Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

Dream Theater - Chaos In Motion 2007-2008 (dvd)
Jaar van release: 2008
Label: Roadrunner Records
Dream Theater - Chaos In Motion 2007-2008 (dvd)
Vorig jaar brachten de mannen van Dream Theater hun zoveelste meesterwerk Systematic Chaos uit, en waren ze ook weer diverse keren op tour. Nederland werd niet overgeslagen, met optredens op Fields Of Rock en in de Ahoy. Tot grote vreugde van de Nederlandse fans werd het optreden in Rotterdam opgenomen. Helaas staat niet het hele concert op deze nieuwe dvd, Chaos In Motion 2007-2008, maar moeten we de tijd delen met Buenos Aires, Toronto, Boston, Bangkok en Vancouver.

Van Dream Theater verwacht je geen slordigheden, en deze dvd is dus ook niets anders dan goed. Goed beeld, goed geluid, en een acceptabele setlist. Natuurlijk wil iedereen andere nummers horen, en natuurlijk ligt de nadruk op het meest recente album Systematic Chaos, maar met drie uur muziek komt er voor iedereen wel genoeg leuks voorbij. Helaas voor de fans die er in Rotterdam bij waren bevat de dvd niet dezelfde setlist als toen gespeeld werd, want Dream Theater wisselt per show van nummers. Wie er niet bij was zal daar dus niet echt problemen mee hebben. Waar je wel problemen mee kan hebben, zijn de irritante stukjes interview die na elke twee à drie nummers zitten. Ik heb het al vaker aangegeven: dit verstoort het live-gevoel. Zet de interviews gewoon apart, op de bonusschijf waar er toch al meer staan!

De tweede schijf bevat het verplichte bonusmateriaal. Gelukkig zijn er meer en meer bands die ook snappen dat een documentaire van 10 minuten nooit al te interessant zal zijn, en komen er bijna volledige speelfilms op de bonusschijfjes te staan. Zo ook bij Dream Theater. Anderhalf uur aan documentaire, over ondermeer het leven op tour, waarbij niet alleen alle bandleden aan bod komen, maar er ook een hoofdstuk over het werk van de crew is. De soundcheck in Rotterdam komt ook nog uitgebreid aan bod. Ook geeft drummer Mike Portnoy een rondleiding over het podium, waarbij hij even in alle hoeken gaat kijken wat er staat. Hij geeft ook nog een rondleiding door de kleedkamer, en zie je ook eens wat daar aan troep ligt. Zo laat hij heel trots zijn speciale drumschoenen zien, en zijn pornobladen (want groupies zijn blijkbaar niet genoeg). Natuurlijk staan er nog de verplichte videoclips en foto's op de bonusschijf, en ook de beelden die tijdens de shows op de achtergrond getoond worden kun je hier terugkijken.

Conclusie: goede hoofdvoorstelling + degelijk bonusmateriaal = wat je van een dvd verwacht.

Tracklist:
1. Intro/Also Sprach Zarathustra
2. Constant Motion
3. Panic Attack
4. Blind Faith
5. Surrounded
6. The Dark Eternal Night
7. Jordan Rudess keyboard solo
8. Lines In The Sand
9. Scarred
10. Forsaken
11. The Ministry Of Lost Souls
12. Take The Time
13. In The Presence Of Enemies
14. Smedley Wilcox:
I. Trial Of Tears
II. Finally Free
III. Learning To Live
IV. In The Name Of God
V. Octavarium

Videoclips:
1. Constant Motion
2. Forsaken
3. Forsaken (in studio)
4. The Dark Eternal Night (in studio)

Live Screen Projection Films:
1. The Dark Eternal Night (N.A.D.S)
2. The Ministry Of Lost Souls
3. In The Presence Of Enemies Pt. 2

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 5 oktober 2008

Koop dit album in

Meer Dream Theater:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Dream Theater - Chaos In Motion 2007-2008 (dvd)
Reactie van ZardoZ op 06-10-2008 om 16:36u

Gek genoeg heb ik nog altijd geen enkele Dream Theater DVD in mijn kast staan, hoewel ik al het studiomateriaal heb. Zullen er echt veel mensen zijn die ze wel allemaal hebben? Volgens mij schaadt overdaad zo langzamerhand bij veel bands als het om live-dvd's gaat....

