Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2020

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Jaar van release: 2012
Label: AFM Records
Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Als je haar ziet, zou je niet zeggen dat ze al dertig jaar in het vak zit, maar Doro begon toch echt in 1982 als zangeres bij Warlock. Na het uiteenvallen van deze band ging de blondine onder haar eigen naam verder. Zo vergaarde ze nog meer succes in zowel haar thuisland Duitsland als het buitenland. Inmiddels is ze vijfentwintig jaar solo en is het tijd voor de zoveelste verzamelaar.

Met 32 nummers heb je genoeg variatie om je mee te vermaken. Van oude Warlock-nummers als All We Are, I Rule The Ruins en Für Immer tot nieuwer materiaal als Warrior Soul en Night Of The Warlock geeft dit wel een aardig overzicht van de carrière van deze Duitse metalqueen. Alle bekende liedjes staan er zo te zien wel op. Opvallend genoeg zijn de Warlock-nummers niet de versies zoals ze destijds op de albums stonden. Opener All We Are is gelijk al een nieuwere opname uit 2007, terwijl enkele andere grote hits opgenomen zijn met het Classic Night Orchestra, oftewel van de Classic Diamonds verzamelaar uit 2004. Dat is jammer, want ondanks dat dit best leuke versies zijn, hoor ik toch liever de ruwere diamanten van de originele opnames. Die bevatten namelijk wel gitaren.

Afgezien van het gemis van gitaren op enkele cruciale nummers is dit best een aardig verzamelalbum van Doro. Maar om eerlijk te zijn, wie koopt er tegenwoordig nog een verzamel-cd om kennis te maken met een artiest?

CD 1:
1. All We Are (version 2007)
2. You're My Family
3. I Rule The Ruins *
4. Celebrate
5. The Night Of The Warlock
6. Strangers Yesterday
7. Walking With The Angels
8. Metal Tango *
9. Thunderspell
10. Herzblut
11. Warrior Soul
12. My Majesty
13. Für Immer *
14. Love Me In Black *
15. Always Live To Win *
16. Running From The Devil
17. Above The Ashes
18. Let Love Rain On Me *

CD 2:
1. Celebrate (Full Metal Female Version)
2. Rescue Me
3. Rare Diamond (Acoustic Version)
4. Angel In The Dark
5. 1999
6. In Liebe Und Freundschaft
7. I Lay My Head Upon My Sword
8. Tausend Mal gelebt *
9. Wildfire
10. Breaking The Law
11. She's Like Thunder (Version 2005)
12. The Queen
13. You Won My Love
14. Lonely Wolf

* opgenomen met het Classic Night Orchestra

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 8 augustus 2012

Koop dit album in

Meer Doro:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Johnny op 08-08-2012 om 12:09u

Inderdaad je kunt het niet zien, ze ziet er nog goed uit (fotoschop??)
Maar volgens mij valt het met het succes wel tegen. Ook als ik me goed herinner waren de album recencies in de jaren 90 en daarna niet altijd positief. Ook het album waar Kiss nog mee geholpen heeft, heeft niet tot een echte doorbraak geleden. Ze moet het ook vooral hebben van haar uitelijk. In de Aardschok hardrock encyclopedie uit de jaren 90 staat ze dan ook een pagina groot met foto te bewonderen!!. Maar ook zij loopt al tegen de 50 aan, maar eerlijk is eerlijk ze ziet er nog goed uit en uit de interfviews kwam ze me ook sympathiek over.

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Old Mhb op 08-08-2012 om 12:17u

De spijker op de kop : De zoveelste verzamelaar. Pfff...

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Old Mhb op 08-08-2012 om 12:26u

De eerste 5 dagen schiep God aarde, water, lucht, wind, leven en nog een hoop waarvan hij zei dat het goed was. Daarna schiep hij de vrouw en dacht : ze zal zich wel schminken. Al leg je een kilo garnituur op een ouwe taart, ze is en blijft smaken zoals een ouwe taart.

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Buie op 08-08-2012 om 14:28u

Ieder mens heeft recht op zijn/haar mening en mag iets gedateerd vinden of ongeïnspireerd. Daarentegen behoort ieder volwassen mens respectvol met zijn/haar medemens om te gaan waarbij het niet past dat er persoonlijke wordt geschoffeerd. Het gemiddelde vocabulaire van de bezoekers van Metalfan.nl bevestigd het vooroordeel op liefhebbers van harde muziek.

