Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-01-2021

FortaRock - The Festival 2014
Op 31 mei 2014 in Goffertpark, Nijmegen
Een review door Jeffrey, Marcel, Ruud, Tonnie en Wessel
Foto's door Tonnie Westerbeke

FortaRock 2014

Setlists:

Iron Maiden:
1. Moonchild
2. Can I Play With Madness
3. The Prisoner
4. 2 Minutes To Midnight
5. Revelations
6. The Trooper
7. The Number Of The Beast
8. Phantom Of The Opera
9. Run To The Hills
10. Wasted Years
11. Seventh Son Of A Seventh Son
12. Wrathchild
13, Fear Of The Dark
14. Iron Maiden

Toegift:
15. Aces High
16. The Evil That Men Do
17. Sanctuary

Anthrax:
1. Caught In A Mosh
2. Madhouse
3. Got The Time
4. Indians
5. Fight 'Em Till You Can't
6. I'm The Law
7. Medusa
8. Antisocial

Dimmu Borgir:
1. Allegiance
2. Progenies of the Great Apocalypse
3. Lepers Among Us
4. Vredesbyrd
5. Cataclysm Children
6. The Serpentine Offering
7. Gateways
8. Puritania
9. Dimmu Borgir
10. Mourning Palace

Slayer:
1. World Painted Blood
2. Hate Worldwide
3. Necrophiliac
4. Mandatory Suicide
5. Captor Of Sin
6. War Ensemble
7. Disciple
8. Seasons In The Abyss
9. Hallowed Point
10. Dead Skin Mask
11. Raining Blood
12. Black Magic

Toegift:
13. South Of Heaven
14. Angel Of Death

Carcass:
1. Buried Dreams
2. Incarnated Solvent Abuse
3. Cadaver Pouch Conveyor System (intro)
4. This Mortal Coil
5. Carnal Forge
6. Unfit for Human Consumption
7. Genital Grinder
8. Exhume to Consume
9. Captive Bolt Pistol
10. Corporal Jigsore Quandry
11. Heartwork

Alter Bridge:
1. Addicted To Pain
2. White Knuckles
3. Come To Life
4. Farther Than the Sun
5. Cry of Achilles
6. Find The Real
7. Ties That Bind
8. Metalingus
9. Blackbird
10. Rise Today
11. Isolation

Gojira:
1. Explosia
2. Flying Whales
3. Backbone
4. The Heaviest Matter Of The Universe
5. Love
6. L'Enfant Sauvage
7. Toxic Garbage Island
8. In The Forest
9. Oroborus
10. To Sirius

Sabaton:
1. Ghost Division
2. To Hell and Back
3. Carolus Rex
4. Screaming Eagles
5. Attero Dominatus
6. Swedish Pagans
7. Far from the Fame
8. The Art of War
9. Primo Victoria

Behemoth:
1. Blow Your Trumpets Gabriel
2. Ora Pro Nobis Lucifer
3. Conquer All
4. Christians To The Lions
5. The Satanist
6. Ov Fire And The Void
7. At The Left Hand Ov God
8. Chant for Eschaton 2000
9. O Father O Satan O Sun

Trivium:
1. Brave This Storm
2. Built to Fall
3. Strife
4. Black
5. Anthem (We Are the Fire)
6. Dying in Your Arms
7. Through Blood and Dirt and Bone
8. Down from the Sky
9. In Waves

Ghost:
1. Year Zero
2. Con Clavi Con Dio
3. Elizabeth
4. Depth of Satan's Eyes
5. Prime Mover
6. Stand by Him
7. Ritual
8. Monstrance Clock

Caliban:
1. King
2. We Are the Many
3. Devil's Night
4. I am Ghost
5. My Vertigo
6. Memorial
7. Chaos - Creation
8. yOUR Song

Vandenberg's Moonkings:
1. Line of Fire
2. Steal Away
3. Feel It
4. Close to You
5. Judgement Day (Whitesnake)
6. Burning Heart (Vandenberg)
7. Lust and Lies
8. Here I Go Again (Whitesnake)
9. Nothing Touches

Blood Ceremony:
1. Witchwood
2. I'm Coming With You
3. Return to Forever
4. My Demon Brother
5. Goodbye Gemini
6. The Eldritch Dark
7. Oliver Haddo

Pagina 1: het verslag
Pagina 2: meer foto's
Pagina 3: setlists

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Metalfan.nl op 01-06-2014 om 23:40u


Meer foto''s op pagina 2 van het verslag!

