Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

Suicidal Winds - Wrath of God
Jaar van release: 2004
Label: Agonia Records
Suicidal Winds - Wrath of God
Dat je zonder al teveel technische vaardigheden een beukende plaat kan afleveren bewijst Suicidal Winds bij deze. Het album 'Wrath of God' knuppelt primitief als een op hol geslagen beer die uit zijn winterslaap gehaald is.

Razende black metal met een zware old school touch luidt het devies, niet moeilijk doen en in up-tempo doorrammen. Hoewel de snelheid van het album vrij hoog ligt moet men geen hyperblasts à la Marduk verwachten maar meer de snelle stukken van Darkthrone en zo nu en dan een flinke groove. Qua gitaarwerk is het vooral veel geschuif van akkoorden met enkele snerpende solo's ertussen. De zang klinkt lekker smerig en de blasfemische teksten worden uitgekotst dat het een lieve lust is

Verwacht op tekstueel niveau ook geen hoogstandjes, titels als Evil's Eternal Power, Burn and Die en Virgin Stabber zeggen genoeg lijkt me. De productie van het album is wat minder old-school en is vrij knallend waardoor de nummers lekker agressief op de luisteraar overkomen.

Dit is niet voor zielen die van technisch gepiel houden of zoeken naar muziek die origineel of progressief is. Voor mensen die echter van black metal met een thrashy inslag houden en bands als Bestial Mockery kunnen waarderen is 'Wrath of God' zeker een lekkere schijf, ik heb er in ieder geval plezier aan kunnen beleven. Old School as fuck.

Tracklist:
1. In Death's Domain
2. Evils Eternal Power
3. Obsessed By Blood
4. Serpent Lord of The Apocalypse
5. Wrath of God (The Second Antichrist)
6. Devil's Heir
7. The Lord
8. Virgin Stabber
9. Burn And Die
10. Traitors Perish In Flames
11. The Road To Hell

Score: 78 / 100

Reviewer: Jan
Toegevoegd: 11 maart 2005

Koop dit album in

Meer Suicidal Winds:

[ Terug naar de Album Reviews ]