Pitfest
Enquête

Wie is jouw favoriete toetsenist ooit?

Alex Staropoli
Christian 'Flake' Lorenz
Derek Sherinian
Don Airey
Falk Maria Schlegel
Henrik Klingenberg
Janne Wirman
Jens Johansson
Jon Lord
Jon Oliva
Joost van den Broek
Jordan Rudess
Josh Silver
Keith Emerson
Ken Hensley
Kevin Moore
Mambo Kurt
Martijn Westerholt
Michael Pinnella
Øyvind 'Mustis' Mustaparta
Richard Barbieri
Rick Wakeman
Steinar 'Sverd' Johnsen
Tuomas Holopainen
een andere toetsenist, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

    25 april:
  • Finntroll, Metsatöll en Suotana
  • 26 april:
  • Bodyfarm, Insurrection en Inherited
  • Dogma, Curselifter en State Power
  • Old Man's Riot en Thorndale
  • 27 april:
  • Edenbridge, Deep Sun, Devilsbridge en Epinikion
  • Headless Hunter, Deadspeak, Ancestral Sin, Deafened to Death en Grofvuil
  • Temple Fang
  • Warkings, Hammer King en Victoriu
  • Willemsfest
  • 28 april:
  • Blasphemy, Wrok en Kerberos
  • FemME IX - Female Metal Event
  • Warkings, Hammer King en Victorius
  • 29 april:
  • Coroners, Gravery en Born Infected
  • Hate en Keep Of Kalessin
  • 30 april:
  • Coroners, Gravery en Malignity
  • Kill The Lights
  • 1 mei:
  • Kill The Lights
    25 mei:
  • Acid King en Earth Tongue
  • Bad Breeding
  • Caligula's Horse
  • Graveland festival
  • Vanaheim, Xaon en End Of the Dream
Kalender
Vandaag jarig:
  • Aleksej Obradovic (De Profundis) - 44
  • Elyghen (Elvenking) - 46
  • Fish (Marillion) - 66
  • Fredrik Hedström (Persuader) - 45
  • Ilia (Arafel) - 43
  • Javier Jiménez (Ebony Ark) - 42
  • Michael Wagener (producent) - 75
  • Mihai (Cadavrul) - 36
  • Nicholas Barker (Cradle Of Filth) - 51
  • Paul Baloff (Exodus)† - 64
  • Rosalie Cunningham (Purson) - 34
Review

Trisomy - Entanglement
Jaar van release: 2003
Label: Eigen Beheer
Trisomy - Entanglement
Kijk eens aan, een nog niet bekende Gothic Metal band van Hollandse bodem. Dat betekent dus een band in het straatje van After Forever en Within Temptation al liggen de sprookjesachtige elementen er niet dik bovenop. Ik verwonder me er na beluistering eerlijk gezegd niet over waarom de band nog geen deal heeft met een label

Laat ik maar gelijk duidelijk maken wat ik van dit 3e demo album vind waarop 4 nummers staan. Muzikaal is het aardig, strak gespeeld, sfeervolle synthesizers, goede drums en strakke hakkende riffs.
Maar op vocaal vlak zal de band nog hard moeten werken, de zangeres is bepaald niet toonvast en komt in vergelijking met muzikale passages regelmatig vals uit de hoek. Op zich heeft zangeres Irene wel pit in haar stem, maar een wereldzangeres is ze zeker niet. Een vergelijking met fantastische zangeressen als Floor van After Forever of Sharon van Within Temptation maak ik dan maar niet, want dan zou deze mevrouw gigantisch op haar bek gaan.
Daar moet dus aan gewerkt worden.

Zou er nog een grunter naast de zangeres meedoen, dan zou het album me een stuk beter zijn bevallen. Nu moeten we het doen met een zangeres die soms redelijk zingt (Cold Feet , ook muzikaal het beste nummer) en meestal flink staat te wankelen (Stage of Life). Een extra zanglesje is geen slecht idee in dit geval.

Productioneel gezien klinkt alles redelijk helder voor een band die in Eigen Beheer een cd heeft opgenomen. Muzikaal gezien is het soms wel vrij rustig (voor echte metalfans misschien zelfs soms te rustig) en klinken enkele passages zelfs jazzy en melancholisch. Helaas word het luistergenot behoorlijk vergald door de zangeres die toch wel de zwakke schakel vormt. Maar gelukkig is de cd alweer voorbij na 4 nummers, verstandig want anders was de krappe voldoende misschien nog lager uitgevallen.

