Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-10-2020

Doro - Raise Your Fist 30 Years Anniversary Edition
Jaar van release: 2014
Label: Nuclear Blast Records

Doro - Raise Your Fist 30 Years Anniversary Edition

Inmiddels is het een traditie dat wanneer je een flinke hoeveelheid jaren in het metalvak zit iets van een speciale editie uitbrengt van ouder materiaal of iets anders waar fans erg blij van worden. Boxsets, special edities, gelimiteerde uitgaven; ze passeren allemaal de revue. Blonde godin van de Teutoonse heavy metal Doro staat inmiddels al dertig jaar op de planken en ook dat moet gevierd worden. Dat doet deze zingende ledernimf met een speciale uitgave van het twee jaar terug verschenen leuke album Raise Your Fist. Bijzonder aan deze uitgave is het extra schijfje met niet eerder uigebrachte en reeds bekende covers en wat andere B-kantjes. Onder de noemer Powerful Passionate Favorites is het schijfje ook los verkrijgbaar voor diegenen die twee jaar terug Raise Your Fist al op hebben gepikt. Hoewel je daar als fan misschien wel twee keer over na moet denken, want het materiaal op Powerful Passionate Favorites is matig.

De remix van It Still Hurts dat ook op Raise Your Fist te vinden is, blijft een matige song, ook in deze versie die slechts minimaal verschilt van het origineel. Een Franse versie Raise Your Fist is eveneens weinig interessant. Leuk om eens gehoord te hebben, maar veel voegt het niet toe. De vele ballads die deze bonusschijf bevat, zijn eveneens aardig om eens gehoord te hebben en sommige zelfs dat niet eens. Lang weet het de interesse niet vast te houden. Doro heeft het toch altijd al moeten hebben van de ruigere rocksongs. Beter zijn dan ook de covers van de klassiekers Nutbush City Limits en Nothing Else Matters. Tot slot heeft het nummer Warfare, de titelsong van de aankomende film Anuk II, een aardige riff, maar daar is eigenlijk ook alles mee gezegd.

Het bonusmateriaal van deze uitgave valt dus tegen, zeker wanneer je het als losse schijf beschouwt. Wellicht is het dan ook het meest interessant voor diegenen die het Raise Your Fist nog niet in de kast hebben staan en Powerful Passionate Favorites er bij krijgen.

Tracklist:
Raise Your Fist
1. Raise Your Fist In The Air
2. Coldhearted Lover
3. Rock Till Death
4. It Still Hurts
5. Take No Prisoner
6. Grab The Bull (Last Man Standing)
7. Engel
8. Freiheit (Human Rights)
9. Little Headbanger (Nackenbrecher)
10. Revenge
11. Free My Heart
12. Victory
13. Hero

Powerful Passionate Favorites
1. It Still Hurts (met Lemmy Kilmister)
2. Raise Your Fist (Franse versie)
3. Babe I'm Gonna Leave You (Led Zeppelin)
4. Nutbush City Limits (Tina Turner)
5. Only You (KISS)
6. Egypt (The Chains Are On) (Dio)
7. Nothing Else Matters (Metallica)
8. Warfare (titelsong Anuk II)
9. NYC Blues

Score: 65 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 26 april 2014

Koop dit album in

Meer Doro:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Doro - Raise Your Fist 30 Years Anniversary Edition
Reactie van Johnny op 27-04-2014 om 10:09u

Doro vond ik in de jaren 80 een mooie vrouw (nu nog steeds). De muziek middelmatig. In de Aardschok werden haar albums vaak middelmatig beoordeeld. Maar in de Hardrockencyclopedie kreeg haar foto wel een hele pagina terwijl ze toch niet echt doorbrak. Ik heb wel bewondering voor haar doorzettingsvermogen. Dat ze het nog steeds volhoudt ondanks de doorbraak. Ik denk wel als het een onaantrekkelijke vrouw was geweest of een man dan was ze allang in de vergetenheid geraakt. Ik heb het altijd wel jammer gevonden dat ze niet in de Playboy of zo heeft gestaan.

Doro - Raise Your Fist 30 Years Anniversary Edition
Reactie van appie op 27-04-2014 om 14:58u

ja dat was een lekker ding in de jaren 80 en ze mag er nog steeds wezen, op de eerste warlock platen viel het nog niet zo heel erg op door de stevige muziek maar het mooie kind kan echt niet zingen.
op dr muzikaal wel redelijk verzorgde solo platen valt ze behoorlijk door de mand en live is het nog veel erger.
nee als het een lelijk mokkel was geweest had ze het niet gered, al zijn de duitsers wel heel snel tevreden als het om muziek gaat.

Doro - Raise Your Fist 30 Years Anniversary Edition
Reactie van Een Metalfan op 16-05-2014 om 18:38u

ik ben het absluuut niet eens met de opmerking (Ze kan niet zingen)
iedereen mag zn mening hebben ,nmaar ik vind haar superf !!
je mag iemant die zo zn voetsporen in de heavymetal heeft verdient niet afbranden!!
ik vind 70%van de 2e cd echt goed ...alleen de cd raise your fist had er van mij niet bij gehoeven..want die had ik al :PDoro - Raise Your Fist 30 Years Anniversary Edition
Reactie van jeroen op 16-05-2014 om 18:39u
Score: 80 / 100

-