Reactie van Cjmormon op 02-06-2014 om 00:04u


Dimmu Borgir is in 1993 opgericht dus de plaat Death Cult Armagedon komt niet uit dat jaar, maar is van 10 jaar later.

En hebben jullie niemand bereid gevonden om skillet te gaan bekijken?

Reactie van ewing1 op 02-06-2014 om 02:30u


Gojira was het absolute hoogtepunt,die blazen het tegenwoordige Slayer compleet van het podium straks in 013.Nee na de dood van Jeff en het eruit flikkeren van Dave is hier weinig nog van over getuige wel de saaie en plichtmatige show op Forta...en die prijzen zijn echt schandalig ja,goed opgemerkt!

Reactie van Ronald op 02-06-2014 om 08:35u


Kan mij grotendeels wel vinden in de recensies van de bands welke ik gezien heb, ook van de algehele indruk van Forta.Prijzen vond ik nog wel gaan, in de grote steden betaal je voor een biertje niet minder.
Beetje minderwaardige opmerking over het rillen over Alter Bridge, bands als Behemoth, Gojira etc. zijn niet mijn stijl, maar om ze dan ff lekker negatief weg te zetten..........m.i. hoort een recensent dan op gepaste wijze zijn mond dicht te houden.

Reactie van pos op 02-06-2014 om 09:45u


Alter Bridge is muzikaal gezien natuurlijk met grote afstand de beste van de affiche. Ach het is dan denk ik cool ofzo om je daar als true metalfan denigrerend over uit te laten. Heeft allemaal met ontwikkeling te maken.

Reactie van ROB op 02-06-2014 om 09:58u


Dit jaar was een betere editie dan de XL editie van vorig jaar. De Brakkenstein edities blijven nog steeds het mooist! Ik vond met name Behemoth, Carcass, Slayer en Dimmu Borgir erg gaaf. Gorija kende ik niet, maar klonk erg goed. Anthrax, VET! Alter Bridge, .... niet mijn ding! Sabaton,... verschrikkelijk! Ik vond Iron Maiden enorm tegenvallen, een beetje zoutloos, weinig pit! Ik heb ze meerdere malen gezien, maar dit viel me echt tegen! De prijzen vond ik wel oké, en de genoemde wachtrijen waren inderdaad beter en toegankelijker. Voor volgend jaar weer een "metal-waardige" line-up neerzetten (Exodus, Tankard, Cannibal Corpse, Aborted, Hatebreed e.d.) met een goede headliner (Judas Priest, Metallica, Slipknot e.d.). Ik hoop dat het een festival blijft, van en voor liefhebbers van het hardere genre in de hardrock / metal. Zet er niet teveel commerciële meuk neer, maar dat is mijn mening! Tot volgend jaar.....

Reactie van Roy op 02-06-2014 om 10:03u


Ik heb erg genoten van Gojira, Carcass (hoogtepunt van de dag) en Dimmu Borgir. Daarnaast waren Slayer en Iron Maiden goed maar vond Alter Bridge in ieder geval de beste band op het hoofdpodium.

Reactie van pb 16.2 op 02-06-2014 om 10:22u


Alter bridge ze waren goed en als ze het zelfde doen op GMM ben ik tevreden!

Reactie van Marco op 02-06-2014 om 11:08u


Over smaak valt niet te twisten. Ik denk dat er voor elk wat wils was. Sommige bands zag en hoorde ik voor eerst, het een beviel beter dan het ander. Het geluid bij de Monster Energy Stage was vaak slecht of te zacht.

Ik vond de meeste bands die ik gezien heb prima. Afknapper was Slayer; zelden zo''n routineus en matig optreden van ze gezien. Vier muzikanten die staan te spelen maar geen band. Heb ze vaak gezien maar nog nooit zo futloos als nu. Zwaar over het hoogtepunt heen, maar dat is mijn persoonlijke mening.

Reactie van HAFC op 02-06-2014 om 12:00u


Enkele hits van Vandenberg?
Ze hebben er welgeteld 1 gespeelt, de overige 2 ''''covers'''' zijn van Whitesnake.

