Enquête

Welke protestsong over de impact van de mensheid op de natuur of het klimaat spreekt jou het meest aan?

Annihilator – Stonewall
Atheist – Mother Man
Cattle Decapitation – Manufactured Extinct
Disturbed – Another Way To Die
Earth Crisis – Inherit The Wasteland
Gojira – Amazonia
Kamelot – The Human Stain
Kreator – Toxic Trace
Lamb Of God – Reclamation
Megadeth – Countdown To Extinction
Metallica – Blackened
Napalm Death – On The Brink Of Extinction
Nevermore – Matricide
Nuclear Assault – Critical Mass
Ozzy Osbourne – Revelation (Mother Earth)
Parkway Drive – Dark Days
Sacred Reich – Crimes Against Humanity
Saxon – Hole In The Sky
Sepultura – Biotech Is Godzilla
Soundgarden – Hands All Over
System Of A Down – ATWA
Tesseract – Eden
Testament – Greenhouse Effect
Vektor – Dying World
een andere protestsong over milieu- of klimaatproblemen

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
Kalender
Vandaag jarig:
 • Daniel González (Darksun) - 41
 • Heikki Pöyhiä (Twilightning) - 41
 • Huddie "Lead Belly" Ledbetter† - 134
 • Jarpen (Elvenking) - 44
 • Kita (Lordi) - 48
 • Louie Clemente (Testament) - 57
 • Melissa Bonny (Ad Infinitum) - 29

Vandaag overleden:
 • Jimmy Bain (Dio) - 2016
Review

In Reverence - The Selected Breed
Jaar van release: 2017
Label: Non Serviam Records

In Reverence - The Selected Breed

Je hebt platen die vanaf de eerste klanken weten te boeien. The Selected Breed, het debuutalbum van In Reverence, behoort tot die categorie. Atmosferische death metal uit Stockholm met een apocalyptisch thema. De band combineert zware riffs met dissonante leads, mystieke melodieën en oosterse instrumenten. In Reverence werd in 2010 opgericht door drummer Oscar Krumlinde (Overtorture) en grunter Filip Danielsson. Gitarist Pedram Khatibi Shahidi is het derde bandlid. Hij is er vanaf het begin bij.

In Reverence begon als deathcoreband en bracht na een demo in 2012 de ep Hallucination uit. Het debuutalbum liet lang op zich wachten en onenigheid over de muzikale richting leidde ertoe dat gitarist Sebastian Wedholm en bassist Dennis Morgun de band hebben verlaten. De baspartijen zijn ingespeeld door Joakim Antman (Overtorture). Smaken verschillen, maar ik ben blij met de nieuwe weg die het drietal is ingeslagen. Je zou verwachten dat de stijl richting Overtorture, Entrails en Bloodbath verschoven is, maar dat is niet zo. In Reverence heeft een eigen, moderner geluid en schuwt uitstapjes naar andere stijlen (vooral black) niet.

Jahiliah is een prima opener, maar als ik een track zou moeten noemen die een redelijke indruk geeft van het album als geheel, dan zou het Antropogeny zijn. Het zwartgeblakerde randje komt sterk tot uiting in Gods Of Dehumanization, met een vocale gastbijdrage van Joakim Mikiver (One Hour Hell, Tormention). Net als Prometheus is dit een sterke track, maar ondermaatse nummers zijn op deze plaat niet te vinden. Ondanks dat patronen in de opbouw te herkennen zijn, is de muziek veelzijdig. Dat komt vooral sterk naar voren in de titeltrack en het hoogtepunt Red Waves. In Gift Of Disintegration wordt de brute, bijna technische death afgewisseld met doom. Voor een rustpunt moet je geduld hebben tot de dromerige, instrumentale afsluiter Life Rejuvenate.

In Reverence is erin geslaagd de perfecte balans te vinden tussen brute agressie, sfeer en melodie. Alles is goed gedoseerd in compacte nummers. De muziek is nergens té experimenteel. Sverker Widgren (Wing Studio, Stockholm) heeft gezorgd voor een brute, heldere sound die niet clean overkomt. De instrumenten staan goed in de mix en de brute vocalen van Filip overheersen niet. The Selected Breed is werkelijk een indrukwekkend debuutalbum. Een frisse wind in de Stockholmse deathmetalscene.

Tracklist:
1. Jahiliah
2. Gods Of Dehumanization
3. Prometheus
4. The Selected Breed
5. The Sixth Bloodletting
6. Anthropogeny
7. Red Waves
8. Gift Of Disintegration
9. Life Rejuvenate

Score: 89 / 100

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 26 juni 2017

Meer In Reverence:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.