Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

06-06-2020

Steel Panther - Feel The Steel
Jaar van release: 2009
Label: Universal Music
Steel Panther - Feel The Steel
In feite hoef ik niet veel woorden vuil te maken aan dit album. Één zin volstaat: Feel The Steel is het meest stoere en heersende album aller tijden en behoort bij iedere zichzelf respecterende man in de kast te staan, tussen de Chuck Norris en Charles Bronson-DVD’s. Nu zijn er natuurlijk altijd nog mensen die het niet hebben begrepen en meer toelichting wensen. Welnu, laten we het schijfje dan eens wat nader bekijken.

Steel Panther maakt onvervalste glamrock zoals ook Mötley Crüe, Def Leppard en Poison dat in de jaren '80 deden. De band doet dat met zo´n vette knipoog dat slechts de grootste zuurpruim daarbij onbewogen kan blijven. Letterlijk ieder nummer zit vol geweldige tekstuele grappen en grollen (met uiteraard voornamelijk seksuele toespelingen). Hoewel Steel Panther dus een (heerlijke) parodieband is, is het muzikale niveau misschien nog wel hoger dan bij de grote voorbeelden. De spetterende solo’s gieren regelmatig door de speakers, de ritmesectie is zo strak als de spandexbroeken van de leden en zanger Michael Star beschikt over een fantastische stem en produceert regelmatig fantastische hoge uithalen.

Opener Death To All But Metal is zonder twijfel het gaafste nummer van de laatste jaren. Een onweerstaanbaar nummer met werkelijk hilarische teksten. Bovendien wordt het nummer vergezeld door een überfoute videoclip waarbij zelfs de oude clips van Manowar intellectuele hoogstandjes zijn. Ook de ballads zijn echter geweldig. Bijvoorbeeld het geniale Community Property, een tranentrekkende ballad waar Aerosmith een moord voor zou doen, maar met teksten als “my heart belongs to you, but my cock is community property”. Met nummers als Fat Girl (met zijn hilarisch foute tekst) en Party All Day (Fuck All Night) laat de band horen hoe Bon Jovi zou klinken als hij wél gave muziek zou maken.

Ik hoor wel vaker van mensen dat het album leuk is, maar dat er te veel vullers op staan. Daar ben ik het totaal niet mee eens. Op Asian Hooker na is ieder nummer fantastisch en zit ik van begin tot eind met een grijns van oor tot oor te luisteren. Ik draai Feel The Steel nu alweer enkele maanden met enige regelmaat, maar nog steeds verveelt het album geen moment. Hoewel het statement aan het begin van deze recensie ietwat overdreven is, is Feel The Steel een ideaal party-album dat zich uitstekend leent om lekker uit je dak te gaan.

Tracklist:
1. Death To All But Metal
2. Asian Hooker
3. Community Property
4. Eyes Of A Panther
5. Fat Girl (Thar She Blows)
6. Eatin' Ain't Cheatin'
7. Party All Day (Fuck All Night)
8. Turn Out The Lights
9. Stripper Girl
10. The Shocker
11. Girl From Oklahoma

Score: 85 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 19 augustus 2011

Koop dit album in

Meer Steel Panther:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Steel Panther - Feel The Steel
Reactie van Jeffrey op 19-08-2011 om 19:03u

Leuke band, maar de houdbaarheidsdatum is zeer slecht. Waar hun grote voorbeelden (het is geen parodie maar prakken in ieder nummer onwijs veel humor), wel interessant blijven na 25 jaar lukt hun dat na pakweg 2 jaar al niet meer.

Altijd goud om te zien dat mensen dit wel goed vinden en andere bands uit het genre niet eens als volwaardige Metal beschouwen, terwijl als je een andere tekst bij de nummer zet je een typische-volledige-via-het-boekje geschreven Sleaze plaat hebt.

Steel Panther - Feel The Steel
Reactie van Daniel, Amsterdam op 19-08-2011 om 19:04u
Score: 80 / 100

Ik draai de plaat nog geregeld. Echt een geweldige parodieband en de teksten zijn inderdaad erg grappig. Ik kan er nog steeds om lachen. :)

Steel Panther - Feel The Steel
Reactie van metalfan op 22-08-2011 om 10:12u

Waarom review je nou geen Motley Crue schijf?

JUIST!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Steel Panther - Feel The Steel
Reactie van Een Metalfan op 24-08-2011 om 22:08u

Ik vind Asian Hooker net een van de beste nummers. Echter, ik mag de plaat niet te veel na elkaar beluisteren. In ongeveer elk nummer zit wel een variatie op de tekst "it hurts when you pee" en dat begint op den duur wel te vervelen.
Maar de nieuwe plaat mag zo snel mogelijk deze richting uitkomen!

Steel Panther - Feel The Steel
Reactie van Een Metalfan op 26-08-2011 om 16:35u

wat een kutmuziek

Steel Panther - Feel The Steel
Reactie van Een Metalfan op 26-08-2011 om 16:35u

wat een kutmuziek

Steel Panther - Feel The Steel
Reactie van robin op 26-08-2011 om 20:39u
Score: 20 / 100

wat een gilnichten!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Steel Panther - Feel The Steel
Reactie van Een Metalfan op 29-08-2011 om 11:41u

@Robin
Dus als je een spandex broek aantrekt ipv corpsepaint aan te brengen, ben je een gilnicht... Man toch, 't is gewoon een stage-outfit. Heb je de muziek wel gehoord of heb je gewoon 20 punten gegeven op kledij?

Steel Panther - Feel The Steel
Reactie van Peetn op 29-08-2011 om 18:50u
Score: 85 / 100

Lekkere ontspanning

Steel Panther - Feel The Steel
Reactie van Een Metalfan op 01-09-2011 om 16:06u

een slechte houdbaarheids datum bestaat niet

Steel Panther - Feel The Steel
Reactie van GJmetal op 18-09-2011 om 22:49u

Nou poepoe heb met echt blauwgelachen


NOT

Steel Panther - Feel The Steel
Reactie van GJmetal op 18-09-2011 om 22:50u

Opener Death To All But Metal is zonder twijfel het gaafste nummer van de laatste jaren

vanaf hier kan ik je niet meer serieus nemen sorry