Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-10-2021

Inevitable End - The Severed Inception
Jaar van release: 2009
Label: Relapse Records
Inevitable End - The Severed Inception
Soms zit het leven niet tegen. Waar collega’s door het stof gaan, de ene cd na de andere in eigen beheer uitbrengen en zelf hun shows flyeren in de hoop op enige labelmedewerking, zit je als die ene mazzelkont in één klap gebakken. Een tactische line-up wisseling, een genreommezwaai, een deal met Relapse Records en het balletje is rollende. Vooral als het debuut dan ook nog eens flink blijkt te knetteren.

Indien u de Relapse-bands een beetje kent, is de toevoeging van de Zweden van Inevitable End aan het reeds opgebouwd rijtje geen grote verrassing Onder meer bands als Origin, Necrophagist, Gadget en Skinless schuilen in de fundamenten van de nieuwe versie van de band. Nu men de redelijk nietszeggende Zweedse death/thrash aan de kant heeft geschoven voor explosieve death/grind, circuleert Inevitable End plots in hele andere kwaliteitslagen en heeft het debuut The Severed Inception het licht en de oren inmiddels gevonden op de manier waarop wel meer bands mogen enteren. De technische deathmetal en de opgefokte grind geven het vlees een flinke oorwassing on full speed, maar klinken tegelijkertijd vertrouwd en zorgen voor nummers die goed blijven hangen. Op The Severed Inception is ruimte gemaakt voor vele dingen. Vurige agressie, smerig gekrijs, loodzware breaks, mierenneukerige riffs, een lomp snorrende bas en een sporadische catchy noot zorgen voor een bonte muzikale compilatie, die de oren dikwijls tot een wokkel draait.

Enig nadeel(tje) is dat de band ietwat te vaak neigt naar een "klinkt als... exemplaar". Vooral het technische deel kent u, dankzij de vele bands binnen dit genre, ongetwijfeld als een vaak gebruikte broekzak. Iets meer eigen identiteit is in het vervolg geen overbodige luxe, echter neemt dit niet weg dat The Severed Inception zonder tegenstribbeling gehoord dient te worden. Basta.

Tracklist:
1. The Severed Inception
2. Dreamsight Synopsis
3. Embracing The Origin
4. Persevering Incitement
5. Collapse In Reverse
6. Distorted
7. Firstborn Of All Dead
8. Apprentice Luminous Acquaintance
9. The Art Of Corruption

Score: 83 / 100

Reviewer: Lana
Toegevoegd: 27 april 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]