Enqute

Er komt een vervolg op de mockumentaire This Is Spinal Tap (1984). Wat is jouw favoriete scne of grap uit de originele film?

band rolt tussenraam omhoog om limousinechauffeur niet te horen
douanecontrole op het vliegveld
exploderende drummer(s)
grote cocon met Derek erin weigert tijdens concert te openen
Jeanine, David's vriendin, wordt de nieuwe bandmanager
Lick My Love Pump songtitel
miniatuursandwiches en andere backstageklachten
na vertrek Nigel gaat Spinal Tap free-form jazz spelen
Nigel verbiedt Marty om zelfs maar naar zijn gitaar te wijzen
optreden op militaire vliegbasis
poppenshow staat boven Spinal Tap op billboard
Shit Sandwich en andere albumrecensies
signeersessie in platenzaak
Spinal Tap maakt glorieuze comeback (in Japan)
Spinal Tap verdwaalt in gangenstelsel richting het podium
Stonehenge-monument maakt zijn livedebuut
uitvoering van Big Bottom
uitvoering van Gimme Some Money
uitvoering van Heavy Duty
uitvoering van Hell Hole
uitvoering van (Listen To The) Flower People
uitvoering van Tonight I'm Gonna Rock You Tonight
versterker die naar elf gaat
zwarte albumhoes van Smell The Glove
een andere scne of grap, namelijk:

[ Uitslag | Enqutes ]

  17 mei:
 • Tool en Brass Against
 • 18 mei:
 • Hllas
 • Meshuggah en Zeal & Ardor
 • 19 mei:
 • Anneke van Giersbergen
 • Oranssi Pazuzu, Deafkids en Sturle Dagsland
 • Tool en Brass Against
 • 20 mei:
 • Anneke van Giersbergen
 • Hangman's Chair, An Evening With Knives en Lifelong
 • King 810, Afterlife, Yavid, Born A New en 3 Eyed Kids
 • Oranssi Pazuzu, Deafkids en Sturle Dagsland
 • 21 mei:
 • Anneke van Giersbergen
 • Manticora
 • 22 mei:
 • Anneke van Giersbergen
 • Electric Callboy, Blind Channel en One Morning Left
 • King Satan en Splinterbomb
 • Stake en Cloudsurfers
  16 juni:
 • Copenhell
 • Graspop Metal Meeting
 • Shinedown
 • Wasteland Viper
Kalender
Vandaag jarig:
 • Bob Young (Status Quo) - 77
 • Darrell Sweet (Nazareth)† - 75
 • Diana Serra (Aghora) - 36
 • J. Aslan (The Birthday Massacre) - 45
 • Krist Novoselic (Nirvana) - 57
 • Robert Fripp (King Crimson) - 76
 • Rune sterhus (Tristania) - 45
 • Sir Christus (Negative) - 43
 • Sonny Sandoval (P.O.D.) - 48
 • Thomas Das Neves (Heavenly) - 40
 • Tony Kakko (Sonata Arctica) - 47

Vandaag overleden:
 • Ronnie James Dio (Rainbow) - 2010
Concertreview

Stonehenge 2007
Op 28 juli 2007 in De Buze, Steenwijk
Een review door Rene
Foto's door Rene
De laatste zaterdag van juli was het weer zover voor de zoveelste editie van het Stonehenge Festival te Steenwijk. Want na die desbetreffende 28 juli 2007 kan de organisatie alweer zijn dertiende streep zetten bij het aantal Stonehenges in de Buze. Het veld was vol, het bier koel en het weer was goed! Je zou bijna vergeten dat er ook nog bands aanwezig waren. Het was de taak van o.a. Bloodfueled, Tr en headliner Napalm Death om het feestje compleet te maken.

Pfff, de 13e editie dus. Ht ongeluksgetal bij uitstek. Een getal dat net zo onheilspellend als de muziek. En het weer van juli was minstens zo onheilspellend. Het was een wonder dat het juist die dag droog is gebleven. De schapenwolken zorgden ervoor dat de zon niet irritant aanwezig was. Heerlijk! Dat kwam de uitermate goede sfeer van Stonehenge alleen maar ten goede. Maar ach, de sfeer is altijd oppermate best. Stonehenge is dan ook al jaren het gezelligste festival van Nederland. Het zijn altijd dezelfde gezichten die je tegenkomt en eigenlijk maakt het niet zo heel veel uit welke bands er spelen.

Stonehenge 2007

Maar natuurlijk zijn het wel de bands die een festival uiteindelijk maken. Het is de taak aan het jonge en inmiddels bekende One Bullet Left om het festival te openen, alleen was ik er zelf nog niet bij. De band had zijn set al gespeeld toen ik aan kwam rennen. Het zag er naar uit dat elke betalende bezoeker al aanwezig was en dat was voor mij een indicatie dat men dit jonge bandje toch wel graag aan werk wilde zien. Vanwege het uitvallen van Thronar mochten ze ook een kwartiertje toevoegen aan hun anders half uur durende set. Ondanks dat ik dus geen noot gehoord heb, denk ik dat ze het publiek wederom verbaasd hebben om hun jonge leeftijd.

Geen Thronar dus en daardoor konden we meteen door naar Fuelblooded. De Brabanders met hun strakke thrash- en deathmetal kregen ook wat extra speeltijd, maar het volle uur werd niet extra benut. En dat terwijl men midden op de middag het publiek toch al enigszins in beweging leek te krijgen. Petje af, haha. Het was een prima set, niet al te lomp maar een strak geluid. De liefhebbers van wat meer groovende metal kwamen voldoende aan hun trekken.

