Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Edguy - Mandrake
Jaar van release: 2001
Label: AFM Records
Edguy - Mandrake
Edguy is een band waar ik altijd al van gehouden heb. De humor, de onzin maar toch ook de goede power/heavy metal die tobias en z'n kornuiten maken. Echt een grote band als Hammerfall of Rhapsody zijn ze nooit geweest, en toch is de 5e CD er al!

Mandrake luidt de titel van die CD. Natuurlijk was ik al helemaal kapot van het vorige album "Theater of salvation". Dit album borduurt eigenlijk verder waar het vorige gebleven was. De muziek lijkt er op en nog steeds speel Edguy van alles. Een vrolijk liedje (All the clowns) een power ballad (Wash away the poison) en een gewoon écht power metal nummer (Nailed to the wheel). Het klinkt in ieder geval allemaal erg Edguy, dus erg lekker en vrij toegankelijk. Het grote voordeel is dat dit niet zo'n "Standaard Power- metal CD" is (zoals de CD"s van Heavenly, Cydonia enz...). OK, het is zeker niet nieuw, maar edguy heeft in ruim 7 jaar toch een eigen sound gekregen. Ook "Jerusalem" en "Tears of the Mandrake" dragen daar aan bij. Het hoogtepunt is voor mij het lange "Pharaoh" waar ook fantastisch gemusiceerd word, plus de goede stem van Tobias, dat het geheel echt compleet maakt.

Zonder twijfel een goede Power Metal CD!! De scherpe randjes van de voorgaande albums zijn er misschien een klein beetje af, maar al bij al is dit een album wat ik wel meer wil ontvangen! Alleen jammer dat we nog steeds geen 8,5-en kunnen geven.. maar ik rond naar boven af :)

Koop deze cd nu bij Bol.com

Score: 90 / 100

Reviewer: Snagger
Toegevoegd: 26 september 2001

Koop dit album in

Meer Edguy:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van een op 28-09-2001 om 12:55u
Score: 90 / 100

waaaah hij roeld :) vooral die tears of the mandrake en die huppelepup poison songs rulen vet de pan uit! krow -aka- gutripper

Reactie van een op 24-10-2001 om 14:50u
Score: 90 / 100

Beste Edguy album tot nu toe.

Reactie van Metalian-Diablo op 27-10-2001 om 18:54u
Score: 90 / 100

Ik mag toch wel zeggen dat dit album dik in de top 10 van dit jaar terecht komt echt geweldig

Reactie van WorldOfMetal op 21-08-2003 om 18:54u
Score: 90 / 100

Edguy is zwaar goed, lekker vrolijke en melodieuze power metal.De band kan makkelijk meedraaien met de grote namen zoals rhapsody, hammerfall en gamma ray. mandrake is een geweldig album en ik kijk alweer uit naar hun volgende schijf.