Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2021

A Pale Horse Named Death - Lay My Soul To Waste
Jaar van release: 2013
Label: SPV / Steamhammer Records

A Pale Horse Named Death - Lay My Soul To Waste

In 2011 verraste A Pale Horse Named Death de metalscène met een alleraardigst debuutalbum And Hell Will Follow Me. Sal Abruscato, de voormalige drummer van Type O Negative en Life Of Agony stond aan de basis van dat succes. Abruscato schreef namelijk alle songs, nam de zang en het gitaarwerk voor zijn rekening. Het debuutalbum kenmerkte zich muzikaal door de grote raakvlakken met twee bands: Alice In Chains en logischerwijs Type O Negative.

Twee jaar later ligt de opvolger Lay My Soul To Waste alweer klaar en de vraag is natuurlijk: hoe klinkt de band anno 2013? Het antwoord daarop is eigenlijk vrij simpel, want A Pale Horse Named Death is qua koers nauwelijks afgeweken van de formule van het eerste album. Ook hier is weer de trage, kille doom sound te horen inclusief duistere, lugubere en bijna depressieve tekstuele content. De band klinkt als het boosaardige broertje van Alice In Chains, een band die zelf ook al bekend stond om haar duistere thematiek.

Ondanks deze donkere onderwerpen is de plaat behoorlijk toegankelijk. Nummers als Shallow Grave en Killer By Night (wat een soort van opvolger lijkt van Serial Killer van het debuut) hebben bijvoorbeeld een hoog meezinggehalte. Daar tegenover staan de wat langere nummers als Day Of The Storm en Cold Dark Mourning. Deze zijn wat meer opbouwend en hebben wat meer luisterbeurten nodig.

Lay My Soul To Waste is weliswaar qua stijl weinig nieuws onder de zon. Dat neemt echter niet weg dat het album vol staat met kwalitatieve sterke songs. Het album heeft geen echte uitschieters, maar is als geheel gewoon erg sterk. De band doet er qua duisterheid nog een schepje bovenop ten opzichte van het debuut. Luisteraars die dus op zoek zijn naar een lekker feelgood zomer rockalbum zijn met dit album op de verkeerde plek. Fans van Alice In Chains en Type O Negative kunnen echter zonder risico deze cd aanschaffen.

Tracklist:
1. Lay My Soul To Waste
2. Shallow Grave
3. The Needle In You
4. In The Sleeping Death
5. Killer By Night
6. Growning Old
7. Dead Of Winter
8. Devil Came With A Smile
9. Day Of The Storm
10. DMSLT
11. Cold Dark Mourning

Score: 79 / 100

Reviewer: Hugo
Toegevoegd: 21 mei 2013

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van arjan op 21-05-2013 om 16:46u

Goeie review!

Reactie van Marcel op 31-05-2013 om 13:02u
Score: 90 / 100

top album, deze band verdient meer meeer meer aandacht ,de opvolgers van type o negative , misschien wel beter