Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Crow's Flight - Crow's Flight
Jaar van release: 2009
Label: Eigen beheer
Crow's Flight - Crow's Flight
Crow’s Flight promoveerde zichzelf onlangs van project tot een actieve band. Leuk, vermeldenswaardig, feitje is dat de groep bestaat uit vier Finnen, een Zwitserse zanger en een Nederlandse bassist. Dit multinationale clubje speelt power metal en niet de vrolijke variant daarvan. De power metal van Crow’s Flight is (waarschijnlijk door het gothicverleden van enkele bandleden) vooral duister.

Dat komt dus vooral door het gitaarwerk, maar ook ten dele door de lage zang van frontman Crow, die wat dat betreft doet denken aan zijn collega van Sabaton. De bandleden hebben naar eigen zeggen vele jaren muzikale ervaring, en dat is te horen, want ze zijn uitstekend op elkaar ingespeeld. Tekstueel horen we vooral de, voor het genre, bekende fantasyteksten. Behalve dan op Farewell For You, een ballad dat opgedragen is aan een bekende van Crow.

Van de vijf tracks kan ik het origineel klinkende The Elf King’s Lies en de fraaie, hierboven genoemde, ballad best waarderen, maar de andere drie zwemmen rond in de zee van middelmatigheid. Buiten dat ik het gevoel heb, dat ik soms naar halve of onvoltooide nummers luister, klinkt het slecht noch bijzonder. De band mist net dat ene om hun songs echt interessant te maken. Het resultaat is aardig, maar echt veel indruk zal deze EP niet maken.

Tracklist:
1. The Elf King’s Lies
2. Fights Without Glory
3. Farewell For You
4. Forever Black Away
5. Gabriel

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 28 maart 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]