Reactie van een Metalfan op 02-06-2014 om 12:11u


die "covers" van Whitesnake zijn ook uit het verleden van Vandenberg de gitarist, niet Vandenberg de band.

Reactie van richard op 02-06-2014 om 12:34u


geweldig festival, goed weer, lekkere sfeer (moet je toch zelf maken)en voor inderdaad elk wat wils !! ik als maidenfan zal over maiden nix zeggen dat is altijd wel goed! zelf vond ik trivium erg goed (te bedenken dat ze een aantal amerikaanse shows hebben gecanceld wegen stem problemen) en alter bridge zal zeker een goede band zijn maar het doet mij niet veel. dus tijd voor een biertje.....enige min punt (wil je zoals ik) bij maiden vooraan staan mis je anthrax !!!!

Reactie van Richard op 02-06-2014 om 13:13u


Wat een erbarmelijke beschreven recenties... het lijkt er dan ook op dat er doir deze 5 proneersel recesenten meer een persoonlijke dislike de boventoon voert. Daarnaast verbazing dat er met dus kennelijk 5 knuppels van recesenten er niet 1 de moeite heeft genomen iets over of geweest te zijn naar Skillet. Die een geweldig optreden gaven. Mijn visie op het festival: Mainstage: (hier geef ik een 6je voor) hier was het geluid echt zo erbarmelijk dat hoe dichter je er bij stond hoe slechter het was, hierdoor kon mij geen enkel optreden op dit podium echt bekoren (Slayer ging nog wel, maar je kon merken dag de heren oud worden) Tentstage: (hier mag ik toch wel een goede 7 voor geven) geluid was hier beter alsook de optredens die hier redelijk goed waren. Uitblinkers waren hier toch wel Ghost, Gojira & Carcass Monster Energie stage: (een dikke 8 waard) deze voerde voor mij toch wel de boventoon, hier was het geluid het beste van allemaal en van de 6 bands die hier optraden knalde hier The Charm The Fury, Caliban, Skillet & Anthrax er behoorljjk goed uit. Dit was echt het betere podium (wellicht dat dit ook wel kwam omdat hier de wind precies goed stond) daarnaast oversteeg hier het publiek ook behoorlijk meer en luider dan op bij het hoofd podium. Organisatie: (helaas hier moet ik helaas een dikke -5 aan geven) het laten overlappen van bands was een zeer slechte gang van zaken. Daarnaast wie niet een hele dag aanwezig was of niet de gehele dag wilde leuren met merchandise (men kon weliswaar wel bij veel stands hun spullen later ophalen, maar....) als je dacht wat later op de avond eens bij de banderchandise stand te willen gaan kijken, zodat je niet de hele dag had hoeven leuren, kwam je bedrogen uit... men was om 21:00u al bezig om deze stand leeg te trekken, hierdoor kwamen vele fans voor een lege stand te staam om 21:30u ook bij de metal market was men al bezig op te ruimen. (ze grepen het optreden van Iron Maiden aan om op te zijn geruimd bij de laatste noten. Waarvan het optreden ons nou niet echt kon bekoren want na een uur hadden ze hun redelijk betere werk toch al verspeeld, wij zijn echter hierdoor rond 22:00u het terrein afgegaan en onder het geheel naar de parking lopen konden we ze toch nog wel horen (maar ook omdat we op tijd voor de drukte weg wilde zijn) we bemwrkten dat toen rond 22:00u je al helemaal niet meer de metal market etc op kon... dus je moest dus voor die tijd je spullen ook hebben opgehaald. Beetje slecht georganiseerd Food & drinks: (hier wil ik toch ook wel een vette 8 voor geven) dit was perfect en goed opgesteld. De ruime keuze aan wat je wilde was super Tot zover mijn gedachten.

Reactie van Mich op 02-06-2014 om 13:20u


Ik vond Iron Maiden echt fantastisch! Het zijn nog steeds goede muzikanten. Ik las in berichten over concerten van vorig jaar dat Nicko af en toe steekjes liet vallen, maar ik heb daar nu toch echt niks van gemerkt. Echte een goede, soepele drummer met veel gevoel. Bruce is ook nog steeds een hele goede zanger. Ik vind hem de laatste 10 jaar beter zingen dan op Live after death van ''85. Zal wel met ervaring en training te maken hebben. Alleen Dave betrapte ik er af en toe op dat hij in de rustige gedeeltes, zoals het middenstuk van Phantom... teveel noten speelde, ipv. van subtiel de rustige solo te spelen.

