Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Iced Earth - The Reckoning
Jaar van release: 2003
Label: SPV / Steamhammer Records
Iced Earth - The Reckoning
Toen eerder dit jaar bekend werd dat zanger Matt Barlow geen deel meer uitmaakte van Iced Earth was ik toch wel benieuwd wie ze zouden vinden als vervanger. Het leek me dat dat geen makkelijke taak was, want Barlow was in mijn ogen een van de betere metalzangers. Toen bekend werd dat ex-Judas Priest zanger Tim "Ripper" Owens hem ging opvolgen was ik wat sceptisch. Owens paste goed in Priest, al waren daar de songs van wat mindere kwaliteit, maar zou hij ook bij Iced Earth passen?

Na het horen van de vier songs op de single The Reckoning kan ik alleen maar concluderen dat bandleider Jon Schaffer een uitstekende keus gemaakt heeft. Tim bewijst op de snellere songs The Reckoning en Valley Forge dat hij de agressievere stukken goed aankan, en op Hollow Man en de acoustische versie van When The Eagle Cries (de normale versie zal op het album staan) zijn rustigere kant te horen. Muzikaal gezien wijkt de band niet zoveel af van de laatste albums. De typische Iced Earth riffs zijn nog volop aanwezig, evenals de gitaarsolos.

Nu is het wachten tot januari op het volledige album The Glorious Burden, maar met deze single heb je in ieder geval een lekker voorproefje.

Tracklist:
1. The Reckoning (Don't Tread On Me)
2. When The Eagle Cries (unplugged)
3. Valley Forge
4. Hollow Man

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 21 oktober 2003

Koop dit album in

Meer Iced Earth:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Iced Earth - The Reckoning
Reactie van fetuskiller op 21-10-2003 om 11:45u

leuke review ik ga het wel een luisterbuurt geven ben wel benieuwd naar die zanger

Iced Earth - The Reckoning
Reactie van Een_Metalfan op 21-10-2003 om 12:46u

Heb hem niet zien ligen bij de musicstore, maarjah die boycotten hier alle singles die met een I beginnen }:| Ik ga vanmidag wel kijken of de waterput hem heeft.

Iced Earth - The Reckoning
Reactie van Een_Metalfan op 21-10-2003 om 13:15u

waterput? musicstore? nog iemand uit Bergen Op Zoom ?

Iced Earth - The Reckoning
Reactie van Een_Metalfan op 21-10-2003 om 16:52u

Veel mensen zullen het niet met me eens zijn maar ik vind Ripper een veel betere zanger dan Barlow.

Iced Earth - The Reckoning
Reactie van Een_Metalfan op 21-10-2003 om 17:05u

Nee kom uit Walcheren daar hebben we die 2 winkels ook (c:

Iced Earth - The Reckoning
Reactie van Wolfgard op 21-10-2003 om 20:18u

Persoonlijk ben ik nooit kapot geweest van Iced Earth vanwege de zangpartijen...helaas ben ik ook geen liefhebber van Ripper.. maar misschien dat het hier prima past... Wolfgard

Iced Earth - The Reckoning
Reactie van Een_Metalfan op 22-10-2003 om 10:00u

valt toch wel op he, dat deze cover verdacht veel lijkt op die van een klein onbekend bandje ;) genaamd Iron Maiden?. Ben wel benieuwd naar nieuwe zanger. kijken of het wat is

Iced Earth - The Reckoning
Reactie van Een_Metalfan op 22-10-2003 om 19:58u

ik heb hem ook nie zien liggen in (waterput, enteny en nog 2 andere) maar ik kreeg wel te horen da toen de datum verplaats was en da was kut :( maar ik heb wel wat stukjes gehoord van die singel op de site van hun record klinkt totaal anders meer niet echt de style van iced earth :( http://www.spv.de hier kan je wat stukjes van de nieuwe iced earth singel iets van 3 min bye DARVANIS

Iced Earth - The Reckoning
Reactie van JozzyJosbourne op 22-10-2003 om 20:04u
Score: 55 / 100

Ik vind nog altijd dat Iced Earth na of misschien wel tijdens Horror Show had moeten stoppen. Het album bracht nog wel wat leuke nummers voort, maar het originele was er naar mijn mening wel af. En nu hebben ze een nieuw album met een nieuwe zanger (??). Ik kan Iced Earth niet loskoppelen van Matthew Barlow, maar hun dus waarschijnlijk wel. Het is ook niet de eerste zanger geweest, maar het had wel een mooie laatste kunnen zijn. Het geluid van deze nummers klinkt ook veel te overgeproduceerd om voor een lekkere rauwe powermetal cd door te kunnen gaan. Geef mij maar Burnt Offerings en al daarvoor.

Iced Earth - The Reckoning
Reactie van Een_Metalfan op 22-10-2003 om 20:25u

ik had meer gehoopt dat de zanger van de eerste of 2de album van iced earth dan in kwam. ALBUMS: ICED EARTH (VOCALS: GENE ADAM) The Night Of The Storm Rider (vocals: Jon Schaffer, lead vocals: john Breely) maar de nieuw zanger vind ik te hoog. en da muziek is echt totaal anders. jon jij kan toch ook zingen dus waarom zing je nou nie :*(

Iced Earth - The Reckoning
Reactie van Een_Metalfan op 23-10-2003 om 00:46u

muziek totaal anders??? Vandaar dat de nummers onmiskenbaar Iced Earth rifjes bevatten... gewoon niet oordelen voordat je de nummers eens goed geluisterd hebt, ipv een of andere gare sample.

Iced Earth - The Reckoning
Reactie van ironsoul666 op 23-10-2003 om 10:38u

Het is nieuw maar het is ff wenne ik vind opzich wel goed klinken ff de hele single gedownload. maar toch is het gewoon wenne als je aan de oude vocals gewent bent MATT ieder geval ik ga hem kopen de singel en de limmited edtion album tenslotte ik heb nog geen 1 cd van Iced Earth gemist :) gitaar werk klinkt goed :) maar het nummer: when the eagle cries klinkt geweldig.

Iced Earth - The Reckoning
Reactie van Nagash op 21-03-2004 om 23:21u
Score: 10 / 100

Lekkere nummers en ik vind dat Tim Owens de perfecte vervanger is voor Matt.. vooral dat hoge vind ik echt geweldig!

Iced Earth - The Reckoning
Reactie van Nagash op 21-03-2004 om 23:22u
Score: 100 / 100

Dat moest dus 100 zijn.. DOH