Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Audrey Horne - Blackout
Jaar van release: 2018
Label: Napalm Records

Audrey Horne - Blackout

De Noren van Audrey Horne timmeren al ruim vijftien jaar aan de weg en hebben inmiddels bewezen dat ze een aanwinst zijn voor de hardrockscene. De eerste drie albums laten nog een mix van hardrock en grunge horen, maar vanaf album nummer vier Youngblood gooit de formatie uit Bergen het op een toegankelijkere toer. De nieuwste aanwinst Blackout borduurt grotendeels voort op de sound van de laatste albums. Waar de voorganger Pure Heavy echter nogal instabiel is, klinkt Blackout net iets evenwichtiger.

Je hoeft geen doorgewinterde kenner van rockmuziek te zijn om te horen dat Audrey Horne liefhebber is van oude hardrock en heavy metal. Ook Blackout herbergt weer prima hardrocknummers zonder al te veel opsmuk. Songs die voor hetzelfde geld door Thin Lizzy of Judas Priest uitgebracht hadden kunnen worden. De plaat staat weer vol met smakelijke, melodieuze gitaarsolo’s en dubbele gitaarleads, afkomstig van Ice Dale en Thomas Tofthagen. Ook Torkjell ‘Toschie’ Røds zanglijnen zijn weer erg sterk en vooral catchy. Zijn eenvoudige songteksten nodigen uit tot luidkeels meeschreeuwen.

This Is War, Naysayer en Rose Alley zijn typische Audrey Horne-tracks waarin alle eerder genoemde smakelijke ingrediënten terugkomen. Ook de zoete titeltrack (kan het nog pakkender?) en Audrevolution gaan het ongetwijfeld goed doen bij de fans. Laatstgenoemde is een erg eenvoudige, maar effectieve meezing-anthem die de potentie heeft om uit te groeien tot een livefavoriet.

Audrey Horne weet het niveau niet continu hoog te houden. Het album kent halverwege ook enkele minder memorabele songs. Na California (dat bij vlagen herinneringen oproept aan de oudere, iets duistere versie van Audrey Horne) bloeit de plaat weer op. In Satellite wijken de Noren ook iets af van de recente formule. De track kent een opvallend funky geluid en daarnaast zijn er eighties-synths hoorbaar.

Slechte platen heeft Audrey Horne tot nu toe niet gemaakt. Blackout is een verbetering ten opzichte van Pure Heavy, maar is ook niet het beste album van de groep. Audrey Horne is een typische groep die je live moet aanschouwen. Blackout bevat dan ook genoeg songmateriaal waarmee de Noren live weer een leuk hardrockfeestje kunnen bouwen.

Tracklist:
1. This Is War
2. Audrevolution
3. Blackout
4. This One
5. Midnight Man
6. Light Your Way
7. California
8. Satellite
9. Naysayer
10. Rose Alley
11. Juggernaut (bonustrack)
12. The End (bonustrack)

Score: 78 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 9 januari 2018

Koop dit album in

Meer Audrey Horne:

[ Terug naar de Album Reviews ]