Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg
Enquête

Wat vind jij van de voorstellen van de Gezondheidsraad, om de geluidslimiet te verlagen en te verankeren in harde wetgeving?

Prima plan om het maximale volume te verlagen en bij wet vast te leggen
Verlaag de limiet, maar laat de naleving zoals nu over aan de sector zelf
Laat het volume onveranderd, maar zorg voor harde wetgeving en naleving
Laat de situatie zoals het is, extra beleid tegen gehoorschade is onnodig
De geluidslimiet moet juist omhoog (of helemaal worden vrijgelaten)
Maak concertgangers eerst eens bewust van het belang van oordoppen
Zorg eerst eens dat het publiek bij concerten niet door de muziek heenpraat
Met hoofdtelefoons naar luide muziek luisteren, zorgt voor veel meer schade
Het probleem zit niet bij muziek, want veel kinderen hebben al gehoorschade
Hou op met betuttelen, ga met echte problemen aan de slag
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  9 december:
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Haltpop Winterfest
 • Volbeat, Skindred en Bad Wolves
 • 10 december:
 • Dezerter en Offensywa
 • Eindhoven Metal Meeting
 • Fabulae Dramatis en Dance With Dragons
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • 11 december:
 • Enter Shikari, Trash Boat en Wargasm
 • Finntroll, Brymir en Skálmöld
 • John Corabi
 • 15 december:
 • Anvil
 • Atlanta en Soothsayer Orchestra
 • Danko Jones en Giac Taylor
 • Lijkschouwer, Vermin, Graftak en Indigo Pastel
Geen concerten bekend voor 09-01-2023.
Kalender
Vandaag jarig:
 • Aaro Koponen (Nailed Coil) - 35
 • Dennis Dunaway (Alice Cooper) - 76
 • Fabian Merkt (Coronatus) - 40
 • Paul H. Landers (Rammstein) - 58

Vandaag overleden:
 • Marie Fredriksson (Roxette) - 2019
 • Matt Williamson (Power Of Omens) - 2006
 • Nicholas "Razzle" Dingley (Hanoi Rocks) - 1984
Review

Jonathan Davis And The SFA - Alone I Play: Live At The Union Chapel (cd/dvd)
Jaar van release: 2011
Label: Music In Motion
Jonathan Davis And The SFA - Alone I Play: Live At The Union Chapel (cd/dvd)
Na de release van het matige, titelloze Korn-album in 2007, besloot frontman Jonathan Davis de band even te laten voor wat het was en ondernam een solotour: Alone I Play. Hij verzamelde een groep muzikanten, noemde deze The SFA (Simply Fucking Amazings), en toerde met een semi-akoestische set door Noord-Amerika en Europa. Nu was er al een live-registratie beschikbaar van deze tour, maar deze was nooit verkrijgbaar in Europa. Daarom wordt met Alone I Play: Live At The Union Chapel nu ook de Europese markt, drie jaar na dato, voorzien van een cd en dvd.

In het verleden is al eens vaker gebleken dat Jonathan Davis en semi-akoestische muziek niet echt goed samen gaan. Daarmee doel ik op de werkelijk tenenkrommende MTV Unplugged-sessie die Korn in 2007 al eens op de mensheid losliet. De vraag is daarom ook of Davis met zijn solo-project wel potten weet te breken in de Londense Union Chapel.

Maar Davis weet ook hier niet zo’n beste indruk achter te laten. De set bestaat uit uitvoeringen van relatief onbekende Korn-tracks en solonummers die hij eerder heeft gemaakt voor de de film Queen Of The Damned, een vampierfilm met wijlen R&B-zangeres Aaliyah in de hoofdrol, en waar de soundtrack vol stond met nu-metal. In principe is er op muzikaal vlak weinig op te merken; de band heeft immers toch leuke bewerkingen gemaakt van de bestaande tracks. Echter is het de frontman zelf die het luisterplezier bijna naar een nulpunt weet te brengen. Davis is nou eenmaal clean een hele beroerde zanger. Zijn kracht ligt in het brullen, schreeuwen en janken, zoals we gewend zijn bij Korn. Met name Hold On, Careless en Last Legal Drug zijn het huilen nog niet waard. Hij zakt zo verschrikkelijk vocaal door het ijs dat het bijna meelijwekkend is.

Bijna meelijwekkend dan, want de arrogantie waarmee hij op het podium zit (hij blijft bijna het hele optreden op zijn troon zitten) is wel heel erg stuitend. Met name hoe hij het laatste nummer Falling Away From Me inluidt, toont wel erg veel minachting richting de mensen die de moeite hebben genomen om koning Davis te zien spelen. ‘’And I don’t do encores, I don’t like fucking doing encores. I never fucking like doing encores, so I don’t have to do them tonight, because this is MY SHIT!’’, brult hij naar het publiek. Niet dat ik mij kan voorstellen dat ze nog op een toegift zitten te wachten, maar toch laat hij zich niet echt van zijn beste kant zien.

De bijbehorende dvd bevat dezelfde nummers als de cd en biedt daarom totaal geen meerwaarde. Voor de rest is dit niet echt materiaal waar veel mensen plezier aan zullen beleven. Muzikaal is het meestal allemaal wel prima, de opnamekwaliteit is zeer goed en vooruit: een paar nummers zijn ook zeker te pruimen. Maar voor het grootste deel is dit toch echt een live-registratie waar misschien alleen de verstokte Korn-fan iets mee kan. Alle anderen kunnen deze plaat rustig laten liggen.

Tracklist:
1. System
2. Last Legal Drug
3. 4 U
4. Hey Daddy
5. Forsaken
6. Dirty
7. Alone I Break
8. Slept So Long
9. Kick The P.A.
10. Not Meant For Me
11. Hold On
12. Careless
13. Redeemer
14. Got The Life
15. Falling Away From Me

Reviewer: Matthijs
Toegevoegd: 21 oktober 2011

Jonathan Davis And The SFA - Alone I Play: Live At The Union Chapel (cd/dvd)
Reactie van Nicolas op 22-10-2011 om 10:24u

Ik geef geen score want de dvd is idd een verschrikking om te zien omdat Davis om de troon zit het gehele optreden, maar de muziek is echt wel helemaal in orde dus wat mij betreft is de cd geweldig, moeilijk om dus een score te geven voor beide, in mijn optiek valt Davis totaal niet door de mand en heeft hij een van de mest veelzijdige stemmen die ik maar ken, mijn advies aan twijfelaars, download gewoon de cd, de dvd is echt kut om naar the kijken.

Sidenote: het is the simply fucking amazings, niet the simply fucking awesome.

Jonathan Davis And The SFA - Alone I Play: Live At The Union Chapel (cd/dvd)
Reactie van weemoed op 25-10-2011 om 22:30u

Heb m toen op Pinkpop in de tent gezien, deed me toen al niet zoveel dus laat dit ook maar aan me neus voorbij gaan. Maar dat hij de hele tour zittend deed had dat niet iets met zijn gezondheid te maken? Op FOR 2007 ook al aan het zuurstof, vandaar dat ik het me afvroeg

Jonathan Davis And The SFA - Alone I Play: Live At The Union Chapel (cd/dvd)
Reactie van Arnold op 26-10-2011 om 12:22u
Score: 10 / 100

Het is verschrikkelijk, arrogante lul met een kutstem, meer is het niet.. laten liggen die crap

Danko Jones in Poppodium 013, Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.