Zoals in de recensie al aangegeven, Seventh son....was echt een verrassing door het speciale middenstuk, en het subtiele Revelations was ook een welkome wijziging in de set.

Dat rommelige spelen van Maiden heb ik niet gehoord...ik vond alleen dat bij de eerste 3 nummers het geluid zo-zo was met veel te harde basdrum, heel merkwaardig, gelukkig werd het daarna alleen maar beter en beter.

Gojira was het andere hoogtepunt voor mij. Met een zeer goed geluid (in tent sowieso beter) hoor je gewoon dat dit wel extreme metal is, maar dan wel met soul en originaliteit.

Reactie van Ford Fairlane op 02-06-2014 om 13:21u


Halverweg Maiden naar huis gaan om voor 12 uur in je bedje te liggen?
Slayer is oud geworden maar jij (richard) hebt de pensioengerechtigde leeftijd vlgs mij ook al lang en breed bereikt.

Reactie van hans op 02-06-2014 om 14:44u


Heb een geweldige dag gehad, geluid was niet altijd optimaal, maar daar ga ik ook vanuit op een open air festival.
Vind t altijd wel jammer dat ik keuzes moet maken qua bands
en ondanks dat er blijkbaar veel minder mensen zijn geweest , had ik t gevoel dat t stampievol was hoor :)
Alter bridge was te gek, tremonti is een geweldige gitarist :) en Ghost was de verrassing van de dga, op cd kan t me niet boeien maar live is het ene stuk steviger erg leuk :)

Reactie van donpaulie op 02-06-2014 om 16:50u


een erg leuke en mooie dag.
veel goede bands en ontzettend mooi weer maken deze editie toch wel tot een toppertje.
hoogtepunten waren er niet echt of het moet het eerbetoon aan jeff hanneman zijn geweest.
en inderdaad de keuzes die je moet maken vanwege het tijdschema.
maar al met al heb ik me prima vermaakt.

Reactie van bob op 02-06-2014 om 19:05u


Op het festival terrein hadden velen vrijwel geen telefonisch bereik, waardoor meerdere mensen elkaar niet konden vinden. Daar moet een volgende keer wel echt iets aan gedaan worden.
En ook die klote hekken vooraan zouden beter kunnen. Veiligheid is belangrijk, maar ook dat mensen niet twee bands hoeven te laten schieten om bij de derde pas in het voorste vak te mogen staan. Een klote systeem dus.

Reactie van Monika op 02-06-2014 om 19:26u


FYI: vanavond vanaf 20.00 tot 22.00 uur een samenvatting van het festival op webradio station ScratchFm,gehost door yours truly.
Van iedere band 1 a 2 nummers.
We zijn te vinden op www.scratchfm.cc
https://www.facebook.com/scratchfm

Reactie van Rens op 02-06-2014 om 19:36u


Bob dat is gedaan om te voorkomen dat mensen die helemaal vooraan staan niet platgedrukt worden. Als dat hek er niet zou staan gebeurd zoiets.

Telefoonbereik is inderdaad niet goed.

Ik heb in ieder geval wel een topdag gehad! Deze keer gelukkig niet beroofd. Er liepen toch wel weer types rond waarvan ik dacht, wat doe jij hier??

Volgend jaar waarschijnlijk weer! Ligt een beetje aan de line-up. Als Metallica maar niet de headliner is

