Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Jaar van release: 2003
Label: Roadrunner Records
Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Machine Head verraste de wereld halfverwege vorig decennium met hun meesterlijke debuutalbum Burn My Eyes. Na diverse veranderingen in line-up en sound kwam twee jaar terug het vierde album van de band uit, Supercharger, waarop de band beduidend anders klonk dan op het debuutalbum. En dat werd niet door iedereen in dank afgenomen. De band leek de trends enigzins te volgen, en had meer weg van een nu-metal band dan van de thrash-band die ze in het begin waren.

Rob Flynn en kornuiten zijn ook voor Through The Ashes Of Empires weer wat van geluid veranderd. Dit keer echter in een vertrouwde richting, want Through The Ashes... klinkt meer als de logische opvolger van The More Things Change dan The Burning Red ooit zal doen. De songs zijn weer echt agressief, de riffs zijn vet, en Rob schreeuwt de longen uit z'n lijf. De hip-hop invloeden die op de vorige twee albums te horen waren zijn vervangen door normale zang, ondersteund door de genadeloze riffs van gitarist Phil Demmel, waarmee bandleider Flynn al eerder in Violence speelde.

Toch is het niet allemaal keihard beuken wat de klok slaat. Er is ook ruimte voor melodie en wat gevoeligere zang, zoals bijvoorbeeld in Elegy en de prachtige afsluiter Descend The Shades Of Night. Hier tegenover staan dan nummers als Bite The Bullet en Wipe The Tears, waarop de band er goed op los ramt.

Wie het vertrouwen in Machine Head, zoals ondergetekende ook moet toegeven, na The Burning Red en Supercharger had opgegeven moet zeker deze nieuwe schijf een kans geven. De oude Machine Head is terug.

Tracklist:
1. Imperium
2. Bite The Bullet
3. Left Unfinished
4. Elegy
5. In The Presence Of My Enemies
6. Days Turn Blue To Gray
7. Vim
8. All Falls Down
9. Wipe The Tears
10. Descend The Shades Of Night

Score: 87 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 24 oktober 2003

Koop dit album in

Meer Machine Head:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Reactie van Een_Metalfan op 28-10-2003 om 01:57u
Score: 90 / 100

Geweldig album, vandaag gehaald en speel hem alweer voor de 4e keer af. Ik kan alleen nog steeds niet begrijpen wat mensen nou zo slecht vonden aan supercharger. In mijn ogen nog steeds een beter album dan TMTC en the burning red. Oke misschien wat zachter en wat trendier maar er staat werkelijk geen een matige song op. Heeft niet voor niets ruim 3 maanden onafgebroken in mijn cd-wisselaar gezeten.

Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Reactie van Master_Of_Puppets_Arlan op 16-11-2003 om 12:40u
Score: 83 / 100

IInderdaad een geweldig album. Maar nadat men Imperium heeft geluisterd heb je nie meer echt goeie nummers. Dat is best jamme. Ik vind trouwens de 2e cd nergens opslaan, wie eilt r nou demo's horen...ik in ieder geval niet. Ook de videoclip die op cd 2 staat kun je gewoon van internet afhalen, evenals de Sessions. Deze cd is wel je geld waard i.v.m. Imperium, Left Unfinishd, Days turn bleu to grey.

Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Reactie van GnarKill op 12-02-2004 om 18:44u
Score: 100 / 100

vet!!

Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Reactie van GnarKill op 14-02-2004 om 13:38u

iemand weet hoe de digi-pack is?...heb hem namelijk besteld uit de Large :D:D

Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Reactie van gnarkill op 19-02-2004 om 09:03u
Score: 100 / 100

YEAH!!!

Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Reactie van rebel4life op 27-08-2004 om 21:52u
Score: 92 / 100

Robb Flynn kan het nog steeds!! Hoewel Supercharger niet slecht is, overtuigd die cd mij toch niet helemaal. Daar staan naar mijn idee te weinig songs op die er echt boven uitsteken. Nee, geef me dan toch maar Through the.... Die rockt vanaf Imperium tot het hele, hele mooie en gevoelige einde in de vorm van Descend the shades of night. Samen met Deafening silence (jawel, van Supercharger) één van de mooiste nummers die Machine Head ooit opnam. Verder rammen Imperium enzovoort weer als een tierelier!! Goed werk dus!!

Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Reactie van RENZ666 op 05-09-2004 om 19:31u
Score: 90 / 100

Vette plaat gewoon !

Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Reactie van robke1976 op 24-09-2004 om 09:08u
Score: 100 / 100

Al waren de vorige 2 cds niet zo goed als Burn my eyes en the more things change toch draai ik ze nog regelmatig.Maar de nieuwe cd TTAOE is inderdaad weer als vanouds maar ook vernieuwend echt een kei goede plaat met beukers als Imperium en Left unfinished!IK ben heel benieuwd hoe ze in de 013 in tilburg op 18 nov zullen zijn ,dat wordt hakken en mee brullen met an lot of beer!!Machine Head FOR EVER :D

Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Reactie van "bones' op 05-07-2005 om 20:43u
Score: 65 / 100

Ik snap al die heisa niet rond deze plaat...ok de produktie is uitmuntend maar daar is alles mee gezegd. Rob's vocalen klinken gewoon gedateerd, terwijl dezelfde stem op "burn my eyes" super klinkt. Sinds het vertrek van Logan zijn de guitaarpartijen nooit meer hetzelfde geweest. Adam vond ik begin jaren negentig een van de meest getalenteerde bassisten, maar die loopt tegenwoordig ook maar wat sloompjes mee met de drums.

Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Reactie van Dimmu op 22-07-2005 om 19:37u

helemaal mee eens!

Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Reactie van torre op 28-10-2005 om 20:30u

het klinkt zo standaard, maar doe het zelf dan aub beter

Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Reactie van satyr op 24-10-2006 om 11:27u
Score: 73 / 100

dit is totaal geen terugkeer naar burn my eyes het heeft wat weg van een scheiding tussen wat ze vroeger maakten en er zitten ook elementen van supercharger in maar kom ik ben niet voor nu metal toestanden maar met machine head heb ik altyd wel kunnen leven en dit album kan er ok wel weer door,imperium is zelf een heel goede song

Machine Head - Through The Ashes Of Empires
Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 22-05-2009 om 17:57u
Score: 12 / 100

Dit is gewoon een slechtere versie van burn my eyes, wat weer een slechtere versie was van pantera. Maar he, het is een hele stap omhoog over hun vorige twee en daarmee zijn ze dus weer uit de race voor slechtste metal band ooit, het is nu Suicide Silence vs Waking the Cadaver...