Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

Ignite - Our Darkest Days
Jaar van release: 2006
Label: Abacus Recordings
Ignite - Our Darkest Days
Kippenvel. In dat ene woord zeg je eigenlijk alles wat er over de nieuwe Ignite valt te vertellen. Maar een dergelijk korte recensie zou mijn job toch wat te gemakkelijk maken dus ik zal de pracht en praal die we te horen krijgen op “Our Darkest Days” toch met wat meer woorden trachten te omschrijven.

De combinatie van punk en hardcore met de mierzoete melodieuze zanglijnen van Zoli Teglas zijn op dit nieuwe album geperfectioneerd. Het album begint magistraal met een opzwepende intro en de klapper “Bleeding”. Ik weet niet hoe Zoli het voor elkaar krijgt om enkel door het woord “Bleeding” twee keer na elkaar te zingen een zodanig pakkende zanglijn te creëren die een zaal kan laten ontploffen in totale chaos. Ook heeft de beste man deze keer weer geen teksten over eenheid, broederschap en liefde voor het genre geschreven, maar komen er intelligente visies langs over maatschappij, natuur en arbeidsethiek.

Maar het is natuurlijk oneerlijk om enkel Zoli zo op te hemelen. Gitaristen Brian en Nik toveren snelle riffs, melodieuze breaks en fijne akkoorden uit hun instrumenten, bassist Brett komt enkele keren fraai door de productie heen met leuke basriedeltjes en drummer Craig laat geen drumsteekje vallen. Er bestaat werkelijk geen enkele band die zoveel melodie in hardcore kan integreren met zo’n geweldige songs als gevolg. Zes lange jaren na het doorbraakalbum “A Place Called Home” staan onze Amerikaanse vrienden terug aan de top met het sublieme “Our Darkest Days” dat ik gerust een instant-klassieker durf te noemen. Elke song is een hoogtepunt op zich en het wederom gecoverde “Sunday Bloody Sunday” van U2 zorgt voor een brede glimlach. Respect.

Tracklist:
1. Intro (Our Darkest Days)
2. Bleeding
3. Fear Is Our Tradition
4. Let It Burn
5. Poverty For All
6. My Judgment Day
7. Slowdown
8. Save Yourself
9. Are You Listening
10. Three Years
11. Know Your History
12. Strength
13. Sunday Bloody Sunday
14. Live For Better Days

Score: 95 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 7 mei 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Anonymous op 08-05-2006 om 20:16u
Score: 80 / 100

Als deze cd al 95 punten geeft, wat krijgen andere, betere cd's dan wel niet voor beoordeling? Krijg een beetje het idee dat Kristof eerder fan dan 'objectief' recensent is. Deze cd is goed, maar zo bijzonder nou ook weer niet!

Reactie van Een Metalfan op 10-05-2006 om 15:16u
Score: 70 / 100

Ik vind hem een beetje saai eigenlijk. A Place Called Home is zo veel sterker en beter, alleen een nummer als Bleeding doet mij daar aan denken, waar ik dan ook inderdaad kippenvel van krijg.

Reactie van vorck op 10-05-2006 om 16:29u
Score: 65 / 100

95 punten is wel erg veel als je het in een algemene lijn bekijkt vanaf een gemiddeld perspectief.. ik heb lang niks van deze band gehoord ik heb er jaren geleden veel naar geluisterd a place calles home en past our means, supervet nu ik ze onder een berg cds terug graaf ik kijk ern u heel anders tegen aan, heb het nieuwe album gehoord en ik moet zeggen dat het me niet zo pakt als vroeger, technisch is het een dikke vooruitgang maar juist dat kippenvel wat jullie bedoelen heb ik alleen bij past our means

Reactie van ed op 18-05-2006 om 21:55u
Score: 85 / 100

ik krijg bij deze juist weer hetzelfde effect als bij de eerdere cd's past our means, wow verkocht. tijdje niet geluisterd a place called home, wow opnieuw verkocht. tijdje niet geluisterd, he!!! kijk een cd van de zoli band, mwa beetje verkocht. tijdje weer niet geluisterd, nu deze, wow alweer verkocht. blijft gewoon een erg vette band.

Reactie van RobG op 01-06-2006 om 22:27u
Score: 90 / 100

Toen ik deze CD voor het eerst luisterde vond ik het wel aardig klinken, maar niet echt super ofzo. Het klonk nogal simpel en beetje veel van hetzelfde. Maar nu heb ik het gekke schijfje al een week non-stop aan staan, en hoe vaker ik hem luister hoe vetter hij wordt. Gewoon een lekkere niet te gecompliceerde cd, toppertje!

Reactie van The M. op 28-06-2009 om 21:38u
Score: 97 / 100

Een van m'n favoriete cd's ooit.
En wat heeft Zoli toch een ongekend goede stem, ongelofelijk