Reactie van yourobituary op 03-06-2014 om 01:19u


Jammer dat er behoorlijk negatief recensies gemaakt worden. Een concert bestaat niet alleen uit techniek, maar ook uit beleving. Het begon gelijk met The Charm The Fury...een band die ik nog niet kende, maar gelijk geweldig vond. Een zangeres met een strot waar menig man jaloers op kan zijn. Daarnaast een uiterst goede interactie met het publiek, evenzo belangrijk als een goed geluid. Petje af voor deze band en drummer bedankt voor de drumstick!!
Vandenberg klonk ook erg leuk, niet geheel mijn smaak, maar de (vooral oude) nummers kwamen goed ten gehore. Blijft een zeer goede en professionele muzikant. Daarna Caliban en dat was ook goed te pruimen met een leuke stage-setting zoals al werd gezegd. Zei iets te vaak dat ze gingen signeren, maar verder een goed en compleet optreden. Trivium moesten we helaas van ver bekijken omdat we met een scootmobiel niet in het voorste gedeelte mochten. Goede band, pakt me niet helemaal, maar heb er niets negatiefs over te vermelden en ben blij ze gezien te hebben. De volgende band was een twijfelgeval. Zou ik mijn eigen smaak achterna zijn gegaan, dan had ik voor Behemoth gekozen. We kozen echter voor Skillet en ik vind het echt jammer, of misschien ronduit belachelijk dat hier niets over wordt vermeld. Skillet had ik namelijk vooraf al bekeken en moest gewoon toegeven dat ze het erg leuk deden. Voornamelijk de drummer/zangeres komt echt heel erg sterk over. Zij komt over als "Animal" van de Muppetshow op de drums over, maar valt vooral op door haar sterke en goede stem. In mijn ogen draagt zij eigenlijk de band en is het vooral erg leuk om naar te kijken en luisteren wanneer zij in actie is.
Sabaton daarna bekeken maar niet met de grootst genomen moeite. Voor mij een iets te grote meezinggehalte en dat vind ik een beetje vreemd wanneer je over onderwerpen als Auschwitz zingt. Te veel "United" en meer van dat soort kreten en termen. Het was tijd om te gaan eten.
Gojira was de volgende band en ook die band vond ik het leuk doen. Had gelezen dat ze de grootste band van Frankrijk zijn, maar in mijn ogen blijft dat vooral Loudblast en daarna Agressor. Alter Bridge was nu aan de beurt en dat was voor mij een grote naam en tegelijkertijd een grote onbekende. Zij zijn ook onbekend voor me gebleven, de scootmobiel moest aan de lader.
De tent in voor Carcass en tot mijn verbazing redelijk leeg bij het binnenlopen, maar dat werd snel opgevuld. Wat een optreden!!! Ooit gehoord op de Gods Of Grind cd en later wat cd''s aangeschaft. Ik werd omver geblazen! Geweldig hoe de mannen de gehele tent in beroering kregen. Het geluid was wel hard maar inderdaad zeer goed. Dat beviel het publiek ook enorm en onvermijdelijke ''pit'' was weer daar. Leek trouwens wel mode, want behalve bij Moonkings, zijn we hem overal tegengekomen. Dan komt er toch wel een groot manco van het festival naar voren. Wanneer je ergens anders staat te genieten en alles tot aan het einde wilt bekijken, dan kom je bij een andere stage net even te laat en zo ook bij Slayer. Gelukkig konden we erg gemakkelijk in de voorste ring aansluiten, al stonden we wel iets te ver naar links. Men roept dat zij inspiratieloos bezig zijn en ik vond dat juist het tegenovergestelde. Nooit zag ik Tom Araya zo vaak lachen als op Fortarock. Hij leek er echt plezier in te hebben. De vervanger van Jeff Hanneman deed het ook leuk. Liep vaak naar voren en ook flink naar de zijkant, waarmee hij een groot gedeelte van het publiek bereikte. Speciaal moment was dat er plots een bak water naar beneden stortte, waardoor je eigenlijk dacht dat het bloed zou moeten zijn en de intro van Reign In Blood. Ook de bandleden keken met verbazing en een lach naar boven toe. Iemand die weet wat er nou gebeurde? Voor mij was Slayer een band waarvoor ik naar Fortarock kwam en zij hebben mij zeker niet teleurgesteld. Nu was het tijdstip aangebroken dat ik Anthrax zou gaan bekijken, maar eerst de scootmobiel van de lader halen en gelijk een trui aan, want het begon toch aardig fris te worden. Dit verliep niet geheel soepel, waardoor ik een groot gedeelte van Anthrax heb moeten missen en dat vond ik erg jammer.
Iron Maiden was de echte reden dat ik naar Fortarock kwam. Ken ze al zo lang, echter nog nooit live mogen aanschouwen en ik vond dat dat een keertje tijd werd. Ik was blij met de setlist, want de nieuwere albums en nummers spreken me toch wat minder aan. We stonden ver weg en ik moest veel van de stage missen wanneer ik niet op mijn tenen stond, maar wat een show. Blij natuurlijk met de grote schermen waarop je nog veel meekreeg. De verschillende varianten van "Eddie" zijn natuurlijk geweldig om te zien. Vooral wanneer de zanger of een van de muzikanten er in de buurt komen, vooral dan zie je eigenlijk hoe gigantisch zij zijn. Lekker mijn strot schor gezongen en zoals iemand anders het al zei, veraf viel het geluid zeker niet tegen en was zelfs goed te noemen.
Grootste verassingen toch wel:
The Charm The Fury voor het vooral op kunnen zwepen van het publiek en natuurlijk de strot van de zangeres uit Amsterdam :)
Carcass met een geweldige optreden, loeihard maar zeer strak en goede herkenbare nummers.
Slayer en Iron Maiden waren natuurlijk beiden geweldig zoals verwacht eigenlijk.
Pluspunten waren de toch wel rijkelijk aanwezige toiletten. Daarnaast ook toiletten met deur die tot grote verbazing schoon waren, in ieder geval die waar ik op zat/kon zitten. Tevens het puike weer wat we hadden...supergoed!
Nadeel was de Metal market-hoe kun je daar dingen kopen en er de gehele dag mee blijven lopen. Groot nadeel vond ik de shirts! Op het moment dat ik naar shirts ging kijken waren de reguliere maten geheel uitverkocht. Enige maten beschikbaar waren S en soms nog M. Ik was blij buiten de hekken een verkoper tegen te komen waarvan ik nog net de laatste shirt van Maiden heb kunnen afnemen van maat L. Weet niet of het een officieel shirt is, maar zag er wel leuk uit.
Al met al een zeer geslaagde dag met een groot aantal goede bands. Nijmegen bedankt!

