Enquête

Wat vind jij de beste metal- of rockcover van een ABBA-song?

Bang-A-Boomerang – Black-Ingvars
Dancing Queen – Diablo
Does Your Mother Know – Ash
Eagle – Rob Rock
Gimme! Gimme! Gimme! – Mägo De Oz
Gimme! Gimme! Gimme! – Sinergy
Gimme! Gimme! Gimme! – Tragedy
I'm A Marionette – Ghost
Knowing Me, Knowing You – MGT & Ville Valo
Lay All Your Love On Me – Amberian Dawn
Lay All Your Love On Me – Avantasia
Lay All Your Love On Me – Helloween
Mamma Mia – The Black (Sweden)
Money, Money, Money – At Vance
Money, Money, Money – Mental Crypt
Ring, Ring – Sator
S.O.S. – Fozzy
Summer Night City – Therion
Take A Chance On Me – The Black (Sweden)
The Winner Takes It All – At Vance
Voulez-Vous – Morgana Lefay
Waterloo – Black-Ingvars
Waterloo – Nation
When I Kissed The Teacher – Last Autumn's Dream
een andere ABBA-cover, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  1 december:
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • 2 december:
 • Árstíðir
 • Hällas en Gigatron2000
 • Insomnium en Omnium Gatherum
 • Sonata Arctica en Eleine
 • Wilson & Wakeman
 • 3 december:
 • Hangman's Chair
 • Heilung
 • 4 december:
 • Dool en Ggu:ll
 • Epica en Blackbriar
Geen concerten bekend voor 28-12-2021.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Bassem Deaibess (The Hourglass) - 44
 • Clevdh (Orakle) - 42
 • Daniel Botti (Node) - 43
 • Gylve "Fenriz" Nagell (Darkthrone) - 50
 • Jesper Strömblad (In Flames) - 49
 • Muhammed Suiçmez (Necrophagist) - 46
 • Sigurd "Satyr" Wongraven (Satyricon) - 46
 • Steve Smyth (Nevermore) - 51
Interview

Ignite
Met Brett Rasmussen
Door Kristof
Geplaatst in mei 2006

2006 wordt het jaar van Ignite. Er is geen enkele hardcoreband die een zodanig gevarieerd publiek bestaande uit metalheads, hardcorekids, punkers en alternatieve rockers kan vermaken. Dit komt vooral door de prachtige melodieuze stem van Zoli Teglas en zijn scherpe sociaal kritische teksten. De opvolger van doorbraakalbum “A Place Called Home” is eindelijk verschenen en is een klapper van jewelste geworden. Vanuit het zuidelijk deel van Californië belt bassist Brett Rasmussen om alles eens op een rijtje te zetten.

Ignite

Hej Brett. “Our Darkest Days” zal inslaan als een bom. Maar waarom hebben wij zes jaar moeten wachten?

We zijn vooral tevreden dat het album eindelijk uit is. Dankzij een hele rits van persoonlijke problemen, waar ik niet over wil uitwijden, duurde het dus zes jaar voor deze nieuwe plaat eindelijk in de winkel ligt. Ik ben erg trots dat ik het album nu in mijn handen kan houden omdat het een dergelijk zware bevalling was. Ik ben ook zeer positief verrast door de geweldige feedback op de nieuwe plaat die wie wij al gekregen hebben. Kortom, we zijn gelukkig.

Hoe was het om te werken met producer Cameron Webb die ook werkte voor uiteenlopende artiesten als Social Distortion, Monster Magnet, Danzig en Kelly Clarkson?

Cameron is iemand met een zeer brede smaak en een grote persoonlijkheid. Zonder hem zou “Our Darkest Days” niet zo geweldig klinken en zou de plaat misschien zelf niet afgeraakt zijn. Dus we zijn een en al dankbaarheid.

Wat zijn jouw favoriete nieuwe songs?

“Slowdown”, “Bleeding” en “My Judgement Day”. De snellere songs dus.

Zijn dat ook single-kandidaten en kunnen we weer een fraaie videoclip verwachten?

Ignite - Our Darkest Days We gaan eerst een videoclip maken van “Bleeding”. Dat wordt een concert-achtige video waar wij gewoon het nummer spelen. Geen speciaal verhaal of acteurs dus. Daarna gaan we ook een videoclip maken voor “My Judgement Day”. Daarvoor zullen we naar de woestijn in Californië trekken. Of er ook daadwerkelijk singles uitkomen met interessante b-kantjes weet ik op dit moment nog niet echt. We zullen wel zien.

