Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Concertreview

Omen en Savage Grace
Op 9 april 2010 in The Rock Temple, Kerkrade
Een review door Ruud en Lennert
Foto's door Jisca
De laatste tijd is Kerkrade hard bezig om zich op de oldschool metalkaart te zetten. Vorig jaar mocht het uiterste zuiden van Nederland bands als Cage en Jon Oliva's Pain verwelkomen. Ditmaal gaat de eer naar Omen, dat de bijna vergeten legende Savage Grace mee op sleeptouw neemt. Gelukkig geen vreemde combinatie, want Kenny Powell, de bandleider van Omen, maakte ooit deel uit van Savage Grace.

Dankzij het feit dat geen van ons echt bekend is in Limburg (laat staan Kerkrade) en we bij het uitstippelen van de route geen rekening hadden gehouden met een aantal weg-omleidingen, komen we pas binnen als Savage Grace net begonnen is. Helaas hebben we daardoor het vrij talentvolle Paramite moeten missen. De ongeveer 100 aanwezigen zorgen niet voor een volle zaal, zodat we met gemak vooraan een plaatsje kunnen bemachtigen. De band zelf lijkt in ieder geval behoorlijk enthousiast getuige het flink in beweging zijn van de bandleden en de vele speeches van zanger Christian Logue over hoe blij de band is weer in Nederland te zijn na 25 jaar.

De setlist bestaat uit een evenwichtige combinatie van beide Master Of Disguise en After The Fall From Grace albums met een enkel nummer van The Dominatress EP. Logue zelf is ondanks zijn schorre stem tot mijn grote verbazing met gemak in staat de hoge uithalen te halen; iets wat het steeds enthousiaster wordende publiek hem zeker in dank afneemt. Na een aantal strak gespeelde speed metal krakers als We Came, We Saw, We Conquered en Sins Of The Damned komen de aanwezige bezoekers pas echt goed los bij de twee uitstekend uitgevoerde covers Burn en Exciter. Helaas markeren deze nummers ook het einde van het ietwat korte, maar erg sterke optreden van deze Amerikaanse cultband. (Lennert)

Savage Grace @ The Rock Temple, Kerkrade, 6-4-2010
Savage Grace @ The Rock Temple, Kerkrade, 6-4-2010

Omen springt vervolgens een half uur later zonder aankondiging (en met de lichten nog aan) het podium op. Even is er verwarring, want is dit de soundcheck of een vliegensvlugge start? Het blijkt het laatste te zijn en op vijf man na heeft iedereen de aftrap gemist. Het publiek herstelt zich snel en gaat uit hun dak bij het horen van klassiekers als Death Rider, The Axeman (die aanwezig was in de vorm van bassist Andy Haas). De band is uitermate enthousiast, al kan er bij (de steeds meer op Ben Kingsly lijkende) Kenny Powell bijna geen glimlach vanaf. Misschien heeft dat te maken met zijn pink die twee weken eerder gebroken is. Het heeft in ieder geval geen invloed op zijn gitaarspel. Een reden extra voor zanger George Call om aan te geven dat de echte mannen die avond allemaal in The Rock Temple aanwezig waren voor een potje echte metal en niet in de duffe disco of koffiehuis. Complimenten overigens voor zijn zangkwaliteiten, want misschien zingt hij nog wel beter dan de in 2003 veel te vroeg overleden J.D. Kimball.

Omen @ The Rock Temple, Kerkrade, 6-4-2010

Het optreden staat in het teken van de eerste drie albums, al heb ik het idee dat Battle Cry de plaat van de avond is. Slechts één nieuw nummer krijgen we te horen, en dat is het niet onaardige Blood On The Water. Het resterende uur vliegen klassiekers als Dragon’s Breath, Warning Of Danger, Ruby Eyes (Of The Serpent), The Curse en Teeth Of The Hydra. Ook deze show is helaas wat aan de korte kant, maar de zaal heeft er van genoten. Nu maar hopen dat deze heren snel weer terug naar Europa komen! (Ruud)

Omen @ The Rock Temple, Kerkrade, 6-4-2010
Omen @ The Rock Temple, Kerkrade, 6-4-2010

Klik op de foto's voor grotere versies

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Reactie van Boy op 21-04-2010 om 00:37u


Was inderdaad een mooie avond. Ik heb ervan genoten.

Reactie van Bakvet op 21-04-2010 om 09:48u


Dat krijg je er van als je bijna nooit naar concerten gaat: ben je niet op de hoogte van een optreden van twee van je favoriete bands.

Denk dat ik hier de rest van het jaar van zal balen..

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.