yourobituary

Reactie van yourobituary op 03-06-2014 om 01:51u


Skillet vergat ik trouwens te noemen mede als een grote verassing. Al betreft het Christian Metal het klinkt gewoon erg leuk. Tourniquet is dat ook, maar klinkt ook gewoon erg goed. zegt men tegenwoordig eigenlijk nog steeds White Metal?
Wanneer je Skillet nog niet kent of nog niet hebt gezien, bekijk ze dan eens op ebutuoy en let dan vooral op de drummer. Dit geld natuurlijk voor alle bands en als je het goed vind, koop dan de muziek.

yourobituary

Reactie van jason op 03-06-2014 om 19:17u


SSSSSLLLAAAAAAYYYYYYYEEEEEERRRRRRRR

Reactie van Erik op 04-06-2014 om 19:04u


Over de setlist van Antrax. Ik meen daar ook T.N.T. (AC/DC cover) gehoord te hebben.

Reactie van jt op 04-06-2014 om 21:33u


+ punt was gelijk al bij binnenkomst dat je niet geoormerkt werd. En jazeker, een leuke dag gehad maar ben amper verder gekomen dan de tent. Ja, tussendoor even spieken wat er verder optrad, maar in de tent waren de bands waar ik het meeste plezier aan beleeft. Sjesus man, wat was dat Gojira goed zeg, en Carcass en Behemoth, heerlijk!! Vreemd dat niemand hier een opmerking over het schelle 64kb geluid van Dimmu maakt. Verschrikkelijk, oren deden er pijn van. Vooraan was het goed heb ik gehoord, hmm misschien op de verkeerde plek gestaan dan. Toch, vorig jaar was het geluid in de tent stukken beter. Nou ja, op naar het volgende festival.

Reactie van Tomson op 05-06-2014 om 17:15u


Idd, dat schelle kutgeluid van Dimmu Borgir was echt een ramp, heb het 10 minuten volgehouden toen ben ik de tent uitgegaan, buiten maar verder staan luisteren, klonk het in ieder geval iets beter.
Gojira was idd een erg vet optreden, die gasten zijn zo goed live, heerlijk.
In 013 ze nog maar een keertje gaan bekijken...

Reactie van Vin op 07-06-2014 om 07:25u


Gojira was super strak, technisch de beste van de dag.
Anthrax bouwde het grootste feest.
En Sabaton had de meeste dynamiek.
AlterBridge en zeker Slayer raffelden de setlist af.
En Iron Fucking Maiden werd ee dagje ouder.

Prima set en een prima dag!