Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-12-2019

Blind Guardian - At The Edge Of Time
Jaar van release: 2010
Label: Nuclear Blast Records
Blind Guardian - At The Edge Of Time
Het is inmiddels niet bepaald een verrassing meer dat Blind Guardian juist nu met een nieuw album komt. Al vanaf Nightfall In Middle Earth trekken deze Duitsers steevast vier jaar uit om met een opvolger te komen. Persoonlijk vind ik het jammer dat het steeds zo lang duurt, omdat de albums van dit gezelschap gegarandeerd een bepaalde kwaliteit bevatten. Zo ook met het nieuwe At The Edge Of Time.

Al vanaf het begin blijkt dat ook dit album op en top Blind Guardian is. Niks geen vernieuwing. Sacred Worlds hakt er al direct lekker in met een mooie melodie en sterke zanglijnen. Hansi Kürsch mag dan wel zijn manen kwijt zijn, zijn stem heeft nog niet aan kracht ingeboet. Tanelorn is helaas een mindere broeder. Voor Blind Guardianbegrippen althans. De gemiddelde power metalband mag trots zijn op zo’n compositie. Voor deze band is het een herhalingsoefening. Letterlijk eigenlijk, want sommige fragmenten van bijvoorbeeld Road Of No Release en Curse My Name zijn rechtstreeks overgenomen van Nightfall In Middle Earth.

Gelukkig is het prachtige Valkyries het keerpunt. Een schitterende, meeslepende song die verhaalt hoe gesneuvelde helden na de veldslag door walkuren naar Walhalla gebracht worden. Deze zal door het hoge meezinggehalte live het ongetwijfeld heel goed doen. Het hoogtepunt van dit album is de single track A Voice In The Dark. Het is een speed metalkraker die zo op Tales From The Twilight World of Imaginations From The Other Side had kunnen staan. Lekker ouderwets headbangen en meezingen tot je nek zeer doet en je keel schor is. De rest refereert duidelijk aan Nightfall.

Als afsluiter worden we getrakteerd op het Eftelingachtige Wheel Of Time. Het gebruik van Oosterse instrumenten (hallo Praags Filharmonisch orkest!) is een gouden greep. Een prachtige song die het vooral van de sfeer moet hebben, maar ook lekker bombastisch is en fraaie loopjes bevat. At The Edge Of Time is weer een ouderwets goed album van Blind Guardian. Niet het beste, maar wederom een verplichte aanschaf voor de fan.

Tracklist:
1. Sacred Worlds
2. Tanelorn
3. Road Of No Release
4. Ride Into Obsession
5. Curse My Name
6. Valkyries
7. Control The Divine
8. War Of The Thrones
9. A Voice In The Dark
10. Wheel Of Time

Score: 85 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 26 juli 2010

Koop dit album in

Meer Blind Guardian:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Blind Guardian - At The Edge Of Time
Reactie van Smedtfield op 28-07-2010 om 19:40u
Score: 85 / 100

Ik deel uw score en vind het ook een goed album. Niet alles is even goed, maar wat goed is, is dan ook wel heel erg goed. Vooral het nummer Ride Into Obsession was een héél aangename verrassing voor mij. Godverdomme jaaaaa, wat een schijf man!!!

Blind Guardian - At The Edge Of Time
Reactie van Een Metalfan op 29-07-2010 om 13:55u

Overal het algemeen (weer) een teleurstellend album, met als uitschieters Ride Into Obsession en A Voice In The Dark

Blind Guardian - At The Edge Of Time
Reactie van ErHaO op 29-07-2010 om 23:21u
Score: 9 / 100

Erg goede CD, zeker niet hun minste. Aangezien ik fan ben van vrijwel al hun werk en bijhorende stijlen is dit album als geheel gewoon een monsterplaat. Veel elementen van al hun oude werk en ook nieuw fris spul. Hun beste? Mischien, dat kan ik pas zeggen na tientallen luisterbeurten.

Blind Guardian - At The Edge Of Time
Reactie van Metalhamster op 04-08-2010 om 00:07u
Score: 97 / 100

Prachtig stukje muziek!! Indrukwekkende composities, onwaarschijnlijk mooie instrumentale vakmanschap!
Grote klasse heren

Blind Guardian - At The Edge Of Time
Reactie van Niels op 17-09-2010 om 00:44u
Score: 9 / 100

Heb hem nu net één keer geluisterd en hem maar gelijk nog een keer aangezet, wát een album zeg. Ik vind je woorden overigens wat negatiever over komen dan je cijfer, had je er meer van verwacht Ruud? Voor mij is dit écht een heel vette Guardian plaat. ANatO was té bombastisch waardoor ik er niet in kon komen, en de laatste vond ik ook erg tegenvallen, zeker in vergelijking met Imaginations en Nightfall. Overigens vond ik het album bij momenten ook vleugjes Demons and Wizards hebben, waarschijnlijk door de agressie of zang.

Met Ride into Obsession zat ik te headbangen achter het stuur. En als je denk dat je alles op dit album hebt gehoord, dan klapt Wheel of Time er in, wat en klasse!

Blind Guardian - At The Edge Of Time
Reactie van Rene op 22-11-2010 om 14:12u
Score: 10 / 100

Onwaarschijnlijk goed album!! Waanzinnig goede zanger. Sinds een aantal weken heb ik Blind Guardian ontdekt. Sindsdien staat deze band (met dit album) met stip bovenaan mijn favoriete metalbands.

Blind Guardian - At The Edge Of Time
Reactie van da -Z- op 11-01-2011 om 01:59u
Score: 75 / 100

Prettig album maar de gitaren hadden wel wat harder ingemixt kunnen worden. Hansi heeft al een redelijk dunne stem, en nu de gitaren achterin de mix staan klinkt het een stuk minder bombastisch

Blind Guardian - At The Edge Of Time
Reactie van Guardian op 04-02-2011 om 16:06u
Score: 100 / 100

Jezus. Dit album blies me gewoon letterlijk uit mijn stoel! ALBUM VAN HET JAAR!

Blind Guardian - At The Edge Of Time
Reactie van da -Z- op 19-02-2013 om 03:56u
Score: 85 / 100

Ik was nooit een fan van BG. Ik trok de zanger voor geen meter en vond de composities matig. Ik heb dit album nu een jaar in mijn bezit en kon niet echt zeggen dat ik hem vaak draaide. Toen ik hoorde dat twee nummers over de "Song of Ice and Fire" en twee nummers over de "wheel of time" waren, besloot ik ze maar weer opnieuw een kans te geven. Ik moet zeggen, ik ben overstag. Ben de plaat nu al twee weken lang aan het draaien en vind het album errug sterk. Het werkt in hun voordeel dat ze nummers hebben geschreven over twee boekenseries die ik enorm gaaf vind, en daardoor bleef ik hun muziek draaien en draaien. En nu dat ik gewend ben aan Hansi's stem, kan ik de instrumentatie beter beoordelen. Ik had hetzelfde met Rhapsody of Fire, ik trok de zanger niet. Het is nu een van mijn favo bands. Wat betreft BG, ik heb direct meer albums van hun besteld. A Voice In The Dark is btw een vet vet vet nummer