Tekstueel is men nog altijd diep bedroefd en dat kent uiteraard z'n invloeden in de muziek.
Eigenlijk ben ik gewoon een beetje zat van al die nieuwe gothic bands die met een zangeres op de proppen komen die soms nog niet best zingt ook. Het is al veel vaker gedaan en vele malen beter en dit genre heeft inmiddels z'n hoogtepunt wel achter zich. Ik vind het serieus jammer dat het weer een Neerlandse band moet zijn die een bult kritiek krijgt, maar zo zou de band wel aan de problemen kunnen gaan werken. Op zich zou het best kunnen dat de band zodanig groeit dat men een klasse band word, maar als we er niets meer over horen zal ik daar geen traan om laten.

Tracklist
1. Stage of Life
2. Despair
3. Cold Feet
4. Indifference

Score: 59 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 22 oktober 2003

Meer Trisomy:

Trisomy - Entanglement
Reactie van fetuskiller op 22-10-2003 om 23:11u
Score: 25 / 100

je heb helemaal gelijk, ik heb de cd gehoord en ik vin er geen zak aan. ik heb laats ook live gezien in hilversum en dat was huilen met de pet op

Trisomy - Entanglement
Reactie van Een_Metalfan op 23-10-2003 om 12:50u

Eigenlijk zou je er geen woorden aan vuil moeten maken maar wat een gekleurde recensie is dit! Puur op persoonlijke smaak afbranden is iets anders dan gefundamenteerde kritiek leveren. De discussie over wat wel of niet kan en mag binnen de metalscene bestaat al sinds jaar en dag, maar ik wordt een beetje ziek van mensen die denken een ander bestaansrecht af te mogen nemen op grond van een persoonlijke mening, of nog erger: door vergelijking met andere bands. Je stelt dat een grunt jou meer zou bekoren. Prima, dat kan. Maar eigenlijk wil jij dus bepalen hoe een band eruit zou moeten zien om wel of niet goed bevonden te worden, met andere woorden: als je voldoet aan mijn eisen en/of voldoet aan vastgeroeste denkbeelden zou het wel okee zijn. Voor je eigen muzieksmaak is daar ook niets mis mee. Trisomy zal ongetwijfeld veel mensen wel aanspreken die in staat zijn hun oogkleppen af te leggen en als de zangeres een stemgeluid heeft wat jou niet bevalt doet niets af aan haar kunnen, jij vindt het misschien niets maar dat is iets anders dan stellen dat het niet goed is. En op grond van jouw persoonlijke mening en opvattingen een band geen kans gunnen lijkt op zeer misplaatste arrogantie!!

Trisomy - Entanglement
Reactie van Een_Metalfan op 23-10-2003 om 13:27u

Jammer dat iemand een review schrijft over de cd van een band waarvan de stijl de recenseur op voorhand niet aanspreekt (je geeft dat gelukkig zelf al aan in de recensie) ... als je er niet van houdt dan is dat je goed recht, maar laat dan iemand anders die review schrijven. Je hebt helemaal gelijk dat je de vergelijking met bv Floor niet maakt, want Floor zingt klassiek gericht en Irene totaal niet. Je kunt Rob Flynn ook niet met Bruce Dickinson vergelijken :) En waarom zou er nu weer een grunter bij moeten? Hoe bedoel je bekrompen! En de rustige stukken zijn eigenlijk veel te rustig voor een metal fan? Voor een deathmetal fan mischien wel ja. Je collega Kristof doet het wat dat betreft vele malen beter (zie de review van Nickelback) en die neem ik dan ook wel serieus, in tegenstelling tot jou. Voor de goede orde, deze cd is inderdaad niet 100% perfect en schoonheidsfoutjes staan er zeker op (daarom is het ook een demo), maar laat smaak nu niet je rationele gehoor aantasten. Bij deze mijn review over deze review.

Trisomy - Entanglement
Reactie van Wolfgard op 23-10-2003 om 15:43u
Score: 59 / 100

Reageer maar lekker, tis gewoon zo dat deze plaat niet boeiend genoeg is... en kom niet met dat loze commentaar aanzetten puur omdat het vrienden van je zijn of omdat ik de plaat geen flikker aan vond... een band die al de derde (eigenlijk 4e) demo uitbrengt...daar is toch wat mis mee.. ik blijf er bij... jammer dan..als jullie een andere mening hebben dan zeg je dat maar gewoon... persoonlijke smaak..hoe moet ik een cd dan reviewen, vanuit oogpunt van de massa... anders zou ik geen reviewer zijn... Wolfgard

Trisomy - Entanglement
Reactie van Wolfgard op 23-10-2003 om 15:46u
Score: 59 / 100

tevens is het zo dat ik juist groot liefhebber ben van gothic metal muziek...maar dat al die kopietjes me behoorlijk de keel uit beginnen te hangen... en als gothic metal liefhebber heb ik deze review geschreven en de cd bevalt me niet... meer zeg ik er niet over Wolfgard

Trisomy - Entanglement
Reactie van Een_Metalfan op 23-10-2003 om 17:18u

Ik ben het helemaal met de reviewer eens. Die zangeres is (of je nou van dit soort muziek houdt of niet) echt niet goed. Ze zingt gewoonweg vals, en dat is geen mening dat is gewoon een feit!!

