Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Geen concerten bekend voor 19-09-2022.
Kalender
Vandaag jarig:
  • Andrea Ferro (Lacuna Coil) - 49
  • Ian Gillan (Deep Purple) - 77
  • Joey Tempest (Europe) - 59
  • John Deacon (Queen) - 71
  • Marco Coti Zelati (Lacuna Coil) - 47
  • Michael Todd (Coheed And Cambria) - 42
  • Steve Grimmett (Grim Reaper)† - 63
  • Steven Sanders (Spoil Engine) - 46
Review

W.A.S.P. - Babylon
Jaar van release: 2009
Label: Demolition Records
W.A.S.P. - Babylon
Artiesten als AC/DC, Motörhead en Unleashed krijgen regelmatig het verwijt dat al hun platen hetzelfde klinken. Met de laatste paar albums viel W.A.S.P. dezelfde kritiek ten deel. De nieuwe langspeler Babylon zal de kritikasters absoluut niet op andere gedachten brengen, want de formatie rond zanger/gitarist Blackie Lawless wijkt opnieuw geen millimeter af van de vertrouwde sound.

Zo doet het intro van opener Crazy al direct aan het klassieke W.A.S.P.-nummer Wild Child denken. Ook de andere songs roepen geregeld een déjà vu gevoel op. Bij enkele tracks is dat overigens geen toeval, want met Burn (Deep Purple) en Promised Land (geschreven door Chuck Berry en een hit voor Elvis Presley) bevat Babylon maar liefst twee covers. Gelukkig gaat het hierbij om prima uitvoeringen van een hard rock respectievelijk rock ‘n‘ roll klassieker die goed bij W.A.S.P.’s sound passen.

Toch getuigt het van een gebrek aan verse ideeën en inspiratie dat de formatie op een cd die nog geen drie kwartier duurt, het nodig acht om twee composities van anderen te herkauwen. Burn werd nota bene al bij de opnamesessies voor de vorige studioplaat Dominator (2007) ingeblikt, maar uiteindelijk niet voor dat album geselecteerd. Het mag daarom geen verbazing wekken dat Babylon het hoge niveau van de voorganger niet weet te evenaren. Niet alleen bevatte Dominator geen coversongs, maar zo’n fantastische uitschieter als het lange, epische Heaven’s Hung In Black zul je op Babylon eveneens vergeefs zoeken.

Desondanks is de nieuwe langspeler verre van slecht, integendeel. Blackie Lawless en W.A.S.P. doen gewoon waar ze goed in zijn, en dat levert weer drie kwartier onderhoudende heavy metal op. De aanstekelijke opener Crazy en het furieuze Babylon’s Burning bevallen me het best, maar de andere up-tempo songs laten je (na slechts enkele luisterbeurten) eveneens uit volle borst meeschreeuwen en -headbangen.

Met Into The Fire en Godless Run bevat dit album bovendien weer een tweetal fraaie rustpuntjes. Al sinds Sleeping (In The Fire), van het debuut uit 1984, bewijst Lawless immers keer op keer dat hij wonderschone (power) ballads kan schrijven. Hij is het kunstje nog steeds niet verleerd en dat geldt evenzeer voor de band en plaat als geheel. Veel nieuwe zieltjes zal de formatie met Babylon niet veroveren, maar de doorgewinterde fan heeft er weer een zeer goed te pruimen, typische W.A.S.P.-cd bij.

Tracklist:
1. Crazy
2. Live To Die Another Day
3. Babylon’s Burning
4. Burn
5. Into The Fire
6. Thunder Red
7. Seas Of Fire
8. Godless Run
9. Promised Land

Score: 74 / 100

Reviewer: Gilbert
Toegevoegd: 4 oktober 2009

Meer W.A.S.P.:

W.A.S.P. - Babylon
Reactie van Bastiaan op 04-10-2009 om 21:39u
Score: 82 / 100

Dit is echt een hele sterke plaat! Nu ja, voor WASP dan. Vooral de stem van -whats his name..- ligt mij goed in het gehoor. En de songs rocken gewoon lekker. Niets bijzonders, maar het heeft mij aangenaam verrast.

W.A.S.P. - Babylon
Reactie van iron_dennis op 04-10-2009 om 21:52u

W.A.S.P. blijft degeliijke platen afleveren. Ook nu!

W.A.S.P. - Babylon
Reactie van Tonnie op 04-10-2009 om 22:01u
Score: 70 / 100

mwa, Bastiaan, zo sterk is deze niet voor WASP begrippen. Crimson Idol, Unholy Terror, Headless Children en zelfs Neon God (vooral deel 1) waren stukken beter en minder paint-by-numbers W.A.S.P.

