Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

31-10-2020

Edguy - King Of Fools
Jaar van release: 2004
Label: Nuclear Blast Records
Edguy - King Of Fools
Het samenwerkingsverband tussen de band Edguy en de platenmaatschappij Nuclear Blast (beiden Duits) was voor beide partijen een zeer vruchtbare. Nuclear Blast haalt hiermee een van de grotere beloftes voor het nieuwe millennium binnen, terwijl de doorbreekkansen voor Edguy veel hoger liggen dan bij vorige platenbons AFM Records. Dat is nu al te zien aan verschillende tv-optredens en enthousiaste chartnoteringen. Wat hebben ze hiervoor gedaan? Hun roots ingeleverd voor een commercieel maatpakje?

Natuurlijk niet! Ook op de nieuwe EP King Of Fools laat het vijftal horen dat de invloeden nog steeds geworteld zijn in de Power/Heavy Metal. De titeltrack geeft wel weer dat er steeds meer en meer een eigen geluid gevonden wordt. Zonder orchestratie of andere overbodige poespas, met een aanstekelijke stevige riff en uiteraard voorzien van een typisch Edguyrefrein.

Erg nobel van zowel platenmaatschappij als band om hier nog even 4 nieuwe tracks aan toe te voegen die verder nergens verschenen zijn of zullen verschijnen. New Age Messiah en Holy Water maken dankbaar gebruik van het "German film-orchestra Babelsberg" (Dank u Dr. Blast!). Life And Times Of A Bonustrack is te hilarisch om hier te gaan beschrijven, je koopt die verdomde plaat maar! Wat wel opvalt is het hoge "fuck!" gehalte, maar het is al langer bekend dat de band zich daar niet zo druk om maakt. Pathetisch zijn wel de kritieken dat de band zich hiermee op trendy terrein begeeft... Neuken is toch zo oud als de mensheid? (Gelukkig wel).

Tracklist:
1. King Of Fools
2. New Age Messiah
3. The Savage Union
4. Holy Water
5. Life And Times Of A Bonustrack

Score: 82 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 2 maart 2004

Koop dit album in

Meer Edguy:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Edguy - King Of Fools
Reactie van Elena op 30-04-2013 om 14:59u

Gre2ce e0 Grillon et e0 Mazel qui en parlent sur leurs blogs, Je de9couvre Il Viaggio, avec le beau logo de la botte iteailnne et c'est donc avec du retard que je m'inscris mais, j'ai un doute: ce n'est peut-eatre pas ici l'endroit ide9al pour une inscription!