Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Necrophobic, Satariel en Impious
Op 18 januari 2003 in Baroeg, Rotterdam
Een review door DaKonium
Necrophobic speelde, samen met Satariel en Impious, op 18 januari 2003 in de Baroeg in Rotterdam.

Hoewel het programma stond dat Impious als eerste zou gaan spelen, mocht Satariel de een-na-laatste show van de tour openen. Al meteen werd duidelijk dat het ging om een goede band, maar een verschrikkelijk geluid. Eigenlijk alleen de bas, de zang en de bas-drum waren te horen, de gitaren en de rest van de drums waren niet meer dan een grote bak herrie, die ook nog 's veel te hard uit de boxen kwam zetten. Ik stond er dan ook niet gek van op te kijken toen meer dan de helft van de bezoekers naar de bar vluchtte.
Jammer, want Satariel is helemaal geen slechte band. Met een beter geluid hadden ze zeker een geweldige show neer kunnen zetten. Ik moet wel zeggen dat ik me gigantisch heb lopen ergeren aan de zanger van de band. Op een vreselijk arrogante manier maakte hij het publiek duidelijk dat we nog meer naar voren moesten komen, voor mij juist een reden om het niet te doen.
Satariel sloot af met het beste nummer, volgens de zanger een 'doom metal' nummer, volgens mij een nummer met oude Black Sabbath invloeden.
Aangezien de heren het niet nodig vonden een set-list op het podium te plakken, heb ik ook geen idee wat ze zoal speelden.

Omdat alle techniek nu een keer goed liep, en Satariel slechts een kleine drie kwartier speelde, begon Impious nog voor 10 uur. Ik moet eerlijk zeggen, al meteen vanaf het intro, dat volgens mij die van de laatste cd The Killer is, werd ik compleet weggeblazen. Allereerst was het geluid stukken beter (en zachter) dan tijdens Satariel, en ten tweede speelden de mannen zo ongelooflijk strak, dat je bijna zou denken dat ze stonden te playbacken. Terwijl nummers van de net genoemde cd (Burn The Cross, Dead Eyes Open, Caught In Flesh) en van de eerdere twee platen (Terror God, Dimension Hell, Live Wire) werden gespeeld, straalde het plezier van alle bandleden af, en jammer genoeg sloeg dat niet over op het voltallige publiek. Vooraan stonden slechts een man of 15 te headbangen, de zanger vroeg zich dan ook terecht af wat 'iedereen daar bij de bar toch aan het doen was'. Kortom, een geweldige show, die helaas veel te kort (nog geen vijftig minuten) duurde.

Headliner Necrophobic had hetzelfde, voor Baroeg-begrippen uitstekende geluid als zijn voorganger. Ook deze band speelde een strakke set, al vond ik ze niet zo overtuigend uit de verf komen als Impious. De muziek doet het goed live, maar ik vond het op het laatst een beetje eentonig worden. De playlist bestond uit nummers als Taste Of Black, Into Armageddon, Before The Dawn en Frozen Empire.
Het concert was al om 12 uur afgelopen, zodat ik voor de verandering ook eens het laatste nummer kon zien.

Jammer dat dit het een-na-laatste optreden van de tour was, anders had ik jullie allemaal aangeraden de 19e nog naar de 013 te gaan, het is zeker de moeite waard!

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 20-01-2003 om 15:46u


yep, was zeker gaaf DimmuSoldier

Reactie van Een_Metalfan op 20-01-2003 om 22:36u


ik was er in de 013.. Bij satariel stond het geluid echt weer SUPERSLECHT.. zo hard mn oren piepen gewoon nog steeds (dag later).. Bij het laatste nr (neem aan dat het hetzelfde was) kwamen de bandleden van necrophobic en Impious (die overigens wel als eerste speelde) allemaal het podium op om te gaan headbangen.. want in de zaal was er ook maar niemand die het boeiend vond. Moet overigens ook nog opmerken dat de zanger van Satariel echt een gay roze tshirt had.. schreeuwt ie ook nog "Lets sodomize some ass!" nja.. liever niet dan eh Necrophobic speelde echt een fantastisch goede set, vat niet wrom het eentonig zou zijn??? Impious was ook nog wel leuk.. maar zondagen zijn gewoon veelste gaar om ook maar een beetje actief mee te headbangen of moshen...