Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Brian May (Queen) - 77
  • Martin Powell (Cradle Of Filth) - 51
  • Robb Flynn (Machine Head) - 56
  • Russell Allen (Symphony X) - 53
  • Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost) - 61
Review

Zeal & Ardor - Devil Is Fine
Jaar van release: 2016
Label: eigen beheer
Zeal & Ardor - Devil Is Fine
Black metal valt in het geval van Zeal & Ardor zeer letterlijk te nemen. Dit is een eenmansband van de Amerikaanse Manuel Gagneux en op dit debuutalbum Devil Is Fine laat hij een mix horen tussen (black) metal, delta blues en negro spirituals. Een zeer ongebruikelijke crossover, maar samen met de occulte thematiek valt alles als een puzzel in elkaar.

Ik begon enigszins argwanend aan deze schijf, maar opener en tevens titeltrack Devil Is Fine raakt je direct. De schitterende, zwarte stem klinkt vol melancholie, terwijl op de achtergrond een typische blackmetalriff uit het deltamoeras komt zetten. Alles heeft een occulte horrorvibe die uniek aanvoelt. Come On Down en Blood In The River zijn tevens absolute parels waarin alle samengevoegde genres recht wordt aangedaan. Maar zelden drukt de New Yorker de genres te ver door. Het ene dient altijd het ander.

Manuel Gagneux heeft een prachtig stemgeluid en ook de spaarzame, maar doeltreffende screams zijn bijzonder effectief. Wel is het jammer dat de geprogrammeerde drums afbreuk doen aan de power van de prachtige tracks. Echte drums hadden het geheel namelijk écht tot leven gebracht. Daarnaast zijn de tracks Sacrilegium I tot en met Sacrilegium III nietszeggende elektronische tracks die geen enkel doel dienen op deze schijf.

Ondanks de rare combinatie van genres is dit absoluut een match gebleken. Dit album is niet voor iedereen weggelegd, maar toch raad ik de eenkennige metalfan aan dit schijfje een kans te geven. Hopelijk horen we spoedig meer van Zeal & Ardor, want dit werkt echt.

Tracklist:
1. Devil Is Fine
2. In Ashes
3. Sacrilegium I
4. Come On Down
5. Children's Summon
6. Sacrilegium II
7. Blood In The River
8. What Is A Killer Like You Gonna Do Here?
9. Sacrilegium III

Score: 80 / 100

Reviewer: Sander
Toegevoegd: 5 augustus 2016

Meer Zeal & Ardor:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.