Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Angelica - Thrive
Jaar van release: 2013
Label: Frontiers Records
Angelica - Thrive
Een jeugddroom uit laten komen is niet iedereen gegeven, maar Angelica Rylin (The Murder Of My Sweet) heeft het voor elkaar gekregen via de heren van Frontiers. Zoals ze zelf zegt: "het was een droom van me om een eigen melodieus rock album te maken, mijn vroegere helden waren Ann Wilson van Heart, Robin Beck en Leigh Matty", al steekt ze ook niet onder stoelen of banken, zeer gecharmeerd te zijn van Issa, eveneens uit de Frontiers stal.

De vervolgvraag is, als deze droom uitkomt, wie er allemaal gaat meebouwen aan de realisatie ervan. En dat is een aardig rijtje muzikanten geworden: Harry Hess, Daniel Flores (drummer/keyboardist/producer), Robert Sall, Alessandro Del Vecchio, Anders Wigelius, met ook nog gearriveerde gitaristen zoals Jesper Stromblad (In Flames), Magnus Karlsson (Primal Fear), Per Berquist (Smash Into Pieces) en keyboardist Matt Guillory (James LaBrie). Het resultaat van dit breiwerkje is een alleraardigst AOR album vol pakkende riffjes, aardige melodielijnen en de verdienstelijke (maar gemiddelde) vocalen van Angelica zelf.

Een aantal tracks springt er uit. Opener Breaking My Heart is niet alleen mierzoet en radiovriendelijk, maar blijft ook hangen. Rockballad Can't Stop Love zou zomaar van Heart kunnen zijn, waar het iets gevoeligere Losers In Paradise meer een Robin Beck-gehalte heeft. Ook het commerciële I'm Not Waiting kan zó op de radio. Over de gehele linie verveelt het album niet echt maar hoor ik ook weinig echte knallers. Muzikaal zit het allemaal wel goed in elkaar maar echte originaliteit (ik geef toe, erg lastig in het AOR genre) moet je goed zoeken.

Een aardig solodebuut van deze Zweedse dame, maar niet meer dan dat. Met een album als dit worden nergens potten gebroken maar ga je ook niet nagewezen worden. Kortom, leuk voor op de achtergrond, maar niet echt een ultieme luisterplaat. Prachtige solo trouwens in het slotnummer!

Tracklist:
1. Breaking My Heart
2. I Am Strong
3. To Your Rescue
4. Can’t Stop Love
5. Nothing Else You Can Break
6. Riding Out The Storm
7. Rain On My Parade
8. Losers In Paradise
9. You Will Never Win
10. This Kiss Is Just For You
11. I’m Not Waiting
12. Take Me To Your Heart
13. Breaking My Heart (Videoclip)

Score: 75 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 9 februari 2014

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]