Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Evil Invaders - In For The Kill
Jaar van release: 2016
Label: Napalm Records

Evil Invaders - In For The Kill

Wanneer iemand mij een jaar of tien geleden had gezegd dat jonge bands de muziek uit mijn tienerjaren weer nieuw leven in zouden blazen, dan had ik diegene waarschijnlijk voor gek verklaard. Toch is het zo gegaan en hoe springlevend de stijl van de vroege jaren tachtig nu is, bewijst de Belgische speedmetalband Evil Invaders. Zeker na het uitbrengen van het debuut Pulses Of Pleasure groeit de populariteit van deze jonge honden. Wie deze ontwikkelingen al in een vroeg stadium doorhad, is Napalm Records. Zij namen de jongens op in de stal nadat ze de Metal Battle in eigen land wonnen, waardoor ze gediskwalificeerd werden voor het optreden op Wacken Open Air in 2013.

Het enthousiasme en hard werken worden beloond, want het is waanzinnig wat Evil Invaders in korte tijd heeft weten te bereiken. In Duitsland, de bakermat van speed metal, stonden ze met de grote namen op de planken en slaat de muziek goed aan. Overal in Europa waren ze te zien op festivals en ze waren voor de tweede keer in Japan. In Amerika en Zuid-Amerika is Evil Invaders ook geen onbekende meer en dat allemaal in iets meer dan een jaar tijd. We hebben het hier over een jonge Belgische band die je volledig meeneemt naar de periode van ruim dertig jaar terug! Er is wel een verschil tussen de ouderwetse speed metal en Evil Invaders. Deze jongens hebben heel goed geluisterd naar alles wat er in de beginperiode van thrash gebeurde. Naast speed metal hoor je ook het vroege Bay Area-geluid terug (Metallica, Exodus), evenals de NWOBHM van Iron Maiden en Judas Priest uit die tijd.

Er zijn wat verschuivingen in de line-up. Leadgitarist Sam Lemmens heeft de band verlaten en bassist Max Mayhem heeft zijn plek overgenomen. Joeri van de Schoot (ex-Prematory) is als nieuwe bassist binnengehaald en in deze bezetting is Evil Invaders in de studio geweest voor het opnemen van de ep In For The Kill. Hier staan twee nieuwe nummers op en twee live-opnames, het titelnummer Pulses Of Pleasure en de opener Victim Of Sacrifice van de ongetitelde ep uit 2013. Het nieuwe werk sluit volledig aan bij het debuut en de video voor Raising Hell is al vaak bekeken. Een catchy medolie, flitsende solo's en hoge uithalen van frontman Joe; alle ingrediënten zijn aanwezig. De opener As Life Slowly Fades doet hier niet voor onder, dus is het te hopen dat de heren na de Europese tour met Suicidal Angels, Skull Fist, Crisix en Mortillery, gevolgd door de Oost-Europese tour als headliner in november, de tijd vinden om te werken aan een tweede album.

Tracklist:
1. As Life Slowly Fades
2. Raising Hell
3. Pulses Of Pleasure (Live)
4. Victim Of Sacrifice (Live)

Reviewer: Marc
Toegevoegd: 1 oktober 2016

Koop dit album in

Meer Evil Invaders:

[ Terug naar de Album Reviews ]