Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-10-2021

Moonland feat. Lenna Kuurmaa - Moonland
Jaar van release: 2014
Label: Frontiers Records
Moonland feat. Lenna Kuurmaa - Moonland
AOR-liefhebbers met een brede smaak kennen heel misschien de Estse band Vanilla Ninja nog uit het begin van deze eeuw. In 2002 bracht deze all-female band haar debuutalbum uit, gevolgd door nog vier andere albums en een tiental singles, die het in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk aardig deden. Hun populariteit in Zwitserland zorgde voor een afvaardiging namens dat land naar het Eurovisie Songfestival van 2005 waar de meiden als achtste eindigden.

Zangeres Lenna Kuurmaa werd door (wie anders dan) Frontiers gevraagd voor het Moonlandproject dat onder aanvoering van Alessandro Del Vecchio staat. Hij zorgde zowel voor het songmateriaal en nam de keyboardpartijen, de achtergrondzang en de productie voor zijn rekening. De rest van de band bestaat uit Italiaanse sessiemuzikanten, onder wie bassiste Anna Portalupi. Het resultaat is een twaalftal poprockniemendalletjes in de stijl van Roxette, Pat Benatar en Lauren Harris. Muzikaal gezien klinkt het aardig maar het niveau van de songs is middelmatig. Out Of Reach kan me nog het meest bekoren.

De obligate ballad ontbreekt ook hier niet (Live And Let Go) en is redelijk maar ik mis hier de echte powervocalen die rockballads tot "goed" transformeren. Afsluiter Another Day In Paradise is een uptempo rocker die het gemiddelde niveau van de songs iets omhoog haalt, hoewel het een haastig geschreven nummer lijkt. Lenna geeft hiermee haar tweede visitekaartje af en kan zich met dit album gerust presenteren op radiostations die poprock hoog in het vaandel hebben staan. Weinig verrassend, weinig finesse, maar het luistert aardig weg. Niets meer en niets minder.

Tracklist:
1. Heaven Is To Be Close To You
2. Open Your Heart
3. Crime Of Love
4. Poison Angel
5. When Love Is Gone
6. Out Of Reach
7. Live And Let Go
8. Cold As Ice
9. Over Me
10. Heart Made Of Steel
11. Look At Us Now
12. Another Day In Paradise

Score: 70 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 16 september 2014

Koop dit album in

Meer Moonland feat. Lenna Kuurmaa:

[ Terug naar de Album Reviews ]