(Leeghoofden, alcoholisten, lager geschoolden, seksisten, etc.)

Voor wat betreft Doro vond ik haar album "Fight" een kleine opleving welke mij persoonlijk herinnerde aan haar tijd in Warlock.

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Tim op 08-08-2012 om 14:30u

Mij kan dit album ook niet boeien

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Old Mhb op 08-08-2012 om 16:59u

@Buie: Een leeghoofd ben ik niet en seksistisch ook niet. Lager geschoold wel, maar ik had nooit een diploma nodig om mezelf en de mijnen te kunnen voeden. Ik drink graag een pint maar ben geen alcoholist. Mijn vocabulaire of, om het in 't schoon vlaams te zeggen : taalgebruik, heb ik deze keer speciaal aangepast omdat men reactie humoristisch bedoelt was, een eigenschap die je kennenklijk compleet vreemd is wat ik dan weer concludeer uit jouw reactie, die getuigd van een heel hoge zuurtegraad. Het is ook een heel mooi compliment aan het merendeel van de bezoekers van Metalfan.nl en de liefhebbers van harde muziek om ze te bestempelen al zuiplappen, seksisten, lager geschoolden en leeghoofden, alleen maar omdat je niet met mijn vorm van humor overweg kan en je volgens mij evenveel met een grap kunt lachen als een uitgeperste citroen. Ik ben het ook niet altijd eens met de humor van anderen op deze site maar ga daarom niet direct iedereen die deze site bezoekt over een kam scheren. Bovendien heb ik Doro al ontmoet zonder kilo's make-up en er zijn genoeg foto's op het net hoe ze er in het dagelijks leven uitziet. Een sympathieke, ongeverfde ouwe gerimpelde taart. Maar wel mooier dan Madonna.

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Old Mhb op 08-08-2012 om 17:20u

@Buie : Nog vergeten. Ik heb ze ook meerdere malen ontmoet in de jaren tachtig, kort na het debuut van Warlock. Ik weet dus waar ik over spreek. Bovendien is het weer een zestal jaar geleden sinds ik ze de laatste keer zag, dus zal ze er zeker niet jonger op geworden zijn. Voor de duidelijkheid wil ik benadrukken dat ze er nu ook weer niet uit ziet als een uitgebrande ouwe heks.

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Een Metalfan op 08-08-2012 om 18:51u

@Old Mhb

Dat je lager bent opgeleid hoef jij niet toe te lichten hoor, dan kunnen wij zo ook wel merken!! Whoeha

En als jij je Doro nog herinnerd uit de jaren tachtig ben je pas echt net zo´n ouwe taart als Doro zelf. Misschien kun je een keer gaan daten met mijn tante, die lijkt wel wat op Doro en is ook ongeveer 100 jaar.

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Henk op 08-08-2012 om 19:03u

@ die knaap hierboven: een opmerking maken over dat een ander laagopgeleid is, en dan zelf niet eens een werkwoord normaal kunnen vervoegen.... dat is ook wel erg triest.

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van T. op 08-08-2012 om 19:06u

beste Bule/Tim. gelieve niet meer reageren, je bent toch een en dezelfde persoon.

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Buie op 08-08-2012 om 19:29u

Beste Old Mhb,

Allereerst overschat jij het geschreven woord welke door gebrek aan expressie, klankkleur en houding vrij interpreteerbaar is. Hierdoor komt een emotie als humor zelden of nooit over bij de lezer zoals de schrijver het heeft bedoeld.

Ten tweede schrijf jij mij persoonlijk aan, waarvoor dank, terwijl ik in het algemeen heb gereageerd op de reacties omtrent het uiterlijk van Doro in het bijzonder en vrouwelijke muzikanten in het algemeen. Bij mijn weten is Doro een muzikant en geen fotomodel en begrijp ik daarom de reacties niet. Bovendien is mij herhaaldelijk opgevallen dat veelal bij vrouwelijke muzikanten meer aandacht wordt besteed aan het uiterlijk in plaats van aan de muziek. Opmerkelijk gezien het feit dat er ook heel wat mannelijke muzikanten zijn die inmiddels ruimschoots de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt en wiens muziek nog altijd centraal staan in plaats van hun uiterlijk. Denk hierbij aan de mannen van Black Sabbath, Deep Purple, Judas Priest, Uriah Heep, Motörhead, Saxon, Etc.

