Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2020

Warbeast MMVIII - Stronghold
Jaar van release: 2011
Label: Shiver Records
Warbeast MMVIII - Stronghold
Hoe toevallig dat er in 2008 twee bands op het idee zijn gekomen om zichzelf tot ‘Warbeast’ te kronen. Uiteindelijk moest de Belgische Warbeast plaats maken voor de Amerikaanse oorlogsmachine en dat hebben onze zuiderburen creatief opgelost door MMVIII achter de bandnaam te plakken. Jawel, een verwijzing naar het jaar van de oprichting.

Warbeast debuteerde in 2010 met een full-length, Warbeast MMVIII kwam een jaartje later met Stronghold, een op en top death-thrashplaat met tijdens de intro al een duidelijke boodschap. Voor de rest is het vooral knallen met de ballen, ook al wordt Defeat wel met een rustige, instrumentale intro ingeleid, om vervolgens ook weer helemaal los te gaan. Warbeast houdt het tempo gedurende de hele plaat er lekker in.

Stronghold lijkt een kruising tussen de muziek van de oude platen van Vader, latere platen van Debauchery en de moderne sound van Lamb Of God. Erg lekkere death met pakkende riffs, de nodige thrash-accenten, een sampletje daar, een uitbundige gitaarsolo hier… Stronghold is een mooi voorbeeld van een lekkere cd zonder fratsen die de auto die door de zon fier richting de zomerfestivals scheurt nog een extra zetje geeft. Geen oorlogen hier verder, daarvoor ontbreekt het Stronghold aan agressie en venijn. Het is eerder een gemoedelijk scheurijzer waar Warbeast MVVIII best een eindje mee komt.

Tracklist:
1. Intro
2. Beyond Redemption
3. Defeat
4. The Blackness
5. Infected
6. Warcry
7. As I Fall
8. Face The Prophecy
9. Destroy All My Hate
10. Fleshless

Score: 70 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 20 april 2012

[ Terug naar de Album Reviews ]

Warbeast MMVIII - Stronghold
Reactie van Een Metalfan op 22-04-2012 om 15:49u

wat een lage waardering lana , ik geef deze releas 89 punten

Warbeast MMVIII - Stronghold
Reactie van Ivo op 04-05-2012 om 18:31u
Score: 90 / 100

Ik heb hem gekocht toen ik op bezoek was in Antwerpen. Zag vele posters en dacht eens een gok te doen. Echt wel één van de betere death/thrash platen die in 2011 zijn uitgebracht. Kijk uit naar hun volgende release !

Warbeast MMVIII - Stronghold
Reactie van Jessy op 26-06-2012 om 13:16u
Score: 89 / 100

Net deze band ontdekt and they really kick ass ! Hopelijk vinden ze tijd om hier even naar Nederland te komen