Dream Theater - Chaos In Motion 2007-2008 (dvd)
Reactie van Johnny op 06-10-2008 om 22:37u

De laatste cd was zo als gewoonlijk erg goed. Ook elk live album is goed.
Score heb ik als kado gekregen. Echter bij DT moet je wel een dikke knip hebben om alles te kopen. En wat jammer is dat ze altijd dubbel DVD's uitbrengen. Persoonlijk vind ik alleen de live DVD belangrijk, de rest zal wel. Maar het betekent wel dat dat de DVD dan duurder is. Ze komen dan niet zo snel in de aanbieding zoals bv AC/DC, Judas Priest en Deep Purple voor 10 euro, en dan vind ik het wel weer interessant.
Maar ik geloof meteen dat deze DVD volstaat met vakmanschap

Dream Theater - Chaos In Motion 2007-2008 (dvd)
Reactie van daykrush op 08-10-2008 om 11:26u
Score: 10 / 100

Echt al zou Dream Theater elke maand met een nieuwe Dvd komen , echt ik zou ze zo blind aanschaffen, het is echter nog maar 1 van de weinige bands waar ik dus echt alles van wil hebben, het origineel wel te verstaan dan.
Die tweede dvd zie ik niet echt als een bonus maar als een volwaardige dvd met een goede kijk van wat er allemaal zo gebeurt onderweg...
Heb vorige week de Kerst(?) Cd binnen gehad van de Fanclub en daar staat het gehele Images and Words live in Bonn op uit 2007. Aangezien ik daar was die avond maakt het geheel natuurlijk extra gaaf om te ontvangen. Kijk of je die cd ergens op de kop kan tikken of te downloaden want het is echt een topper van je jawelste en velen keren beter dan de studio plaat...en James La Brie was die avond echt onwijs goed.....en is mij tijdens de laatste tour niet 1 keer tegen gevallen.

@Johnny....als ik mij niet vergis is Metropolis part 2 wel voor een tientje te verkrijgen bij free record shop of plato en de eerste twee dvd's zijn nu samen tekoop als dubbel dvd voor ook slechts 15 euro als ik mij niet vergis. Dus even goed zoeken en je komt ze wel tegen.

Dream Theater - Chaos In Motion 2007-2008 (dvd)
Reactie van Wout op 09-10-2008 om 20:12u

Voor mij is het niet meer. Ik word dol van al die releases die je binnen no time tot je moet nemen wil je alles (als supporter van de band) van DT volgen. Ik trek het iig niet meer. Mijn advies: Als je Score en Budokan hebt, download de shit dan eerst eens. Als je er €30,- aan uitgeeft (2dvd + 3cd) koop je voor je gevoel misschien meer van hetzelfde.
Trouwens: Wat biedt de dvd precies voor nieuws (heb deze nog niet helemaal gezien)? Bij Score en Budokan zitten toch al twee behoorlijk flinke docu's.

Dream Theater - Chaos In Motion 2007-2008 (dvd)
Reactie van Marco op 10-10-2008 om 00:50u

Ik heb al hun cd's nu voor 7 tot 10 euro zien liggen, op six degrees of inner turbulence na. ook systematic chaos met bonus dvd. bij free record shop heb je er 3 voor 25, dus het valt wel mee.

ik ga deze dvd alleen nu nog niet kopen want voor score had ik ook al 23 euri neergelegd, maar die is wel heel tof.

ik was er bij in rotterdam, welke nummers op de dvd zijn nou beelden uit rotterdam?