Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Diabulus In Musica - The Wanderer
Jaar van release: 2012
Label: Napalm Records
Diabulus In Musica - The Wanderer
Het Spaanse Diabulus In Musica is in de gothic scene geen vreemde. Hun debuut Secrets werd vergeleken met Epica. Het Spaanse vijftal overklast met hun nieuwe release The Wanderer hun debuut. Door het toevoegen van koren van alten, tenoren en sopranen zijn de sferen van Therion ook duidelijk aanwezig. Het maakt de songs nog indrukwekkender. Anno 2012 is de term gothic voor Diabulus In Musica te klein; het is een mix van gothic en symfonische metal.

The Wanderer neemt je mee naar bombastische juweeltjes waarbij de tegenpolen van grunts (Gorka Elso) en de mooie zang (Zuberoa Aznárez) erg mooi zijn uitgewerkt. Deze worden versterkt door de krachtige fundering van drums (Xabier Jareño ) en bas (Alejandro "Alex" Sanz). Voeg daar aan toe heavy gitaar rifs (Adrián M. Vallejo), overweldigende keyboardsounds (Gorka Elso ) en grootse koren. Met deze bouwstenen heeft Diabulus In Musica memorabele nummers waarbij details tot in de puntjes zijn uitgewerkt. The Wanderer is een conceptalbum; het verhaal staat niet op de promo. Dat zal ongetwijfeld op het cd-boekje uitgewerkt zijn.

Het epische intro A Journey´s End plaveit de weg voor het uptempo Ex Nihilio. Dit nummer zou zeker niet misstaan op een Epica album, vol power en bombastisch. Blazing A Trail is krachtig en heeft ondanks de bombastische elementen ook een catchy melodielijn. Hidden Reality is een indrukwekkend symfonisch metalnummer met een mooie rustige melodie die de tegenpool is van het heavy fundament.

Met de bloedmooie ballad Sentenced to Life wordt tijdelijk gas teruggenomen. Hoogtepunt is het lange en epische No Time For Repentance (Lamentatio). Met een combinatie van death-, symphonic- en heavy-metal weet Diabulus In Musica je tot en met de laatste toon te boeien. De band stijgt met dit nummer boven zichzelf uit.
Het akoestische laatste nummer (titelnummer) is de vreemde eend in de bijt. Door een andere sfeer dan de rest van het album staat The Wanderer los van de andere tracks. Dat is jammer, het is de enige smet op de cd.

Fans van Epica, dit is verplichte kost. Voor liefhebbers van symfonische metal en gothic: The Wanderer is een vette aanrader. Een geweldig mooi begin van 2012.

Tracklist:
1. A Journey´s End (Intro)
2. Ex Nihilio
3. Sceneries Of Hope
4. Blazing A Trail
5. Call From A Rising Memory
6. Hidden Reality
7. Shadow Of The Throne
8. Allegory Of Faith, Innocence And Future
9. Sentenced To Life
10. Oihuka Bihotzetik
11. No Time For Repentance (Lamentatio)
12. The Wanderer

Score: 91 / 100

Reviewer: Ralph
Toegevoegd: 3 maart 2012

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Diabulus In Musica - The Wanderer
Reactie van King of Beer op 08-03-2012 om 01:07u
Score: 64 / 100

Dit stijgt niet echt bocven de middelmaat uit.
Het is niet goed maar ook niet slecht.

Diabulus In Musica - The Wanderer
Reactie van Erik op 12-03-2012 om 16:48u
Score: 85 / 100

Prima album!

Diabulus In Musica - The Wanderer
Reactie van Ruurd Woltring op 30-09-2014 om 11:43u
Score: 100 / 100

Ik vind dit een geweldig album, vooral "Blazing a Trail", waarop Mark Jansen van Epica de growling vocals verzorgt.