Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Huntress - Starbound Beast
Jaar van release: 2013
Label: Napalm Records

Huntress - Starbound Beast

Het komt steeds vaker voor dat bands na hun debuutalbum relatief snel komen met hun tweede album. Een tendens die zowel negatief als positief kan zijn. Bij sommige bands gaat het ten koste van de kwaliteit en bij andere pakt het goed uit. Ook bij Huntress is deze tendens zichtbaar. Slechts één jaar na het debuutalbum komt het Californische gezelschap al met de opvolger Starbound Beast, wederom uitgebracht op Napalm Records. Het debuut kenmerkte zich door de mix van old school heavy metal, thrash en in mindere mate doom.

Allereerst valt op dat op Starbound Beast meer de nadruk is komen te liggen op de old school heavy metal. De productie is gelikter en de songs zijn melodieuzer. Zangeres Jill Janus zingt daarnaast wat cleaner en de screamvocals zijn wat beter overwogen dan op het debuut. Al deze veranderingen zouden de plaat normaal gesproken tot een pakkend geheel en succesvolle opvolger moeten maken. Maar helaas slaagt Huntress daar niet in. Het is duidelijk dat de band bestaat uit prima muzikanten die hun instrumenten machtig zijn. Maar op Starbound Beast zijn de songs het grote manco.

Het ontbreekt aan originaliteit en met name diversiteit. Zelfs na een tiental luisterbeurten springen er weinig nummers uit en klinken bijna alle nummers vrij monotoon. Een opvallende aanwezigheid op de plaat is het mede door Lemmy van Motörhead geschreven nummer I Want To Fuck You To Death. Een songtitel die een goede kans zou maken voor de titel ‘Slechtste songtitel van 2013.’ Het nummer zelf is aardig en is één van de makkelijkst in het gehoor liggende songs van de nieuwe plaat. De titeltrack, het stevige, thrashende Zenith en afsluiter Alpha Tauri zijn de hoogtepunten en onderscheiden zich van de overige songs door hun sterke opbouw en structuur.

Voor Huntress is het snelle verschijnen van het tweede album geen succes te noemen. Kwalitatief komen de songs simpelweg iets te kort. De band heeft de potentie om uit te groeien tot een grote naam binnen het heavy metalgenre. Daarvoor moet het echter wel met betere songs komen en met deze release slaagt de band daarin jammerlijk niet. Een gemiste kans.

Tracklist:
1. Enter The Exosphere
2. Blood Sisters
3. I Want To Fuck You To Death
4. Destroy Your Life
5. Starbound Beast
6. Zenith
7. Oracle
8. Receiver
9. Spectra Spectral
10. Alpha Tauri

Score: 65 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 12 augustus 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Huntress - Starbound Beast
Reactie van appie op 12-08-2013 om 23:08u
Score: 100 / 100

ik ben het totaal niet eens met de reviewer, deze plaat is een hele verbetering op het wat rommelige debuut die overigens best goed is.
old school heavy metal met een mix van priest en mercyful fate gedragen door de lekkere hese zang van jill met af en toe forse uithalen, de nodige tempowisselingen en agressie, en ouderwets veel gitaarsolo's aangevuld met wat doom en occult invloeden.
metal zoals die tegenwoordig niet veel meer gemaakt wordt.

Huntress - Starbound Beast
Reactie van Old Mhb op 13-08-2013 om 06:24u
Score: 85 / 100

65 is veel te weinig en ondanks dat ik het met Appie eens ben vind ik zijn 100 dan weer dik overdreven. Daarvoor moet je al een superalbum maken.

Huntress - Starbound Beast
Reactie van des duivels op 15-08-2013 om 22:25u

Ja maar het is wel een knappe dame dus dan komen
er bij mij 35 punten bij

Huntress - Starbound Beast
Reactie van appie op 15-08-2013 om 23:31u

ja dus zo overdreven zijn mijn 100 punten niet