W.A.S.P. - Babylon
Reactie van Buie op 05-10-2009 om 20:00u

Het W.A.S.P. uit mijn jeugd is niet meer. De albums in de jaren tachtig waren vies, hard en verboden door de amerikaanse vrouwen van congresleden (P.M.R.C.). Eind jaren tachtig werd W.A.S.P. onder deze druk een volwassen act met ijzer sterke albums zoals Headless Childeren en The Crimson Idol. Het laatste overtuigende wapenfeit vond ik enkele jaren geleden Dying For The World, dit nieuwe Babylon laat ik echter aan mij voorbij gaan.

W.A.S.P. - Babylon
Reactie van Bastiaan op 06-10-2009 om 11:17u

@Took.

Cool, ik ken de band niet zo goed, op een paar nummers na. Was er nooit zo van onder de indruk. Anyway, mijn verwachtingen waren verre van hoog dus ik was aangenaam verrast.

Btw. Die zang doet me heel erg aan Michael Sweet denken, maar dan heser en meer rock n' roll

W.A.S.P. - Babylon
Reactie van Patrick op 06-10-2009 om 20:29u
Score: 85 / 100

Luisteren is één iets wat velen missen in het leven. Dit in het persoonlijke leven naar de ander of dit ene iets, dit is een plaat van een muzikant die weet wat zijn beperkingen zijn maar zeker ook weet wat zijn kracht is.
W.A.S.P., dit in de persoon van Blackie Lawless, weet verdomd goed genoeg waar hij mee bezig is.
Van zijn eerste nummer ken ik hem en ben hem, dit met zijn groep, altijd blijven volgen. Waarom? Omdat hij verdomd goeie muziek maakt. Ook al is die niet moeilijk volgbaar, maar daar zijn andere groepen dan weer voor. En maakt net dat niet het aantrekkelijke van ONZE, metal, muziek? Gewoon, het niet aanvaardbare en dit in onze o zo hypocriete maatschappij.
Laat iedere band zichzelf zijn en hopelijk blijven. W.A.S.P. is er zo één. Hebben andere het hem niet voorgedaan? Tuurlijk wel en ze bestaan nog. Kijk naar de nieuwste KISS.
Laten we gewoon trots zijn op ONZE muziek (keuze). En daarvoor iedere band danken die het mogelijk maakt om onszelf te blijven
Een metal en muziek liefhebber van 44 jaar.

W.A.S.P. - Babylon
Reactie van peetn op 08-10-2009 om 14:17u
Score: 80 / 100

akkoord met hierboven

W.A.S.P. - Babylon
Reactie van Marcel op 08-10-2009 om 19:32u
Score: 88 / 100

Gewoon weer een lekkere WASP plaat. Ja, meer van hetzelfde maar das niet perse erg als dat goede muziek was. Ja, hij heeft betere platen gemaakt in het verleden. Ja, jammer van die covers...

Maw, geen 10 maar toch een dikke 8. Gewoon een goede niet tegenvallende plaat!

W.A.S.P. - Babylon
Reactie van Een Metalfan op 09-10-2009 om 16:48u

wasp is crimson idol headless chiildren en neon god part 1 en dominator

blacki heeft een mooie stem en de ballads van wasp zijn echt verschrikkelijk mooi

keep holding on
hold on my heart
forever free
breathe
raging storm is wel een ruige ballad
sleeping in the fire
heaven hung in black
trail of tears
hallowed ground

ben benieuwd naar babylon hoop op meer mooie nummers

W.A.S.P. - Babylon
Reactie van poepluier op 10-10-2009 om 08:24u
Score: 80 / 100

Mischien is het een goed idee als een hoop bands van naam wisselen dan zou dit bv. de nieuwe Slayer zijn...nou wie had gedacht dat Slayer ooit als W.A.S.P. zou klinken. Daar zouden de 'kritikasters' onder ons helemaal gestoord van worden. W.A.S.P. (en dan bedoel ik gewoon de original one) moet gewoon W.A.S.P. blijven en doen waar het goed in is. Al dat gezeik over originaliteit, net of reviewers zo vol originaliteit zitten. Ik hoop echt dat de nieuwe Slayer (en dan bedoel ik de original one) ook niet vol zit van de originaliteit!!

W.A.S.P. - Babylon
Reactie van Darker op 10-10-2009 om 19:41u
Score: 8 / 100

@poepluier :U slaat de nagel op de kop!!

W.A.S.P. - Babylon
Reactie van robin op 02-11-2009 om 12:36u
Score: 85 / 100

ik vindt hem geweldiggoe klinken

W.A.S.P. - Babylon
Reactie van Erik op 02-11-2009 om 12:58u
Score: 85 / 100

Lekkere plaat van een nog steeds geïnspireerde artiest !

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.