u
Score: 97 / 100

Te gekke cd, 1 van de besten van 2005, vind ik

Ill Niño - One Nation Underground
Reactie van Mandy op 20-12-2005 om 15:05u
Score: 100 / 100

ja one nation underground is egt f*cking vet =)

Ill Niño - One Nation Underground
Reactie van NightWolf op 18-01-2006 om 16:53u
Score: 95 / 100

zalige plaat 1 vn mn favo 2005 releases vn roadrunner

Ill Niño - One Nation Underground
Reactie van Joey6sic6 op 30-01-2006 om 18:18u
Score: 95 / 100

95 omdat ill nino roeleert maar slipknot nog altijd de beste is :P lol gisteren trouwens naar ill nino gewwest in de effenaar FOKKING VET!!!

Ill Niño - One Nation Underground
Reactie van stefan op 31-01-2006 om 14:10u
Score: 90 / 100

vernieuwend, even wennen maar zker een vooruitgang, haalt niet weg dat Ill Nino vanaf album 1 goed was, owjah,, Ill Nino is zker wel beter dan slipknot, eigenlijk is alles beter dan slipknot:P Mjah genoeg geluld Zondag in effenaar was idd geweldig:D beste concert sinds tijden:D

Ill Niño - One Nation Underground
Reactie van Fly op 01-02-2006 om 18:56u
Score: 100 / 100

Pure Ownage

Ill Niño - One Nation Underground
Reactie van svl op 03-02-2006 om 19:56u
Score: 100 / 100

egt een geweldige cd van een geweldige band, meer hoef ik denk ik niet te zeggen

Ill Niño - One Nation Underground
Reactie van torre op 05-02-2006 om 11:57u
Score: 100 / 100

elke keer als ik deze cd opzet loopt het kwijl me simpelweg langs m'n mondhoeken, zo heerlijk

Ill Niño - One Nation Underground
Reactie van sel op 20-02-2006 om 20:13u
Score: 90 / 100

woaw ill nino is cker wel goed, ik kreeg een plectrum van de basgitarist!!=D mja slipknot blijft TOG t beste=P

Ill Niño - One Nation Underground
Reactie van Squidward op 21-02-2006 om 11:55u
Score: 100 / 100

De favoriete release van 2005, Ill Nino keert weer terug met een sterk album, ik vind vooral In This Moment, Violent Saint, What you deserve en This is war erg goed. Maar de rest vind ik ook erg knallend, eigenlijk niets op aan te merken. Het is weer een indrukwekkend album van Ill Nino, net zoals de eerste twee. (ben naar het concert geweest in de Effenaar, ik vond ze geweldig spelen op de DVD van hun is het maar een concert van 45 minuten maar tijdens dit concert speelden ze twee keer zo lang:-))

Ill Niño - One Nation Underground
Reactie van bas der lord op 14-03-2006 om 17:47u
Score: 100 / 100

het is gewoon weg de beste ban die der is ! ! !

Ill Niño - One Nation Underground
Reactie van GV op 24-06-2006 om 22:42u
Score: 95 / 100

Geweldig, live zijn ze ook toppie (Tivoli 22-6-06), al was ik daar wel de oudste fan en mijn zoontje de jongste ... Geert

Ill Niño - One Nation Underground
Reactie van Dark Devour op 17-08-2006 om 17:35u
Score: 15 / 100

Als ik naar de andere reacties kijk word ik zo droevig, droevig van het fijt dat er zoveel mensen naar deze nu metal rommel luisteren. Het o zo briljante roadrunnerecords is veranderd in een nu metal opslagplaats. Waar baggerbands als Slipknot en Linkin Park vandaan komen. Het is gewoon triest om te zien hoe de metal verneukt word en vooral het imago verneukt word door rondspringende clowns in overals. Je kunt 2 dingen doen. 1. Of naar echte bands als Death, Sepultura, Emperor, S.Y.L luisteren 2. Of een leven gaan zoeken! groetjes

Ill Niño - One Nation Underground
Reactie van Squidward op 19-09-2006 om 15:12u

Ik kan me niet herinneren dat Linkin Park van RR vandaan komt, Sepultura komt er wel vandaan. En in Ill Nino zitten geen rondspringende clowns in overalls zoals dat wel in de eerder vernoemde kutband Slipknot zit. En wat je waarschijnlijk ook niet weet is dat Ill Nino sinds een tijdje geen deel meer uitmaakt van Roadrunner maar van Cement Shoes Records. 4.5 jaar geleden leerde ik de muziek van Ill Nino kennen door het geweldige nummer 'God Save Us' en deze band vind ik gewoon nog steeds erg goed. Ik vind dat je maar een zielige vergelijking maakt tussen Linkin Park/SlipkNOT en Ill Nino. Als je het nog steeds eens bent met je vergelijking, zou jij 2 dingen kunnen doen: 1. Of eens een keer naar de band luisteren 2. Of een leven gaan zoeken. groetjes