Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Bonded By Blood - Feed The Beast
Jaar van release: 2008
Label: Earache Records
Bonded By Blood - Feed The Beast
Bij de naam Bonded By Blood zullen veel metalfans denken aan het formidabele debuut van Exodus. Een stel jongeren uit Pomona, California besloten door invloed van de vele bands die de Bay Areascene rijk is, een eigen band op te richten. Omdat ze geen fatsoenlijke bandnaam konden bedenken, namen ze de titel van één va hun favoriete platen. In een vrij kort tijdsbestek brachten ze in eigen beheer de EP Extinguish The Weak uit.

Wie de EP gehoord had, wist wel dat deze band veel in huis had. Vooral de cover van de tekenfilmserie 'The teenage mutant ninja turtles' riep bij ondergetekende de nodige nostalgische gedachten op. Met Extinguish The Weak vestigden ze de aandacht van de metalpers wereldwijd op zich. Ze sloegen een aanbod van Nuclear Blast af en tekenden bij Earache Records en slechts enkele maanden later lag hij er dan; het debuutalbum van Bonded By Blood.

Met de nodige verwachtingen schoof ik Feed The Beast in de cd-speler. En om het maar meteen te zeggen: alleen al met de openingsriff van Immortal Life werden de verwachtingen volledig ingelost. Sterker nog: de hele plaat staat bol van te gekke songs! De energie druipt er vanaf en de zang van Aladdin geeft zo’n agressieve lading aan de muziek dat het zich kan meten met bands als Dark Angel en Vio-lence. Beetje thrashliefhebber weet dat, dat niet de minste namen zijn. De riffs zijn eveneens van hoge kwaliteit. Het enige wat ik, weliswaar pas na enkele luisterbeurten, mis zijn twinsolo’s die (om dan toch even de vergelijking te maken) bij een band als Exodus zo geweldig aansloegen.

Bonded By Blood speelt klassieke thrash metal en doet dat op fantastische wijze, zonder ook maar één seconde gedateerd te klinken. Het geheel mag dan wel op Exodus lijken, maar ik zou de band een flink onrecht doen om het als een kloon te bestempelen. Nog niet overtuigd? Luister maar eens naar songs als Mind Pollution, The Evil Within en Psychotic Pulse. Feed The Beast is wat mij betreft een instant classic.

Tracklist:
1. Immortal Life
2. Feed The Beast
3. Psychotic Pulse
4. Necropsy
5. Mind Pollution
6. Another Disease
7. The Evil Within
8. Tormenting Voices
9. Civil Servant
10. Self Immolation
11. Vengeance
12. Theme From Teenage Mutant Ninja Turtles

Score: 95 / 100

Reviewer: Ruud
Toegevoegd: 23 februari 2009

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Bonded By Blood - Feed The Beast
Reactie van Devoo op 23-02-2009 om 10:36u
Score: 88 / 100

Heb deze mannen onlangs nog live gezien, en dat was een geniaal optreden. Het album zelf is ook zeer goed! :D

Bonded By Blood - Feed The Beast
Reactie van Fred op 23-02-2009 om 13:07u
Score: 90 / 100

Inderdaad TRASH metal zo als het bedoeld is..
Alleen de groepsnaam Bonded by Blood vind ik ongelukkig
gekozen....

Bonded By Blood - Feed The Beast
Reactie van Een Metalfan op 23-02-2009 om 16:02u

THRASH!!! Verdomme...

Bonded By Blood - Feed The Beast
Reactie van iron_dennis op 23-02-2009 om 23:07u

Oude wijn in nieuwe zakken! Er is geen enkele "nieuwe" trash band die iets doet wat niet gedaan is door de oudjes. En ja die naam; Om te janken!

Bonded By Blood - Feed The Beast
Reactie van Old Mhb op 24-02-2009 om 15:50u
Score: 95 / 100

Deze is al een tijdje uit en het verwondert me dat er nu pas een review van is.

Wat de muziek betreft : Eindelijk een jonge band die kan rossen zoals vroeger. Die dubbele solo's uit de jaren 80 mis ik niet. En das maar best ook anders denkt menig moderne metalfan dat ik weer " blijven plakken " ben.

De bandnaam : Gelukkig weten deze gasten hoe ze metal moeten maken. Het voelt aan alsof je een staaf en echte kloten tussen je benen hebt en geen duracellvibrator. Je krijgt wat je verwacht met deze bandsnaam.

Bonded By Blood - Feed The Beast
Reactie van tankard op 25-02-2009 om 14:12u
Score: 87 / 100

@old mhb
eindelijk een jonge thrashband die kan rossen zoals vroeger zeg je,ter informatie zoek eens gama bomb,farscape,avenger of blood,bywar,strikemaster,merciless death ofzo op dat zyn allemaal nieuwe thrash bands die zeker meekunnen met de oude thrash groepen deze bands zyn de nieuwe revolutie van thrash als je het my vraagt!!


en @dennis 1st het is thrash niet trash,en het is fijn dat bands de muziek van vroeger (de echte thrash) weten terug te brengen

nu over het album hoef ik niet veel te zeggen het knalt gewoon van de eerste tot de laatste noot dit is thrash till death!!

Bonded By Blood - Feed The Beast
Reactie van Jorgo op 25-02-2009 om 14:40u
Score: 90 / 100

Als ik thrash luister, dan luister ik grag naar ouwde wijn in ieuwe zakken. Goeie plaat!

Bonded By Blood - Feed The Beast
Reactie van Nathan op 25-02-2009 om 20:51u
Score: 90 / 100

Idd, die naam mag dan wellicht wat ongelukkig gekozen zijn, maar als het eindresultaat zo gaaf is, is dat de band toch meteen vergeven?

Bonded By Blood - Feed The Beast
Reactie van iron_dennis op 25-02-2009 om 23:25u

O ja sorry je mag natuurlijk geen spelling foutjes maken! Bedankt dat je me er even op wijst! Ik zet liever een oude plaat op als ik dit soort muziek wil horen!

Bonded By Blood - Feed The Beast
Reactie van tankard op 26-02-2009 om 11:08u

@dennis blyf jij dan maar lekker by je oude bands man,want wat een overkill of exodus nu uitbrengen kun je zeker thrash toppers noemen,enkel de nieuwe bands klinken nu nog goed ouderwets in het thrash genre,en mss ben ji al ouder dennis maar laat de jongere garde dan ook nu de thrashrevoutie herleven of heb jij liever dat bands als bulet for my valentine ofzo de topbands vande dag van vandaag worden?

Bonded By Blood - Feed The Beast
Reactie van fuck tissue metal op 16-04-2009 om 19:20u
Score: 85 / 100

fokking thrash