Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-10-2020

Interview: Impious
Met Valle Adzic
Door Kristof
Geplaatst in februari 2007

Met Holy Murder Masquerade leverde het Zweedse Impious net een lekker, nieuw en flitsend album af. Aangename rechttoe-rechtaan melodeath met groovy riffs en pakkende refreinen. Meer moet dat soms niet zijn. We stelden het brein achter Impious, gitarist Valle Adzic, dus maar wat vragen.

Impious

Mooie zaak! Het nieuwe album klinkt een stukje strakker, moderner en meer flitsend dan jullie oudere albums.

Bedankt voor je vriendelijke woorden. Ik ben het zeker eens dat wanneer je het nieuwe album vergelijkt met onze oude platen dat we veel onzin hebben weggelaten. We hebben geleerd dat een song geen vijfentwintig riffs moet bevatten en dat we ons niet technisch moeten bewijzen om indruk te maken. Maar als je aandachtig naar de riffs van onze eerste albums luistert, zal je merken dat er daar weinig verschil in te merken valt. De verandering zit dus in de arrangementen.

Het eerste wat opvalt aan het nieuwe album is het cd-boekje met daarin een strip verhaal. Cool!

Impious - Holy Murder MasqueradeDat idee kwam spontaan in mij op toen ik aan het nadenken was over hoe we dingen eens anders konden aanpakken. Dat we op zijn minst een beetje origineel uit de hoek kwamen. En onze muziek wil ik niet drastisch aanpassen, dus we zijn maar begonnen met een conceptalbum in elkaar te boksen met allerlei details.

Kan je een synopsis geven over het verhaal?

Het gaat over een man genaamd Trent die een religieuze fanatiekeling is. Hij wil graag zijn eigen bloedlijn uitvagen omdat hij denkt dat deze kwaadaardig trekjes heeft. Dus dat moet slecht eindigen.

Plots hoor ik Thomas van Lord Belial schreeuwen.

Er is geen speciale reden waarom hij op het album zingt. We zijn gewoon vrienden en leven in het zelfde kleine dorp. We voelden gewoon dat we wat schreeuwende vocalen in het titelnummer wilden integreren en dus was hij de logische keuze. Zeker omdat ik vind dat hij een geweldige strot heeft.

In het cd-boekje wordt zowaar de hele Metal Blade crew bedankt. Zo blij met hen?

Ja, zeker weten! Na ons laatste tour verwachtten we één Europese tour. Het zijn er twee geworden én we hebben twee trips naar Japan mogen maken. Ze zijn ook tof omdat ze graag met hun bands rondhangen, drinken en plezier maken.

Mogen jullie ook een videoclip maken?

Dat weet ik niet. Enkele dagen geleden dacht ik van niet, maar nu lijkt het alsof we er toch een gaan doen. Meer weet ik jammer genoeg zelf ook niet.

Als dit album succesvol wordt, gaat jullie oude platenmaatschappij de oude Impious albums dan ook niet re-releasen?

Ik heb geen idee en dat ligt buiten onze controle. Ik hoop het echter niet.

Wat vind je tegenwoordig van de albums die Impious maakte voor Metal Blade in zicht kwam?

Persoonljik zie ik onze derde album The Killer als debuutalbum. Deze kwam uit op Hammerheart Records. Op de eerste twee platen staan ook leuke dingen, maar we waren toen nog niet echt klaar en volwassen genoeg. Maar ik ben er trots op sowieso. Het is zoals bij ouders, hoe lelijk hun kinderen ook zijn, ze blijven van hen houden. Hahahaha.

Gaan jullie terug op tour in Europa?

Het enige wat nu gepland is, is een optreden tijdens een release party in onze eigen stad en een festivaloptreden in Frankrijk in maart. We hebben wel een tourvoorstel afgewezen omdat het gewoon niet paste. Dus nu wachten we gewoon op een ander goed tourvoorstel en ik denk dat dit niet zo lang op zich zal laten wachten.

Gaan jullie dan ook een live-cd of dvd inblikken van komende tour?

Daar hebben we over gepraat, maar we waren het eens dat de tijd daar nog niet klaar voor is.

Impious

Wat maakt een Impious show tot een perfecte show?

Een perfect optreden wordt neergezet door het publiek. Althans dat is onze opinie. Het beste concert dat ik ooit zag was Metallica en Rammstein omdat de atmosfeer gewoonweg geweldig was.

Jij schrijft alle muziek en teksten. Waarom doet de rest niets?

Zo is het gewoon gegaan. Ik denk dat de rest allemaal luie klootzakken zijn. Hahaha.

Hoe denk jij dat Zweedse metal zal evolueren?

Moeilijke vraag waarop ik geen goed antwoord ken. Ik denk wel dat het zal blijven groeien zoals het de laatste vijftien jaar heeft gedaan.

Laatste vraag. Wat was jouw top vijf van 2006?

1. Slayer – Christ Illusion
2. Deicide – The Stench Of Redemption
3. The Haunted – The Dead Eye
4. Red Hot Chili Peppers – Stadium Arcadium
5. Harm – Devil

[ Terug naar de Interviews ]