Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Mob Rules - Among The Gods
Jaar van release: 2004
Label: SPV / Steamhammer Records
Mob Rules - Among The Gods
Mob Rules is een van de weinige constante factoren in de powermetal die van mij nog wel even door mag gaan. Ze brengen immers al wat jaren cd's uit die heel wat vermakelijker en geïnspireerder zijn dan de gebruikelijke doordeweekse powermetalzut. Niet bijster origineel, maar wel uitstekend en met gevoel voor melodie uitgevoerd. Het vorige Mob Rules (subtiele verwijzing naar Black Sabbath) album 'Hollowed Be Thy Name' (minder subtiele verwijzing naar Iron Maiden) zorgde er al voor dat ze op Wacken Open Air te zien waren, en het jaar daarna op de WOA Roadshow tour. Helaas deed die Nederland niet aan.

En nu is er dus 'Among The Gods' die het beste uit de vorige albums samenvoegd, versterkt, en er nog een flinke schep opgedane live-ervaring bovenop stapelt. Dat maakt een nummer als "Black Rain" net wat beter. Een refrein dat blijft plakken als een Jehova's getuige en daarom uitermate geschikt is voor het schieten van een videoclip. Daarover later meer. "Ship Of Fools" en "Hydrophobia" zijn erg huppelbaar wat alleen maar een plus kan zijn voor het beter powermetalalbum. (Aan alle geharnasten die dit met opborrelend maagzuur zitten te lezen; heb eens wat zelfspot!)

Op "Among The Gods" (het titelnummer dus) doet Roland Grapow (subtiele verwijzing naar.. laat maar) nog een duit in het zakje. Zijn solo is uitstekend te herkennen, want ineens had ik het stevige gevoel naar een nieuw nummer van Masterplan te luisteren. Op "Miracle Dancer", dat een wat rustiger tempo aanneemt en enkele verrukkelijke melodieën bevat, kun je zanger Klaus Dirks op z'n best horen. Die vent is gemaakt voor het zingen van dit genre, met zo'n hoge en heldere stem die nooit gaat vervelen.

Iedereen die zich nu geroepen voelt om ook het vierde album van band-in-de-lift Mob Rules aan te schaffen moeten nog even stilstaan bij het feit dat er ook een limited edition verschijnt. Deze bevat een bonuscd met enkele videoclips, wat audioclips, en meer aardige goodies.

Tracklist:
1. Black Rain
2. Hydrophobia
3. Invitation Time
4. The Miracle Dancer
5. Among The Gods
6. New World Symphony
7. Ship Of Fools
8. Seven Seas
9. Meet You In Heaven
10. Arabia

Score: 85 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 19 mei 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Mob Rules - Among The Gods
Reactie van Een_Metalfan op 19-05-2004 om 23:51u

De term Hallowed be thy name is nou niet bepaald verzonnen door Iron Maiden, maar is een bekende term uit gebeden, geheiligt zijt uwer naam. Doe toch alsjeblieft eens één keer je huiswerk, want je bent en blijft een ramp als recenscent. BTW, is de productie nu ook wat voller? Want dat vond ik bij de eerdere albums het minpunt, door de te lichte productie kwam de zang soms wat iel over, niet slecht, maar soms wat te schel.

Mob Rules - Among The Gods
Reactie van Bob op 20-05-2004 om 10:10u

We wachten met smart op je sollicitatie.