Het artwork is wel verrassend. We zien een foto van de haven met daarboven donkere wolken. Is volgens jullie industrie en een liberale economie zo schadelijk voor mens, dier en planeet?

Hmmmz. Zo had ik het nog niet bekeken. De foto is trouwens van Sean Rosenthal dus meer kan ik er niet over zeggen. Ik vind wel dat de albumtitel goed bij deze foto past.

Jullie hekelden in het verleden het beleid van onze grote vriend George Bush. Maar zijn het niet altijd dezelfde families die aan de touwtjes trekken in Amerika. Waarom viseren jullie die corrupte rijke klootzakken niet?

Tja. Wat moet ik daar over zeggen? Het is trouwens niet enkel Amerika die zo corrupt is. Je merkt dit in veel landen. Maar wij willen mensen niet vertellen op wie ze moeten stemmen. Wij willen enkel de mensen aanzetten om zelf na te denken over dit alles. Wij hebben zelf onze overtuiging, maar dat is niet zo belangrijk. Maar iedereen zou wel eens moeten nadenken voor hij of zij iets zegt. We vinden het wel belangrijk om bepaalde milieu- en maatschappijorganisaties te steunen zoals The Sea Shepherd Society en Earth First.

Jullie hebben de U2 song “Sunday Bloody Sunday” alweer gecoverd. Goede uitvoering, maar waarom dit opnieuw op cd zetten?

We wilden dat iedereen deze cover hoorde. Het staat namelijk enkel op de Europese editie van onze vorige plaat “A Place Called Home”. Het is een fantastisch sfeervol nummer met een boodschap.

Over U2 gesproken. Ik hoorde dat jij vooral naar alternatieve rockmuziek luistert.

Dat klopt wel. Ik ben fan van bands als Joy Division en vooral Jane’s Addiction. Iedereen in de band heeft trouwens echt een andere smaak.

Dit interview is voor het e-zine Metalfan.nl. Ben jij eigenlijk thuis in de metalwereld?

Ik zet nog wel eens oude Slayer of Metallica plaat op, maar ik volg het allemaal toch niet zo. We spelen wel op metalfestivals en daar pik je wel eens wat mee. Maar in Amerika zijn metal en echte hardcore toch meer gescheiden. Bij jullie bespreken tijdschriften als Metal Hammer en Metal Edge ook gewoon pure hardcore en punk. Dat zou je bij ons dus echt nooit zien.

Hoe kijk je nu terug op het doorbraakalbum “A Place Called Home”?

Het was het beste album dat we toen konden maken. Achteraf kan je altijd elementen verbeteren, maar dit was waar we voor stonden in 2001.

Luister je nog wel eens naar oud Ignite werk als “Call On My Borthers”.

Het is nog steeds een leuke plaat. Vooral in de hardcorescène vinden ze deze plaat nog steeds een klassieker.

Je moet het ijzer smeden als het heet is. Wanneer komt de Ignite dvd uit?

Normaal gezien vorig jaar. Hahaha. Maar we hebben nog veel werk om al het materiaal te selecteren. Een dvd samenstellen is echt moeilijker dan je zou denken.

Ignite

Wat voor label is Abacus Recordings eigenlijk. Plots tekenen grote band als Sick Of It All, Sworn Enemy en jullie bij dit nieuwe Century Media sublabel…

Het is inderdaad een sub-label van Century Media. De baas van Century Media heeft altijd al graag naar hardcore geluisterd en gaat zich met dit sublabel nu meer concentreren op hardcore, punk en sleazy rock. Ik hoorde ook dat Turbonegro bij dit label heeft getekend. Omdat onze distributie en promotie van platen in Amerika tot nu toe altijd vrij zwak is, hebben we bij dit rijzende label getekend.

Binnnenkort steken jullie de oceaan weer over om samen met With Honor menig festival en zaaltje omveilig te maken.

Dat wordt allemaal heel gaaf. Oja, Convict is nu ook bevestigd voor de hele Europese tour. Het wordt één groot feest.

Heeft een van jullie nog steeds een side-project of andere bands?

Neen, we hebben besloten om alles nu op Ignite te zetten.

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2021 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.