Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Energy Of The Elements - Heavenly Force
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer
Energy Of The Elements - Heavenly Force
Dankzij het internet is dit toch al kleine wereldje nog kleiner geworden. De meeste mensen hebben wel een eigen pagina op een van de vele community websites. Ikzelf onderhoud met veel plezier een account op MySpace, met als gevolg dat ik regelmatig vriendschapsverzoeken krijg van bands. Groepen uit genres die me niet interesseren krijgen automatisch nul op het rekest. Af en toe zitten er bands tussen die gelukkig wel degelijk de moeite waard zijn.

Dat geldt ook voor het Italiaanse Energy Of The Elements. In wezen niet meer dan een beginnend bandje dat net zijn eerste demo heeft uitgebracht. De muziek die hierop staat verraadt meer klasse dan je van ze zou verwachten. De stijl is duidelijk symfonische power metal. Door het veelvuldig gebruik van de keyboards doet de muziek erg Fins aan. Het geheel klinkt volwassen en kwalitatief is het dik in orde. Hier en daar komen erg leuke, catchy partijen voorbij. Als je goed oplet, kun je duidelijk wat fouten in het gitaarwerk horen en ook enige zanglessen zouden een oplossing zijn voor Fabrizio. Hij zingt voortdurend in de hoogte en dat gaat hem niet altijd goed af. Omdat het een demo is, zie ik de foutjes door de vingers.

De drie nummers (de instrumentale opener dus niet meegerekend) vragen om meer. De demo is gratis te downloaden op het MySpace account van Energy Of The Elements. Geef het een kans. Liefhebbers van het genre zullen niet teleurgesteld worden.

Tracklist:
1. The Archangel Chant Prelude
2. Time To Believe
3. Saint Michel
4. New Light

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 2 augustus 2010

Koop dit album in

Meer Energy Of The Elements:

[ Terug naar de Album Reviews ]