Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Temperance - Melodies Of Green And Blue
Jaar van release: 2021
Label: Napalm Records

Temperance - Melodies Of Green And Blue

Word je ook zo vrolijk van het aangename weer? Heb je genoten van een vroeg-in-het-jaar-ijsje en verlang je weer naar het oude normaal, waarbij bands gewoon kunnen optreden voor hun fans? Temperance vertaalt dat gevoel heel treffend op Melodies Of Green And Blue, een ep met akoestische tracks. Hoewel de teksten ook de donkere kanten van het leven belichten, geven de Zuid-Europeanen er altijd een positieve draai aan.

Karakteristiek is de passie die het vocale duo Alessia Scolletti en Michele Guaitoli in hun performance stoppen. De levenspartners zijn blij en trots en dat kun je duidelijk horen. Je zou zeggen dat Scolletti de show mag stelen (dat is bij symfonische metalbands doorgaans het geval), maar het is juist Guaitoli die de meeste ruimte krijgt in de mix. Een terechte keuze, want zijn stem komt in deze setting uitstekend tot zijn recht. Zijn wederhelft maakt een degelijke indruk. En dan is er nog gitarist Marco Pastorino, die tegenwoordig in toenemende mate zangpartijen voor zijn rekening neemt en dat goed doet, zo blijkt uit Evelyn.

Behalve akoestische bewerkingen van reeds bestaande tracks staan er twee nieuwe liedjes op deze ep. Het schijfje begint namelijk met nieuwelingen Paint The World en Evelyn. De openingstrack brengt je direct in heel relaxte sferen. De heerlijke vibe wordt ontwikkeld door een fijne ritmesectie en harmonieuze zanglijnen, die uitstekend samengaan met gitaarakkoorden en een melancholische leadpartij. Ook het langzamere en ingetogenere Evelyn mag er zijn.

Verder zijn het bekende nummers uit de discografie van de Italianen, maar dan bewerkt voor deze akoestische release. De bewerkingen van met name Let It Beat en I Am The Fire (met kazoo) zijn zeer geslaagd. Ook de bluesy versie van de hymne Start Another Round zorgt voor een positieve vibe. De flamenco-twist in My Demons Canít Sleep is een leuke vondst. Afsluiter Gaia wijkt met zijn minimalistische benadering af van de andere tracks en is wat dat betreft een bijzonder sluitstuk.

Temperance brengt de lente in je woonkamer met een relaxte en zonnige release. Het is alsof de groep live speelt voor een selectief gezelschap in een kleine ruimte. Behoefte aan een opbeurende vibe en iets lichtvoetigs met toch de nodige inhoud? Geef deze Italianen dan eens een kans.

Tracklist:
1. Paint The World
2. Evelyn
3. Let It Beat
4. I Am The Fire
5. Nanook
6. Start Another Round
7. My Demons Can't Sleep
8. Gaia

Reviewer: Jeffrey
Toegevoegd: 6 maart 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]