Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2020

Hatebreed - The Rise Of Brutality
Jaar van release: 2003
Label: Roadrunner Records
Hatebreed - The Rise Of Brutality
De band met het 'coole' logo dat op menig lichaam staat getattooëerd is terug. Na enkele releases op kleinere labels maakte Hatebreed vorig jaar een doorbraak met de plaat 'Perseverance' (hun debuut voor de 'major' Universal records). Daarna volgden tours met hardcore bands zoals Murphy's law en optredens met metaliconen als Ozzy Osbourne en Slayer.

Dit nieuwe album bestaat net zoals zijn voorganger voor de helft uit hardcore (de stem) en voor de helft uit metal (thrashy strakke gitaarriffs). Zanger Jamey Jasta schreeuwt nog steeds heel hard over al het onrecht in deze wereld. Gitarist Sean Martin vuurt erg strak zijn kordate en opruiende gitaarriffs af, en de ritmesectie houdt de groove erin. Het is bewust een korte plaat geworden (32 minuten) die van begin tot einde vrij hard is, en nergens een rustpunt kent. Het grote voorbeeld voor deze plaat voor deze heren was dan ook 'Reign in blood' van Slayer. Metalcore die knalt dus! Persoonlijke favorieten zijn 'Straight to your face', het pakkende 'Live for this', 'Anoher day, another vendetta' en het erg korte 'Choose or be chosen'.

Hatebreed slaagt er nog steeds in harde en compacte metalcore nummer te componeren die volledig ontdaan zijn van elke franje, waarbij herhalingen nog altijd zeer belangrijk zijn. Deze vier heren hebben dus zeker geen stap richting commercie gedaan. Persoonlijk ben ik niet echt een hardcore liefhebber, alhoewel ik bands als Cro-mags, Sick of it all, Pro-Pain en Agnostic Front wel geregeld beluister. En in dat rijtje past nu ook Hatebreed omdat ze twee goede albums na elkaar hebben gereleased, en ze zouden vooral live heel goed uit de verf komen. Het grote minpunt van dit album is dat de muziek erg simpel en herhalend is, maar in dit geval maakt dat niet uit, het is de boodschap, de strakheid en de agressie die telt. Een stoer plaatje dus voor fans van Machine head tot Merauder.

Tracklist:
1. Tear it down
2. Straight to your face
3. Facing what consumes you
4. Live for this
5. Doomsayer
6. Another day, another vendetta
7. A lesson lived is a lesson learned
8. Beholder of justice
9. This is now
10. Voice of contention
11. Choose or be chosen
12. Confide in no one

Score: 78 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 11 november 2003

Koop dit album in

Meer Hatebreed:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Hatebreed - The Rise Of Brutality
Reactie van Rascul op 11-11-2003 om 13:44u
Score: 85 / 100

Wat mij betreft mag dat cijfer wel wat hoger, wat ene beukplaat!

Hatebreed - The Rise Of Brutality
Reactie van GnarKill op 10-02-2004 om 12:23u
Score: 99 / 100

best Hardcore band op dit moment...de cd is zeker beter dan Perseverance...toppers: Facing What Consumes You, I Live For This, Doomsayer en Beholder Of Justice

Hatebreed - The Rise Of Brutality
Reactie van Jamey Jasta op 13-05-2004 om 22:02u
Score: 100 / 100

Kom op man!! Geef deze facking BEUKPLAAT een hoger nummer!! deze cd is gewoon de beste van Hatebreed, ookal is het wat eentonig, deze cd beukt echt!! Hij moet elke dag gewoon een keertje gedraait hebben in mijn cd speler, Ik probeer zelf nog de boodschappen goed te begrijpen die Jamey overbrengt. Maar voor de rest zijn de coolste nummers Tear It Down, dit is tevens het nummer waar Perseverance op eindigt, Beholder Of Justice, Doomsayer, Live For This, en This Is Now!!

