Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

Mob Rules - Signs Of The Time (dvd)
Jaar van release: 2005
Label: SPV / Steamhammer Records
Mob Rules - Signs Of The Time (dvd)
Toen de Duitse band Mob Rules in hun woonplaats Wilhelmshaven een show gaven om de release van hun vierde album "Among The Gods" te vieren, stonden zes camera's klaar om dat vast te leggen op tape. De powermetalband, die ondanks zijn tienjarig bestaan nog steeds als nieuwkomer gezien wordt, laat op de daaruit voortgekomen DVD "Signs Of The Time" zien een hele leuke liveband te zijn. Waarom? Wel, hierom:

De show duurt slechts 75 minuten, wat kort lijkt. We worden echter niet opgehouden door overbodige intro's, oeverloos geouwehoer of het wachten op toegiften, dus veel langer hoeft 't dan ook niet te duren. In die tijd speelt de band veertien powermetalnummers die qua vrolijkheid niet onderdoen voor Freedom Call. Het geluid is zeer helder, doet bijna niet onder voor een fatsoenlijke studio-opname. Duidelijk is ook de vooruitgang te horen die de band tussen het debuut en hun laatste album geboekt heeft. "Speed Of Life" is z.B. eenvoudiger dan het progressieve en bombastische "Among The Gods". Tel daar de aanstekelijke spelvreugde en het verre van slecht zijnde camerawerk bij op, en je kunt stellen dat "Signs Of The Time" het beste bewijs van kwaliteit is die een band zich kan wensen.

De extra's? De videoclip van "Black Rain" in de smaken kort en lang. Daarnaast wat korte van kwaliteit wisselende reportages met betrekking tot Wacken Open Air shows en een 20 minuten durend interview over de geschiedenis van de band. Die laatste is informatief en leuk om te zien maar sommige grappen en anekdotes zien we niet of onbegrijpelijk terug in de (naar het Engels vertaalde) ondertiteling. Een beetje kennis van de Duitse taal doet deugd dus.

Dat alles samen is zo'n 120 minuten visueel metalplezier. Daarnaast krijg je er een 8 pagina's tellend fotoboekje en een CD van het optreden bij. Na "Through The Looking Glass" van Blind Guardian een van de leukste powermetal DVD's in omloop.

Tracklist:
1. Black Rain
2. Lord of Madness
3. Celebration Day
4. Hydrophobia
5. Outerspace
6. Unknown Man
7. Among The Gods
8. The End Of All Days
9. Hollowed Be Thy Name
10. Speed Of Life
11. In The Land Of Wind And Rain
12. Temple Fanfare
13. Pilot Of Earth
14. Rainsong

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 13 november 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]