Tot slot bevestig jij met persoonlijke interpretaties die jij vervolgens ombuigt tot aantijgingen mijn understatement. De reactie van mijn buurman hierboven is in mijn optiek veelzeggend.

Met vriendelijke groet,

Buie

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Michel op 08-08-2012 om 20:52u

Van de intellectuele discussie hierboven kan ik geen chocola maken (of is het sjoko laa?). Ik denk, maar ik kan er naast zitten, dat er bedoeld wordt; ik zou graag met Doro liggen rammen.

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van dorosletje op 08-08-2012 om 21:15u

jammer dat de site gecensureerd wordt.... een iets straffere grap wordt van de site gehaald....jammer. Feit is wel dat er domme discussies gevoerd worden. Het gaat hier om de eerste plaats om de muziek en niet om het uiterlijk, IEDEREEN wordt oud. Ik vind het chapeau dat ze blijft meedraaien in de metalwereld.

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Marco op 08-08-2012 om 21:36u

Vies wijf die Doro, heb liever een knappe vrouw zoals Joey DeMaio

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Een Metalfan op 09-08-2012 om 01:41u

Je moeder is vies

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Old Mhb op 09-08-2012 om 05:25u

Wat de muziek van Doro betreft: Die kan ik best pruimen. Ooit live gezien in 't voorprogramma van Dio. Maar omdat ik volgens sommigen een demente ouwe sok ben weet ik niet goed meer of dat nu solo was of met Warlock.

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Johnny op 09-08-2012 om 07:41u


Een toevoeging op mijn eerdere reactie. Ik heb Doro helaas niet ontmoet in de jaren 80 en daarna ook niet. Uiterlijk is niet zo belangrijk maar de muziek wel wordt vaak gezegd. IS DAT WEL ZO?? In theorie wel. Maar het is zo als je er goed uitziet krijg je meer aandacht. Alhowel ik vind Beth Hart een fantastische zangeres 1000 keer beter dan Tatjana S. maar de laatste vind ik er beter uitzien.
EN MENSEN RESPECTEER ELKAAR.

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Johnny op 09-08-2012 om 07:46u

Vergeten: Als ik mezelf zie vind ik me niet oud maar als ik foto's van de jaren 80 kijk dan ben ik wel degelijk ouder geworden. En wat is oud>>
Voor mijn moeder ben ik nog jong, voor mijn dochter van 6 is een jongen van 15 jaar al een man. Ik ken nog genoeg vrouwen van boven de 50 die er nog goed uitzien. Met foto's van artiesten weet je het nooit en dat geld helaas ook voor de Playboy foto's. Helaas heeft Doro nooit in de (Duitse) Playboy of zo gestaan.

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Old Mhb op 09-08-2012 om 09:10u

@Johny: Jammer voor je dat je haar niet zag vroeger. Dat was echt een babe. Ik ben er overigens rotsvast van overtuigd dat Warlock zonder Doro en zijzelf nooit zo bekend waren geworden zonder haar looks. Als je over Warlock begon was de eerste reactie direct van : Die zangeres, zo'n schoon wijf !!!

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van Johnny op 09-08-2012 om 09:55u

@ Old Mhb, Grappig dat je dit schrijft. Dit stond ook eens in de jaren 80 in de Aardschok. Zij geloofde ook niet dat Warlock met een zanger bekend zou zijn geworden. Ik herinner me ook nog een recensie van toen zij optrad als voorprogramma van Judas Priest in de jaren 80 en dat ze toen haar borsten liet zien en de Aardschok er niet van onder de indruk was. Ik dacht toen jammer.. ik zou ze ook best eens willen zien.
Mensen veranderen kijk maar naar de omvang van de zangeres van Heart. (ook van mezelf, eerlijkheidshalve gezegd).

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van jeroen op 12-08-2012 om 13:45u
Score: 90 / 100

Doro blijft gewoon mijn nr 1 wat men ook zegt....Top

Doro - Under My Skin (A Fine Selection Of Doro Classics)
Reactie van appie op 20-08-2012 om 01:08u

ja ze ziet er nog prima uit voor dr leeftijd , probleem is dat ze na 30 jaar nog steeds niet kan zingen, bij de eerste 2 warlocks was het nog te pruimen maar daarna niet meer