Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-09-2021

Suffocation - The Close of a Chapter: Live in Quebec City
Jaar van release: 2009
Label: Relapse Records
Suffocation - The Close of a Chapter: Live in Quebec City
In 2005 hebben we er al even aan mogen proeven: The Close of a Chapter, het live-album van Suffocation. Slechts 50 exemplaren zijn er toen in eigen beheer geperst, zonder de originele artwork, dus knappe fan die er toentertijd hand op heeft weten te leggen. Dit jaar is de officile, afgewerkte Relapse release uitgekomen en nu dus wel gewoon voor iedereen verkrijgbaar. De uit 2005 stammende live-registratie van een uistekende Suffocation show mag hierbij ook gerust gerekend worden tot n van de betere death metal live-cd's.

The Close of a Chapter: Live in Quebec City omarmt de old-school Suffocation periode, tot en met het laatste album uit die tijd, Souls to Deny. Tijdens de promo-tour voor dit album is de Canadese show gebruikt voor het live-album en het spreekt voor zich dat daarop naast de voor in die tijd nieuwe nieuwe nummers ook alle gebruikelijke Suffocation krakers zijn te vinden. Pierced From Within, Effigy of the Forgotten, Infecting the Crypts, Despise the Sun en de toegift Funeral Inception, stuk voor stuk geweldig uitgevoerd, want dat Suffocation een plankenbeest is, dat weten we al jren en dat is ook precies wat The Close of a Chapter uitstekend belicht. Ok, ok, tuurlijk is er hier en daar aan een knopje gedraaid, achteraf, maar desalniettemin is de cd absoluut representatief en wordt de band er enkel recht mee gedaan.

Wat overigens opvalt is dat spraakwaterval Frank Mullen op The Close of a Chapter behoorlijk stil is, voor zijn doen. Zou hij van tevoren instructies hebben gekregen om zijn monologen te beperken? Hoe dan ook, wie maar geen genoeg kan krijgen van Suffocation live, oude herinneringen wil ophalen of zich alvast wil warm maken voor de komende tour, kan nu zich gretig gaan vergrijpen aan de versgebakken live-cd van de zeer podiumbekwame band.

Tracklist:
1. Infecting the Crypts
2. Thrones of Blood
3. Surgery of Impalement
4. Catatonia
5. Liege of Inveracity
6. Despise the Sun
7. Subconsciously Enslaved
8. Immortally Condemned
9. Effigy of the Forgotten
10. Tomes of Acrimony 05:29 [
11. Breeding the Spawn
12. Pierced from Within
13. Funeral Inception

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 30 november 2009

Koop dit album in

Meer Suffocation:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een Metalfan op 01-12-2009 om 09:59u

liver-egistratie? sounds bad

Reactie van Narrative op 01-12-2009 om 19:33u

Te gekke band en te gekke CD!

Reactie van iron_dennis op 01-12-2009 om 22:32u

Vette shit. Dit ga ik zeker halen!

Reactie van Hendrik op 04-12-2009 om 17:29u

Dit komt ineens bij op mijn lijstje voor kerst !