Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Vader - Necropolis
Jaar van release: 2009
Label: Nuclear Blast Records
Vader - Necropolis
Drie jaar na het indrukwekkende Impressions In Blood keert het Poolse Vader terug aan het front middels het nieuwe album Necropolis. Vader is een van die zeldzame bands die door de loop der jaren nooit haar roots heeft verloochend, maar consistent bleef vasthouden aan de brute vorm van death metal die de band zo populair heeft gemaakt. Sterker nog: een album als The Beast, dat toch slechts in zeer lichte mate wat nieuwigheden bevatte in de vorm van enkele midtempo-nummers, werd redelijk kritisch ontvangen (hoewel dat album zelfs tot een van mijn favoriete Vader-platen hoort). Met Impressions In Blood werden de fans echter weer op hun wenken bediend: hoewel de productie ietwat moderner klonk, beukten de nummers als vanouds en klonk de band strakker dan ooit.

Ook Necropolis zal het ongetwijfeld weer erg goed gaan doen. Wie deze band aan het werk hoort, zal geen moment denken met een band die al meer dan twee decennia actief is van doen te hebben. Sterker nog, de gretigheid en het enthousiasme spatten van dit album af en met ruim een half uur aan speeltijd weet Necropolis behoorlijk te overtuigen. De moddervette productie waarmee het album is gezegend helpt daar ook bij. Alleen het vrij stuurloze intermezzo The Seal is wat mij betreft weinig memorabel. Hoewel de eerste nummers op Necropolis stevig doorbeuken (met name het intense, korte Blast, dat zijn naam eer aandoet), overtuigt de band eveneens met logge midtempo-nummers die het niet van snelheid, maar van hun zware sound moeten hebben (Impure is daar een mooi voorbeeld van).

Bovenal klinkt Vader echter gewoon weer als Vader. De indrukwekkende strot van Piotr Wiwczarek is uit honderden herkenbaar en de band borduurt voort op de brute vorm van death metal met krachtige riffs en hier en daar flitsende gitaarsolo’s die de band al jaren tentoonspreidt. Necropolis is niet vernieuwend, nog bijster origineel, maar wél met liefde en enthousiasme gemaakt door een band die op een flinke dosis ervaring kan steunen. Bovendien klinkt Vader nog altijd energiek en vol overtuiging – en dat kan niet van iedere band die al zo lang actief is gezegd worden. Met Necropolis op zak zal de komende jaren dus weer menig podium onveilig gemaakt worden.

Tracklist:
1. Devilizer
2. Rise Of The Undead
3. Never Say My Name
4. Blast
5. The Seal
6. Dark Heart
7. Impure
8. Summoning The Futura
9. Anger
10. We Are The Horde
11. When The Sun Drowns In Dark

Score: 84 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 6 september 2009

Koop dit album in

Meer Vader:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Amibor op 06-09-2009 om 17:54u
Score: 80 / 100

Gave plaat ja, maar Impressions was stukken beter. Interessanter zogezegd. Dit is gewoon wederom een beuker, maar wel een hele lekkere.

Reactie van margrave op 07-09-2009 om 00:48u
Score: 89 / 100

vader heeft mij nog nooit teleurgesteld, en dat is bij deze ook weer het geval.

prachtig album. en laat ik zeggen dat het op zn vaders toch weer een meesterwerk mag genoemd worden.

Reactie van Erik op 07-09-2009 om 11:12u
Score: 90 / 100

Een van de betere death metal albums van dit jaar !

Reactie van luuk op 07-09-2009 om 16:03u
Score: 90 / 100

Echt weer pure Vader Death Metal die niet gaat vervelen! word zeker vet om ze te zien spelen in 013 m/