Fuelblooded

Het speelschema liep op rolletjes en Defeated Sanity kwam stipt op tijd om hun aandeel te brengen van het terroriseren van de omgeving van de Buze. Brute Duitse death metal, maar wel met een statische presentatie. Het publiek lust er echter wel pap van. Meer woorden ga ik er niet aan vuil maken, want deze stijl van metal is totaal mijn ding niet. Geniet maar van de foto's.

Defeated Sanity
Defeated Sanity

Achteraf gezien was het geen goed plan om Kutschurft op te laten treden in de zaal. Vlak voor aanvang was het al stampvol en de laatkomers, waaronder ondergetekende, konden het spektakel slechts aanschouwen vanaf de bar. Dat lukte voor geen meter, aangezien er maar n deur naar de zaal was geopend. Van veraf kon je clownen van de death metal best goed horen en met een beetje duwen en meppen kon je best nog een plekje achteraan de zaal bemachtigen. Succes dus voor deze band, maar echt veel plezier kon je er denk ik als liefhebber niet aan beleven. Helaas geen foto's.

Buiten was het alweer tijd voor de volgende band: The Lucifer Principle. De zanger zorgde ervoor dat er wat peper in de reet van het publiek werd gestrooid. Een lekker opzwepende perfomance kwam van hem af en maakte dat het n van de betere optredens werd van de dag. Het was grappig om te zien dat vette metal met een contrabas werd begeleid. Een echt showband dus en ook nog eens lekkere muziek.

The Lucifer Principle

Er is niks door mij gezien van Control Human Delete, dus snel over naar de volgende act op het podium. Death metal met melodie, dat is wat Detonation ons bracht. Het publiek was inmiddels goed op dreef en had geen ontsteking meer nodig. Er werd lekker geshred en de gitarist aan de linkerkant van het podium had er zin in om zijn tapping-techniek ten tonele te stellen. Wederom een geslaagd optreden, op naar de volgende!

Detonation
Detonation

Axamenta heeft met Ever-Arch-I-Tech-Ture een dijk van een plaat afgeleverd. Voor de Belgen is het dus zaak om live eveneens een sterke indruk achter te laten. Dat lukt wel aardig. Er wordt zeer goed gemusiceerd en vooral de keybords komen sterk naar voren. Het is alleen zo dat het optreden voorbij is voor je er erg in hebt. Het is raar dat een band zo tegen het einde van de dag toch maar een half uurtje speeltijd krijgt. Axamenta leek nog maar net opgewarmd te zijn. Tijd dus voor een echte headlineshow.

Axamenta
Axamenta

Dan is het tijd voor verwarring. Want Impious blijkt plots op het buitenpodium te staan. Daar hoort nu toch Tr te staan? Die blijken pech te hebben met hun tourbus en kunnen het simpelweg niet op tijd redden. Je zou bijna flashbacks krijgen naar Fields Of Rock, want dit werd niet tijdig aangekondigd en een aantal toeschouwers heeft Impious dan ook moeten missen, omdat ze dachten dat die later in de tent zou spelen. Een klein smetje op de verder vlekkeloos verlopen organisatie. Impious gaf verder een lekkere show weg en klonk in de buitenlucht lekker vet.

Impious

Eenmaal binnen waren de vikingen van Tr druk bezig met het opstellen van de instrumentarium. Ze waren er duidelijk nog niet klaar voor en met enige vertraging kon men dan toch eindelijk van deze Scandinavische godenzonen gaan genieten. Toch konden ze maar heel eventjes spelen, want ja, te laat is te laat. Vol overgave werd er gespeeld zodat de reis toch niet voor niets is geweest. Toch verliet meniggeen de zaal om niks te kunnen missen van de headiner.

Tr
Tr

Vorig jaar stond tussen de tourdate's van Napalm Death dat de band ook een tussenstop zou maken op Stonehenge. Dat bleek echter helemaal niet het geval te zijn en dat feest ging uiteindelijk niet door. Dit jaar werd door beide partijen al vroeg aangekondigd dat Napalm Death echt aanwezig zou zijn. Nu ben ik zelf totaal geen liefhebber van grindcore, maar deze band is er toch wel eentje die een keertje gezien moet worden. De Engelse gentlemen hadden er duidelijk zin in. Volgens mij zijn ze meer in hun element op een klein festivalletje dan ergens op het hoofdpodium op een massaler festival. Het was een brute show en ik kan wel stellen dat Napalm Death tot de betere headliners van Stonehenge gerekend kan worden.

Napalm Death
Napalm Death

Het feestje was om stipt 23:00 voorbij en er kon teruggekeken worden op wederom een geslaagde editie. De liefhebbers konden nog terecht voor de afterparty in caf de Swetser. Daar speelde nog een leuk coverbandje genaamd Mad Cows. Het was volle bak en het was lekker genieten van klassiekers van ZZ Top, Motorhead en Judas Priest, ondanks dat de muzikanten niet echt geweldig speelden. Maar met een dronken kop boeit dat niet zo erg en is het gewoon lekker meebrullen!

Mad Cows

Reactie van een Metalfan op 22-08-2007 om 19:23u


He Rene, wat is het nou Control Human denied of delete?

Reactie van een Metalfan op 26-08-2007 om 17:21u


Hoedanook is de bandnaam waarschijnlijk een slap aftreksel van Control Denied van wijlen Chuck Schuldiner :P

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.