Hatebreed - The Rise Of Brutality
Reactie van Doomsayer op 02-07-2004 om 23:41u
Score: 65 / 100

Hmm, persoonlijk vind ik 'perseverance' een betere plaat dan deze. (de nickname heb ik niet van deze cd ;) ) Ik vind dat je op the rise of brutality de nummertjes nogal snel beugehoord bent, en de cd is vind ik ook veel te kort. Perseverance had 16 nummers, die allemaal goed blijven naklinken, bij dit album zijn er slechts enkele nummertjes (doomsayer, tear it down, live for this) die ECHT top zijn. Persoonlijk vind ik perseverance beter dan deze

Hatebreed - The Rise Of Brutality
Reactie van trooper op 28-07-2004 om 01:50u
Score: 86 / 100

inderdaad,perseverance is beter dan deze. Als je de cd een paar keer beluistert heb je hem wel door. Maar toch is het inderdaad de brutaliteit die hatebreed zo sterk maakt, dus als hardcore cd is dit zeker een goede cd.

Hatebreed - The Rise Of Brutality
Reactie van jeroenfilth op 19-09-2004 om 14:24u
Score: 100 / 100

wat een fuckin cd :| niet normaal meer pure agressie!! en live zijn ze zeker 10 x beter!!! damn ze verdienen meer dan 100 punten!

Hatebreed - The Rise Of Brutality
Reactie van Een_Metalfan op 11-10-2004 om 20:56u
Score: 85 / 100

Dit is zkr gewoon een supervette plaat...gewoon goede nummers...hij zal zkr vaak in me CD speler te vinden zijn

Hatebreed - The Rise Of Brutality
Reactie van 'bones' op 09-01-2005 om 13:37u
Score: 70 / 100

aanstekelijke nummers dat wel.... maar zeg nou eerlijk als je een nummer hebt gehoord dan ken je het hele reportoir! Erg overschatte band vind ik persoonlijk. Bands als Lamb of god, Atreyu, Diecast en Killswitch E. brengen zoveel meer variatie.

Hatebreed - The Rise Of Brutality
Reactie van RONNIE op 01-03-2005 om 15:55u
Score: 40 / 100

Op 1 punt lijkt dit album wel op 'reign in blood' namelijk het aantal minuten........voor de rest is het een eentonige tering herrie, muziekaal een drama alhoewel de productie wel aardig is! Slayer had in '86 gewoon een uitzonderlijk originele plaat uitgebracht een inovatie voor metal, jamey en co laten met dit album vooral hun gebrek aan muziekaal talent pijnlijk naar voren komen. Onvoorstelbaar dat deze band de (metal)kar moet trekken....in de jaren 80 deed slayer het(en terecht) de jaren 90 waren voor pantera(ook terecht), en nu hatebreed ????laat me niet lachen......LAMB OF GOD is de hoop voor metal in deze bange dagen PUNT UIT!!!!!!

Hatebreed - The Rise Of Brutality
Reactie van anti-ronnie op 07-09-2005 om 15:55u
Score: 90 / 100

hey RONNIE....deze plaat heeft niks met thrash te maken....dit is een stroming die HARDCORE heet, waarschijnlijk denk jij dan aan gabberhouse? Slayer had in 1986 met "reign in blood" een wereldplaat, beide delen deze bands een voorliefde voor Punk geinspireerd door bands als Blackflag,the misfits..etc.. Hatebreed Hardcore never dies...;-)

Hatebreed - The Rise Of Brutality
Reactie van oane op 13-09-2006 om 14:23u
Score: 90 / 100

WTF wat zeurt iedereen nou dit is een fucking goeie plaat maar supremacy is veel beter.

Hatebreed - The Rise Of Brutality
Reactie van Metal op 02-10-2006 om 18:41u
Score: 90 / 100

WTF heeft dit met hardore te maken? Klinkt mij gewoon als metal in de oren dus ik vind het wel lekker klinken!

Hatebreed - The Rise Of Brutality
Reactie van Matthijs op 04-01-2008 om 00:35u
Score: 80 / 100

Dijk van een plaat! Pompt als de ziekte!