Trisomy - Entanglement
Reactie van Een_Metalfan op 24-10-2003 om 10:22u

1: Dit is hun EERSTE demo (zangeres+bassist wisseling vorig jaar) 2: Lees es http://www.zwaremetalen.com/recensie.php?id=1808

Trisomy - Entanglement
Reactie van Wolfgard op 24-10-2003 om 12:40u
Score: 59 / 100

kijk jij maar eens op de website dan...daar zien we bij de discografie ookal 2 andere releases staan.. wisseling in band...tja dan is men er niet echt op vooruit gegaan...sorry maar m'n mening verandert er niet van De potentie is er misschien, maar het moet er nog wel uitkomen Wolfgard

Trisomy - Entanglement
Reactie van Een_Metalfan op 24-10-2003 om 15:57u
Score: 14 / 100

ook ik heb trisomy enkele keren live gezien en live is de zang even slecht zoniet slechter... daar deze zangeres met een in ear systeem werkt lijkt het me niet onwaarschijnlijk dat ze gewoon echt slecht is... anders kun je het nog afsteken op slechte monitors on stage... veel optredens zijn dus ook geen garantie voor succes andere bands in dit genre en op het demo niveau verdienen gewoonweg terecht meer aandacht, denk eens aan bands als Her EnchantmenT, Annatar, Wings of Fury, Structure, Morning, Sylver Myst, Soulstitia en vele anderen!!!

Trisomy - Entanglement
Reactie van Clemens83 op 24-10-2003 om 20:22u

kheb t nog niet gehoord, maar men kan niet tegen kritiek... één woord: TRIESTOMY

Trisomy - Entanglement
Reactie van Een_Metalfan op 25-10-2003 om 02:52u
Score: 80 / 100

Wat je van de zang ook mag vinden, vals is het zeker niet. Ik heb ze live gezien (zo leerde ik ze kennen) en ik vind juist dat de zang afwijkt van wat al die andere gothic bands uitpoepen. Voor mij een goede band met potentie!

Trisomy - Entanglement
Reactie van Een_Metalfan op 26-10-2003 om 12:05u

Hoi, Jonge jonge, wat een gerel hierzo. Normaal reageer ik niet op onze reviews maar hier kan ik het niet laten. Als mensen het niks vinden luisteren ze het toch gewoon niet, niet zo moeilijk toch ? Wel een beetje jammer dat altijd dezelfde mensen reageren op onze reviews, blijkbaar voelen ze zich toch aangetrokken of zo. Groeten Pieter Oja, sorry dat we geen grunter hebben ;-)

Trisomy - Entanglement
Reactie van Wolfgard op 26-10-2003 om 13:59u
Score: 59 / 100

Das nog eens sportief reageren, Pieter... dit begint haast een forum te lijken :p Wolfgard

Trisomy - Entanglement
Reactie van Een_Metalfan op 27-10-2003 om 19:36u

Leuk dat je niet tegen "gerel" kunt. Ik ben niet namelijk ook niet altijd 1 van dezelfe die reageerd zoals jij doet voorkomen... Ik ben gewoon iemand die zegt waar het op staat! Je stuurt een demo in en gaat dan lopen mekkeren dat iemand er niets mee kan... Tja, als je daar niet tegen kunt moet je ook niets insturen. Het is namelijk mijn goed recht om te zeggen dat ik de zang niet te pruimen vindt. Take it or leave it... Muziekaal is het okay, maar qua zang kun je beter iemand anders zoeken. Zul je wel zeggen dat het ongefundeert is wat ik hier brul, luister dan zelf nog een keer die demo terug en zeg dan nog eens eerlijk dat jullie een krachtige/zuivere zangeres hebben.

Trisomy - Entanglement
Reactie van Wolfgard op 28-10-2003 om 19:39u

je gerel word in ieder geval niet geaccepteerd...ook niet door de bandleden... jammer dan

Kerry King in Muziekcentrum Enschede

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.