Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

07-03-2021

Impious - Holy Murder Masquerade
Jaar van release: 2007
Label: Metal Blade Records
Impious - Holy Murder Masquerade
Ondanks lekkere albums als The Killer en Hellucinate, verschillende Europese tours en de toegankelijkheid van hun death/thrash is het Zweedse Impious nooit echt doorgebroken naar een Amon Amarth-achtige status. Ok, de melodeath is zeker niet grensverleggend, maar wordt wel met stijl, plezier en precisie op de luisteraar afgevoerd.

Het nieuwe album is weer een stap voorwaarts. De songs blijven beter hangen, er komen geen overbodige passages langs en de productie is vlotter. Het belangrijkste verschil met de vorige releases is dat de nieuwe songs een stuk moderner en meer groovy klinken. Maar voor het overige is dit een logisch vervolg op Hellucinate geworden. Hoewel gitarist Valle Adzic elke noot schrijft, de meeste teksten neerpent en alles in de studio regelt, krijg je toch het gevoel dat je naar een vriendengroep luistert die goed op elkaar is afgestemd.

Liefhebbers van The Haunted, One Man Army and the Undead Quartet (waar Valle ooit nog de bassist was) en oude Soilwork kunnen met een gerust hart Holy Murder Masquerade aanschaffen. En ook diegene (waaronder ondergetekende) die in slaapgevallen zijn tijdens het luisteren van de laatste Amon Amarth albums zullen plezier beleven aan de nieuwe Impious. Pluspunten voor het erg dikke cd-boekje waar alle teksten zijn weergegeven in tekstballontjes in een doorlopende cartoon. Cool!

Tracklist:
1.The Confession
2.Bound To Bleed (For A Sacred Need)
3.T.P.S.
4.Bloodcraft
5.Holy Murder Masquerade
6.Death On Floor 44
7.Slaughtertown Report
8.Three Of One
9.Everlasting Punishment
10.Purified By Fire
11.Dark Closure

Score: 86 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 24 januari 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]