Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-09-2021

A Pale Horse Named Death - And Hell Will Follow Me
Jaar van release: 2011
Label: SPV / Steamhammer Records
A Pale Horse Named Death  - And Hell Will Follow Me
Okey, wat hebben we hier nou weer? Leden van de bands Type O Negative, Life Of Agony en Biohazard zijn een band/project begonnen? Wat kun je dan verwachten als eindresultaat? In ieder geval niet een heuse Alice In Chains tribute band! A Pale Horse Named Death is eigenlijk het vierhoevige kindje van drummer Sal Abruscato, die je inderdaad zou moeten kennen van de bands Type O Negative en Life Of Agony. De beste man nam voor dit project echter de zang en gitaren voor zijn rekening en schreef ook nog eens alle teksten. Dat hij Alice In Chains als grootste inspiratiebron heeft gebruikt is overduidelijk te horen en dit wordt ook netjes vermeld in de bijgeleverde bio.

Maar zitten wij, de altijd hongerige hardrockende natie, wel te wachten op nog een Alice In Chains? In dit geval zeker wel. Natuurlijk heeft A Pale Horse Named Death een weinig originele plaat afgeleverd met And Hell Will Follow Me, daar is geen twijfel over mogelijk. Maar dat hoeft ook niet altijd wat mij betreft, als de muziek je maar raakt en goed in elkaar steekt, kortom als er maar kwaliteit wordt geleverd. En tja, kwaliteit wordt er beslist geleverd op dit aan Peter Steele opgedragen schijfje!

Meteen vanaf het sinistere intro met het mysterieuze paardengeklop word je in een tergend langzaam tempo meegenomen op een duistere muzikale reis en door allerlei drugs- en doodgerelateerde songteksten gesleept, waarbij wijlen Lane Staley zijn vingers afgelikt zou hebben. De productie is lekker zwaar, helder en open. De nummers kompact, afwisselend en toch wel vrij voorspelbaar, maar ze luisteren wel erg lekker weg.

De uitschieters zijn opener As Black As My Heart vanwege de dromerige onheilspellende sfeer, When Crows Descend Upon You en Die Alone, waarin het typerende Type O-geluid af en toe om de hoek komt kijken, het heerlijk groovende Serial Killer en het enigszins Industrial getinte Bath In Blood. Mocht je niet kunnen wachten tot de nieuwste release van Alice In Chains, dan is A Pale Horse Named Death een aardig zoethoudertje...

Tracklist:
1. And Hell Will Follow Me
2. As Black As My Heart
3. To Die In Your Arms
4. Heroin Train
5. Devil In The Closet
6. Cracks In The Walls
7. Bad Dream
8. Bath In My Blood (Schizophrenia In Me)
9. Pill Head
10. Meet The Wolf
11. Serial Killer
12. When Crows Descend Upon You
13. Die Alone

Score: 75 / 100

Reviewer: Dennuz
Toegevoegd: 19 september 2011

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Constantin op 19-09-2011 om 21:00u
Score: 96 / 100

Top band en top nummers imo. Ik heb ze nu 2x live gezien en live hebben de nummers nog meer impact! De meeste nummers hebben een duidelijk ear-wurm effect...hoe vaker je ze hoort hoe beter ze worden.

Aanrader!!